x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Impachetari in argila si propolis

Impachetari in argila si propolis

20 Mar 2006   •   00:00

Un mit care s-a dovedit a fi adevarat: mastile cu argila constituie unul dintre cele mai bune tratamente pentru pielea de pe intregul corp. Datorita proprietatilor astringente, antiseptice si calmante, argila poate face minuni in redarea unui aspect luminos si sanatos tenului, pielii de pe spate si decolteului. Mastile preparate din argila, in combinatie cu alte produse, cum ar fi ceaiul de musetel, mierea, laptisorul de matca, pot fi folosite pentru tratarea problemelor oricarui tip de ten. "Mastile cu argila se potrivesc perfect tenului gras, cu pori imbacsiti. Se prepara astfel: argila se combina cu suc de portocale, care ii dubleaza efectul astringent. Se amesteca bine si se aplica aceasta combinatie pe fata hidratata inainte cu o crema. Se lasa sa actioneze 10-20 de minute, pana se usuca masca, dupa care se curata si se aplica o crema hidratanta. Rezultatul este o piele curata, lipsita de aspectul neplacut de ten permanent lucios si gras", explica cosmeticiana Geta Costea de la Centrul Api-Estetic.

Ten uscat si acneic

Pentru tenul uscat si deshidratat, specialistii recomanda combinatia de argila cu miere sau laptisor de matca si polen. Aceasta masca are efect de remineralizare si revigorare a tenului obosit, deoarece argila contine vitamine si minerale benefice pentru pielea palida, lipsita de luminozitate.

In cazul tenului acneic, argila are efect cicatrizant, datorita continutului ridicat in silicat de aluminiu. "Mastile cu argila atenueaza petele de pe ten, inchid porii, dau elasticitate si stralucire pielii si elimina eruptiile acneice. Persoanele cu astfel de probleme vor amesteca argila cu pudra de propolis si infuzie de musetel. Este foarte important ca, dupa indepartarea mastii de pe fata, sa se aplice un produs medicamentos antibacterian recomandat de medicul dermatolog sau de cosmeticiana", precizeaza specialistul nostru. Aceeasi combinatie se foloseste si pentru tratarea petelor si cosurilor inestetice de pe spate sau din zona decolteului. Femeilor care au riduri, celor care au pielea imbatranita, mastile cu argila impreuna cu o infuzie de albastrele le redau fermitatea tenului. Argila intareste musculatura fetei: vitaminele si mineralele patrund prin pori, actionand asupra muschilor lasati si asupra circulatiei sangvine la nivelul fetei. Pentru ca rezultatele sa fie vizibile, mastile cu argila pot fi aplicate o data la doua zile.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul argila