x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul “Fiţe” de primăvară

“Fiţe” de primăvară

de Oana Georgescu    |    30 Mar 2008   •   00:00
“Fiţe” de primăvară

Recent, Sala “New York, New York” a Hotelului Sofitel a găzduit prezentarea colecţiei de primăvară-vară 2008  “Look & Learn” by Vitality’s, supranumită şi “POP Collection”.

Tendinţe - Tunsori şi culori


Recent, Sala “New York, New York” a Hotelului Sofitel a găzduit prezentarea colecţiei de primăvară-vară 2008  “Look & Learn” by Vitality’s, supranumită şi “POP Collection”.

Se spune că nu contează tipul de coafură pe care ţi-o alegi atât timp cât îţi place sau este la modă. Nu e adevărat. Trebuie să vezi şi dacă ea se “asortează” cu stilul şi corpul tău. S-a stabilit că anumite tunsori şi stiluri simple creează o balanţă perfectă cu un anumit tip de faţă. Iar coafurile extravagante evidenţiază unele forme ale corpului.

 

Hair-show-ul l-a avut ca invitat special pe Karel Van Driessche – Art Director International Vitality’s, unul dintre stiliştii care impun tendinţele în tunsoare şi culoare la nivel mondial. Karel Van Driessche spune despre sine că încă din copilărie a fost pasionat de tot ce înseamnă culoare şi tunsoare. S-a specializat la cele mai renumite şcoli de hair-styiling din lume – Vidal Sasson, Tony & Guy, Rusk Scotland, Rainbow USA, Mahogany – Oxford, Jo Hansford – Londra şi este acum, la cei 45 de ani ai săi, unul dintre cei mai apreciaţi hair-stylişti din lume. Stilistul a venit cu idei noi pentru români: linii simple, texturi fine şi culori naturale. O reconfirmare a faptului că tendinţa în cosmetică, în tratamentele pentru păr şi în coafuri este naturalul şi biologicul. La eveniment au fost prezente personalităţi ale show-biz-ului autohton, mass-media, lumii afacerilor, toate bucurându-se deja de produsele Vitality’s, pe care le-au testat deja la salonul Getei Voinea. Anca Turcaşiu, Alina Sorescu, Elena Merişoreanu, Monica Iagăr sau Elisabeta Lipă sunt numai câteva dintre cele care au ţinut să afle totul despre ultimele tendinţe în materie.

 

Urban. “POP Collection” by Vitality’s este inspirată de folclorul urban, din “imaginea” străzii şi din viaţa de zi cu zi. Culorile-vedetă sunt blond, roşcat şi arămiu, iar formele şi liniile tunsorii se alatură unui sezon marcat  de nuanţe pastel care revin în forţă după ani de roşu aprins, negru sau blond platinat.

Toată această demonstraţie de “urbanism în coafuri” a venit precum o continuare a expoziţiei “Estetika”, desfăşurată la Bucureşti, la începutul lunii martie. Expoziţa fiind o pledoarie pentru tunsorile cu linii şi forme jucăuşe, cu asimetrii calculate, cu meşe în două-trei nuanţe cromatice (deschise!) şi aranjamente “bob”, care sunt cel mai în vogă.  Prin urmare, există şi alte variante în afara cocului “fabricat” dintr-o simplă coadă de cal. Şi atenţie, pentru sezonul ce urmează, Vitality’s vine cu o surpriză, o vopsea permanentă, ce acoperă firele albe şi nu conţine amoniac! Aceasta se va găsi la noi pe piaţă la finele lunii aprilie.

 

Cu bretonul până la sprâncene

Probabil că simţiţi nevoia de o schimbare în viaţa dumneavoastră. De ce să nu începeţi chiar cu o nouă coafură? Nu vă fie teamă să aveţi un nou look. În ultima vreme, stiliştii ne propun o mulţime de tunsori şi ne asigură că o să ne placă la nebunie! Nu uitaţi că se poartă şi bretonul până la sprâncene. Specialiştii în domeniu ne sfătuiesc să avem grijă ca bretonul să fie ori perfect drept, ori uşor tăiat într-o parte (oblic). Şi dacă filăm  lateralele vom fi în trend, cu o condiţie: la sfârşit să îndreptăm părul cu placa. Dacă nu ne place bretonul mai avem o variantă: să ne tundem “bob”, iar lateralele să le lăsăm lungi.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul