x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Doar 7% din fabrici, la standardele UE

Doar 7% din fabrici, la standardele UE

22 Apr 2007   •   00:00
Doar 7% din fabrici,  la standardele UE

Circa 1.000 de producători de alimente, reprezentând mai puţin de 7% din numărul total de 14.941 de u­ni­tăţi, respectă standardele eu­ro­pene, iar alţi 10.750 trebuie să îşi îm­bunătăţească condiţiile de pro­cesare pentru a fi în continuare acceptaţi.

Circa 1.000 de producători de alimente, reprezentând mai puţin de 7% din numărul total de 14.941 de u­ni­tăţi, respectă standardele eu­ro­pene, iar alţi 10.750 trebuie să îşi îm­bunătăţească condiţiile de pro­cesare pentru a fi în continuare acceptaţi.“Am închis deja 3.183 de uni­tăţi din in­dustria alimentară care nu în­de­pli­neau normele UE şi, cu si­guranţă, nu toţi cei 10.750 de producători vor pu­tea să adopte normele de siguran­ţă alimentară prevăzute”, a declarat ieri Marian Avram, pre­şe­din­tele demisionar al Auto­rită­ţii Naţionale Sanitar-Ve­terinare.În cazul producătorilor şi pro­cesatorilor de lapte, din cele 278 de unităţi existente, 96 respectă le­gislaţia europeană, însă doar 17 pot vinde produsele în UE.

DEMISIE. Avram a anunţat că la mijlocul săptămânii trecute şi-a de­pus demisia la sediul PD, “ca şi cei­lalţi secretari de stat”. El conside­ră că a iniţiat proiecte foarte bune: pla­nul de combatere a gripei aviare şi cel de combatere a pestei porcine. Do­u㠓succese” garnisite cu scan­da­luri în presă. Tot la capitolul su­cce­se, Avram a menţionat dialogul cu pa­tronatele. Asta în ciuda nume­roa­­se­lor acuze şi proteste ale “par­te­ne­rilor” generate tocmai de deciziile luate de Avram. (F.Z.)

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul