x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Martini in doi

Martini in doi

22 Feb 2006   •   00:00

BARUL CASEI
Iar se apropie Dragobetele si eu habar nu am ce sa ii mai iau iubitei. Inimioare, bombonele, acadele... M-am saturat de prostiile astea!
BARUL CASEI
PENTRU EA
Iar se apropie Dragobetele si eu habar nu am ce sa ii mai iau iubitei. Inimioare, bombonele, acadele... M-am saturat de prostiile astea! Si nici pe rafturile Ei nu mai e loc de un alt papitoi, care sa se prafuiasca uitat. Dilema mare! Ar mai fi o solutie, si asta cam rasuflata ce-i drept - o cina romantica. Dar cum legatura mea cu mancarea este una strict consumatorista, adica imi place sa mananc, dar nu stiu sa gatesc, trebuie sa inventez altceva.

IDEE. Vom manca in oras. Acasa insa o voi servi cu o bautura preparata de mine, special pentru Ea. Eu ma voi multumi cu un pahar cu vin, ca, pana la urma, scopul meu este sa o impresionez. Poate ca nu stiu eu sa gatesc, dar la cocteiluri ma pricep. Am sa pregatesc... un Martini de ciocolata.

INGREDIENTE. Ca bautura de baza se poate folosi rom alb, votca sau brandy. Eu am sa aleg votca, pentru ca e mai la indemana. De asemenea, trebuie sa cumpar lichior de ciocolata, crema de cacao si sirop de ciocolata. Voi folosi putin din toate, restul las pentru alte ocazii romantice. Cred ca o sa am un pic de furca cu ornarea. Voi turna sirop de ciocolata in spirala pe marginea paharului, apoi va trebui in mare graba sa rastorn in pahar Martini pregatit in shaker.

MARTINI DE CIOCOLATA


  • INGREDIENTE: 60 ml votca, 15 ml lichior de ciocolata, 15 ml crema de cacao, sirop de ciocolata pentru ornare
  • PREPARARE: Intr-un shaker se pun votca, lichiorul si crema in care adaugati putina gheata zdrobita. Se deseneaza cu siropul de ciocolata, pe partea interioara a paharului de Martini, o spirala si se toarna imediat amestecul din shaker in pahar.
  • PENTRU EL
    Tii, ce aglomeratie in supermarket! Nu e de mirare, doar e sfarsit de saptamana. Am prins si eu o clipa libera sa fac cumparaturi, dar cel mai important este sa aleg un cadou pentru El. I-am spus ca ies la o intalnire cu fetele, ca sa nu imi puna prea multe intrebari. Si iata-ma in fata raftului de cadouri. Poate, poate gasesc ceva ce i s-ar potrivi. Intotdeauna am fost de parere ca e mult mai simplu sa gasesti un cadou pentru o femeie decat pentru un barbat.

    IDEE. Da... nimic nou si interesant la raftul de maruntisuri simpatice. Sa trecem la raionul de bauturi. Sa-i iau un vin? Care ar fi atunci contributia mea? Atunci, trebuie sa ii iau mai multe bauturi si sa ii prepar un cocteil. Genial! Un Martini àla James Bond! Asta voi face.

    INGREDIENTE. Pai, sa vedem. Cumpar o sticla de votca si una de vermut. Iar daca vreau sa-l fac ca la carte, voi avea nevoie de o punga pentru gheata. Ca ornament ar trebui sa iau masline verzi, dar El nu le suporta, ce ma fac? Nu-i bai! Iau o lamaie si o limeta. Pahar de Martini si shaker am acasa. Gata! Am gasit cadoul perfect! Voi pune in shaker un cubulet de gheata si cele doua tarii si voi prepara un Martini cum spune Bond: "Shaken, not stirred", adica agitat, nu amestecat.

    VOTCA MARTINI
  • INGREDIENTE: 45 ml votca, 25 ml vermut sec, o felie de lamaie, o felie de limetasau doua masline verzi, cuburi de gheata
  • PREPARARE: In shaker se pun votca, vermutul si gheata. Se agita energic pana cand se topeste cubuletul de gheata si se raceste amestecul. Apoi se rastoarna continutul shakerului intr-un pahar de Martini. Se orneaza cu o felie de lamaie si una de limeta sau cu doua masline verzi.
  • ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul ciocolata martini votcă