x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Le Tour de France 2007: Start pe sens invers

Le Tour de France 2007: Start pe sens invers

de Sorin Anghel    |    07 Iul 2007   •   00:00
Le Tour de France 2007: Start pe sens invers

Peste 3.500 de kilometri vor parcurge rutierii participanţi in Le Tour in cele 23 de zile de concurs. Pedalarea porneşte azi din Capitala Marii Britanii şi nu are un favorit cert din cauza scandalurilor de dopaj.

Turul Franţei - Cea mai importantă competiţie ciclistă din lume incepe azi de la Londra

Peste 3.500 de kilometri vor parcurge rutierii participanţi in Le Tour in cele 23 de zile de concurs. Pedalarea porneşte azi din Capitala Marii Britanii şi nu are un favorit cert din cauza scandalurilor de dopaj.

Pe lăngă Jocurile Olimpice şi Campionatul Mondial de Fotbal, planeta mai are incă o competiţie ce se ridică la acelaşi nivel. Turul Ciclist al Franţei reprezintă evenimentul care an de an transformă Hexagonul in cel mai mediatizat loc din lume.

ITINERAR. Pentru al doilea an consecutiv, plecarea are loc din altă ţară decăt cea care este adevărata gazdă a Le Tour. Ediţia din acest an va lua startul de la Londra, acolo unde va avea loc astăzi prologul. O cursă de 7,5 kilometri, incepănd cu ora 17:00, ora Romăniei, de o parte şi de cealaltă a Tamisei, in apropiere de cele mai importante obiective turistice ale Capitalei britanice. Vremea nu se anunţă tocmai bună, Londra avănd parte de ploi puternice in ultimele zile. Traseul va continua măine pănă la Canterbury, apoi caravana va pedala pe continent, prin Belgia, urmănd ca de marţi, in etapa a 3-a, să intre pe teritoriul Franţei. De aici, rutierii vor trece prin Alpi, se vor bronza pe Coasta de Azur, vor mai avea o abatere de la drum in runda cu numărul 15 pentru o scurtă plimbare pe teritoriul Spaniei. Finalul este prevăzut pentru 29 iulie, la Paris, cu tradiţionala sosire de pe Champs-Elysées.

Pronosticuri

După retragerea lui Armostrong, cel care a dominat ciclismul mondial vreme de un deceniu, incă nu s-a găsit un favorit pentru o competiţie de asemenea anvergură. Retragerea americanului a reprezentat o pierdere nu doar in plan sportiv. Din punct de vedere al marketingului, Marea Buclă a avut de suferit. In plus, scandalurile de dopaj din ultimii ani au atras o lumină proastă asupra ciclismului mondial. Sponsorii nu se mai inghesuie să arunce cu bani pe un sport care işi caută liderul. Tocmai din acest motiv, este greu de pariat pe rutierul care la finalul Turului Ciclist al Franţei va rămăne cu tricoul galben.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul