x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Finisaje de interior mai bune

Finisaje de interior mai bune

05 Apr 2007   •   00:00
AFLA CE E NOU
Lafarge Arcom Gips lanseaza gama ADERA Piata constructiilor din Romania cunoaste o crestere viguroasa in ultimii doi ani, iar estimarile legate de ritmul acesteia plaseaza varful cererii de materiale de constructii in intervalul 2010-2014. Pe de alta parte, cresterea exigentelor utilizatorilor finali pentru finisaje interioare superioare calitativ este mult mai accentuata cu fiecare lucrare executata.

Avand in vedere aceste doua prioritati ale pietei in care opereaza, societatea Lafarge Arcom Gips SA lanseaza o noua gama de ipsosuri, gleturi si mortare destinate finisarilor interioare: ADERA. Aceasta este compusa din produse ca: ADERA BASIC - ipsos de constructii; ADERA STUCCO - ipsos de modelaj; ADERA FINNA - glet de finisare; ADERA STRATO - mortar unistrat de interior.

Noile produsele se adreseaza si raspund exigentelor noi din piata romaneasca de profil a materialelor de constructii. Destinate finisarilor interioare superioare, atat estetic, cat si calitativ, produsele din gama ADERA reprezinta raspunsul Lafarge la cresterea standardelor de executie ca urmare a integrarii Romaniei in piata unica europeana. Mai mult, acestea vor fi comercializate si pe pietele din regiune, intr-o prima faza in Ungaria si in Bulgaria.

"Cu noua gama ADERA se pot obtine foarte usor suprafete finisate impecabil. Calitatea superioara a produselor, lucrabilitatea excelenta si ambalajele gandite special sunt doar cateva dintre elementele care garanteaza cele mai bune rezultate. Am introdus sacii de 30 kg, pentru un efort mai mic de manevrare, si sacii de dimensiuni mici, de 5 kg, deoarece exista aceasta solicitare pentru reparatii si utilizari individuale", declara Costinel Bloju, manager de vanzari si marketing

Centrale termice mai scumpe

Baxi Romania, unul dintre liderii industriei termotehnice autohtone, sustine ca pretul centralelor termice va creste cu aproximativ 10% anul acesta. Majorarea, operata deja de catre distribuitorii din piata, este determinata de cresterea cotatiilor mondiale la otel si cupru. O data cu aderarea la Uniunea Europeana este de asteptat ca si tarifele serviciilor adiacente, de montare si service, sa creasca, independent de majorarea preturilor la centrale, pentru a se alinia celor din spatiul comunitar. Compania apreciaza ca aceste doua situatii nu vor conduce la scaderea volumelor de vanzari si ca piata va creste in 2007.

Baxi Romania estimeaza ca si costurile pieselor de schimb si a serviciilor de service, instalare si punere in functiune a centralelor termice vor creste anul acesta tot cu un procent de 10%. Potrivit reprezentantilor companiei, tarifele practicate la aceste servicii pe piata autohtona reprezinta aproximativ 20% din valoarea celor din Uniunea Europeana.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul