x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Locuinta unifamiliala in linii moderne

Locuinta unifamiliala in linii moderne

12 Apr 2007   •   00:00
PROIECT DE CASA
Arhitectura simpla si echilibrata pentru o familie cu doi copii

Casa moderna este construita si amenajata pe principiul unei cat mai mari degajari a spatiilor, o degajare care sa permita libertatea de exercitare a functiunilor ei intr-o ambianta cat mai placuta. Se cauta in primul rand simplitatea si confortul. Se urmareste crearea unei atmosfere odihnitoare, luminoase si vesele, in care culoarea are un rol preponderent.

Pe acest principiu a fost conceput si proiectul prezentat, o vila unifamiliala amplasata intr-o zona rezidentiala din Bucuresti. Ea urmeaza a fi construita pe un teren dreptunghiular de dimensiuni mari, de 22 m x 30 metri, situat la marginea unui lac.

DETALII NECESARE

Accesul in locuinta se face printr-un vestibul generos care distribuie circulatiile la nivelul parterului catre zona diurna, living, locul de luat masa, bucatarie si birou. Livingul este deschis catre dinning si, prin usa glisanta, spre bucatarie. In living a fost prevazuta scara spre etaj si subsolul partial.

Parterul este completat functional de un grup sanitar, camara si depozitare. La subsol sunt organizate spatiile tehnice si depozitare, iar etajul cumuleaza zona nocturna, cu doua dormitoare generoase deservite de o baie, si un dormitor matrimonial cu o baie proprie si terasa cu vedere spre lac. Structura de rezistenta este de tip cadre cu stalpi si grinzi din beton armat cu pereti exteriori din caramida porotherm de 35 cm grosime.

Compartimentarea interiora este realizata din caramida cu goluri verticale de 12,5 cm sau pereti de gips carton cu vata minerala. Pe suprafata terenului ramasa libera se va amenaja spatiu verde.

Cea mai mare parte din teren dispune de gazon, iar de jur-imprejurul casei sunt alei cu pavaj, pietris si decoratiuni florale. Solutia acoperirii este in terasa necirculabila.

FINISAJE EXTERIOARE

Pentru finisarea fatadelor s-a folosit vopsea lavabila de exterior de culoare alba mixata cu placaje din ceramica de culoare portocaliu. Pentru invelitoarea acoperisului s-a folosit tigla de culoare maro inchis. Tamplaria exterioara este din PVC cu geam termopan, iar terasele si treptele exterioare sunt placate cu gresie rezistenta la inghet.

58.000 euro euro
pret la rosu recomandat de arhitect
  • Proiect conceput de arhitect Eugen Visan
  • ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul