x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Marsul postasilor

Marsul postasilor

10 Oct 2005   •   00:00
Marsul postasilor
AU CONCURAT SI AU CASTIGAT
Laura Pasca (DRP Brasov) si Vasile Axintoaie (DRP Iasi) se pregatesc sa cucereasca titlurile balcanice la Marsul Postasilor, la sfarsit de octombrie.

In fiecare an, marea familie a Postei Romane se aduna pentru un eveniment care produce atat concurentilor, cat si colegilor lor mari emotii. Este vorba despre "Marsul factorilor Postali", la care participa anual peste 2500 de concurenti. Incepand din primavara, pe o perioadt de cateva luni, concursul isi desfasoara cele trei etape nationale, castigatorii ultimei etape concurand pentru Balkaniada. Pentru fiecare etapa exista atat sectiunea pentru baieti, cat si cea pentru fete. Din fiecare judet, primii trei clasati atat la baieti, cat si la fete "marsaluiesc" in faza regionala. Finalistii, 33 de fete si 33 de baieti din intreaga tara, plus postasii din directia de Posta Rapida, se intrec pentru titlul de castigatori ai etapei pe tara. Primii cinci postasi finalisti pe tara si primele trei postarite vor pleca st reprezinte familia Postei la Balcaniada care va avea loc in aceasta luna in Albania.

CASTIGATORI. Nimic nou sub soare in ceea ce priveste cei mai rapizi postasi din Romania. La fel ca in ultimii ani, Laura Pasca (DRP Brasov) si Vasile Axintoaie (DRP Iasi) au reusit sa se impuna fara prea mari batai de cap la faza nationala a de-al 29-lea Mars al Factorilor Postali, desfasurat anul acesta pe stadionul "Siderurgistul" din Galati. Pentru Laura (28 de ani), succesul de pe malul Dunarii este cel de-al optulea din cariera, ea castigand toate editiile din 1997 incoace, cu exceptia celei din 2001, cand nu a participat, fiind insarcinata. In cazul lui Vasile (44 de ani), este vorba de cea de-a patra victorie consecutiva, fapt cu atat mai remarcabil cu cat, incepand cu editia 2003, postasul din Botosani este si cel mai varstnic competitor de la faza nationala. La fete, pe locurile doi si trei, s-au clasat Felicia Moisa (DRP Bacau) si Viorica Barna (DRP Cluj). Fapt inedit, podiumul probei feminine a semanat leit cu cel de anul trecut, lucru rar intalnit in istoria Marsului. Podiumul baietilor a fost completat de Victoras Ambrozie (DRP Iasi) si de Constantin Brinza (DRP Bacau). In afara acestora, la Balcaniada din Albania vor mai merge Neagoe Tuscarora (DRP Timisoara), ocupantul locului 4, si Marian Taifas (DRP Galati), clasat pe locul 5, asta pentru ca echipa de baieti va fi compust din cinci marsaluitori.

POSTASII DIN MOLDOVA. Derulata in premiera integral pe stadion, faza nationala a Marsului Factorilor Postali de la Galati a atras, ca de obicei, atentia majoritatii salariatilor postali din Romania. Organizata pentru al doilea an consecutiv la Galati, editia cu numarul 29 s-a dovedit un succes la care si-au adus contributia, in primul rand, organizatorii de la Directia Regionala de Posta Galati, reprezentantii centralei CNPR si, deloc lipsit de importanta, sponsorii, care au asigurat, alaturi de Posta Romana, premii consistente pentru cei mai buni marsaluitori. Spre deosebire de anul trecut, cand o ploaie torentiala s-a pornit cu putin timp inainte de startul intrecerii, anul acesta si vremea a tinut cu postasii. Startul competitiei s-a dat pe o vreme superba. Ca de obicei, primele au plecat la lupta fetele, care au avut de strabatut 3.000 de metri, adica sapte tururi si jumatate de stadion. De la bun inceput a devenit clar ca, pe parcursul ultimului an, nu a aparut inca o postarita capabila sa faca fata Laurei Pasca. Ritmul impus de postarita din Alba a fost sufocant pentru contracandidatele sale, astfel ca, dupa o lupta cu propriile limite, Laura a trecut prima linia de sosire cu un avans de peste 300 de metri fata de cea de-a doua clasata, moinesteanca Felicia Moisa. Reprezentanta DRP Bacau a avut ceva de furca insa cu Viorica Barna, pe care a intrecut-o la mare lupta. Celelalte concurente au ramas mult in urma, fiind depasite de Laura cu cel putin un tur de pista. Mai mult, modul impecabil de mars al Laurei i-a adus acesteia si titlul de cea mai tehnica participanta, fiind singura care nu a primit nici macar un avertisment din partea exigentilor arbitri care au supravegheat buna derulare a intrecerii de pe stadionul "Siderurgistul".

PREMII CONSISTENTE

Cei mai buni marsaluitori au fost premiati de conducerea companiei, reprezentata de directorul general Dan Mihai Toader si de reprezentantii sponsorilor. "Vreau sa va felicit pentru modul in care ati concurat astazi si sa va multumesc pentru spiritul de fair-play de care ati dat dovada. Ati dovedit ca postasii, prin natura meseriei, sunt alergatori de cursa lunga, iar distantele parcurse astazi nu reprezinta mare lucru in comparatie cu distanta pe care un factor postal o parcurge zi de zi. Celor care ne vor reprezenta la Balcaniada le doresc mult succes, iar celorlalti le urez sa revina la anul cu forte proaspete si sa ocupe un loc pe podium" - a apreciat Dan Mihai Toader in cuvantul de incheiere a competitiei de pe stadionul "Siderurgistul".

CLASAMENTE FINALE

Mars fete
  • 1. Laura Pasca (DRP Brasov)
  • 2. Felicia Moisa (DRP Bacau)
  • 3. Viorica Barna (DRP Cluj)

    Mars baieti
  • 1. Vasile Axintoaie (DRP Iasi)
  • 2. Victoras Ambrozie (DRP Iasi)
  • 3. Constantin Brinza (DRP Bactu)

  • Cea mai tehnica participanta in proba de mars fete - Laura Pasca (DRP Brasov)
  • Cel mai tehnic participant in proba de mars baieti - Ionel Ciochint (DRP Galati)
  • Cea mai varstnica participanta - Maria Danciu (DRP Ploiesti)
  • Cel mai varstnic participant - Vasile Axintoaie (DRP Iasi)
  • Cea mai tanara participanta - Alina Sandu (DRP Bacau)
  • Cel mai tanar participant - Mihai Pilsu (DRP Craiova)

    AMINTIRI PLACUTE

    "Ma bucur ca noi, cei de la regionala Galati, impreuna cu compania, am reusit sa organizam cu brio, pentru al doilea an consecutiv, faza nationala a Marsului. Sper ca toti invitatii nostri sa fi ramas cu amintiri placute despre Galati si sa revina cu mare placere aici, pe malul Dunarii" - ne-a declarat Daniela Popa, directorul DRP Galati.
  • ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul laura galaţi