x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Gomaj pentru un ten curat si frumos

Gomaj pentru un ten curat si frumos

10 Mai 2006   •   00:00

A venit primavara si ne dorim un ten de invidiat. Cum il putem obtine? Prin ingrijirea atenta a pielii si prin gomaj. Gomajul este un procedeu de curatire profunda a pielii, prin care se inlatura celulele moarte si surplusul de sebum. Cu ajutorul gomajului se indeparteaza stratul de celule moarte, impuritatile care se acumuleaza la suprafata pielii si se stimuleaza circulatia sangvina. In plus, dupa aplicarea mastii, este facilitata absorbtia elementelor nutritive din creme care trebuie folosite obligatoriu dupa gomaj. Care este rezultatul? Un ten stralucitor si cu aspect satinat! Gomajul se efectueaza pe pielea umeda care este in prealabil demachiata, se maseaza produsul cu miscari circulare, cu varful degetelor, evitandu-se conturul ochilor si al buzelor. Metoda traditionala romaneasca de gomaj presupune masarea tenului cu un amestec de ceai de musetel si tarate de grau. Acest amestec se aplica pe toata suprafata tenului, prin miscari circulare de masare usoara. Pielea va deveni astfel proaspata si curata, iar, in timp, se poate obtine un ten cu un aspect impecabil.

Masti

Daca, din pricina lipsei de timp, nu reusesti sa mergi la un salon de cosmetica, iti poti face si singura un produs pentru gomaj, folosind diferite ingrediente, la indemana. Masca faciala cu efect dublu: exfoliere si hidratare. Aveti nevoie de un sfert din miezul unui mar, dat pe razatoare, o lingurita de ovaz pisat, o lingurita de miere si una de frisca. Ingredientele se amesteca bine pana se obtine o pasta omogena, apoi se aplica pe fata printr-un masaj bland si se lasa sa actioneze timp de 10 minute. Se indeparteaza cu apa calda. Masca pe baza de ou obtinuta dintr-un albus de ou amestecat cu malai. Se aplica pe fata, gat si decolteu si se maseaza pielea cu grija, timp de 3 minute. Se indeparteaza prin clatire abundenta cu apa calda. Masca cu smantana: 100 grame malai, amestecat cu o lingura de smantana si putina apa. Se aplica pe ten si se lasa sa actioneze timp de 5 minute. Se indeparteaza printr-un masaj usor, apoi se clateste fata.

CREME. Se gasesc in comert produse pentru gomajul fetei – creme care au in compozitie diferite particule granulate cu rol de exfoliere: samburi de caisa sau de piersica, de migdale, seminte de capsuni. Se recomanda sa faci gomajul seara pentru a-i da timp tenului sa se refaca.
STIATI CA? Gomajul este indicat in special tenurilor grase, cu puncte negre, dupa o baie de aburi, iar acest procedeu se efectueaza o data pe saptamana. Tenului deshidratat ii este recomandat gomajul o data pe luna, dupa curatarea tenului cu produse demachiante. Gomajul este total interzis in cazul tenului acneic.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul gomajul