x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meteo - Prognoza pe trei luni

Meteo - Prognoza pe trei luni

02 Noi 2006   •   00:00
Meteo - Prognoza pe trei luni

Noiembrie: Temperaturile medii, mai scazute decat cele normale. Decembrie: O treime din luna plina cu precipitatii. Ianuarie: In prima parte a lunii vor fi posibile ninsori viscolite.

  • NOIEMBRIE:
  • Temperaturile medii ale lunii vor fi mai scazute decat cele normale, cu probabilitate mai mare in vestul si sudul tarii. Temperaturile maxime normale ale lunii sunt cuprinse intre 4 si 14°C, iar cele minime intre - 5 si 5°C. In zilele frumoase, temperaturile maxime pot atinge 20°C in sudul tarii. In noptile cele mai reci, temperaturile minime pot cobori sub - 15°C in depresiunile din nordul si centrul tarii, favorizand inghetul la sol. Cantitatile de precipitatii vor avea tendinta de excedent in nordul si centrul tarii, iar in rest vor fi in general normale. Numarul de zile cu precipitatii va fi cuprins intre 8 si 12. Vor fi posibile lapovita si ninsori in majoritatea regiunilor, dar cu o frecventa mai mare in nordul si centrul tarii. In zonele joase se va semnala ceata, iar in a doua parte a lunii vor fi conditii de producere a poleiului.

  • DECEMBRIE:
  • Regimul termic mediu va fi mai rece decat in mod obisnuit in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime normale ale lunii sunt cuprinse intre - - 1 si 9°C, iar cele minime, intre - 8 si 2°C. In intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot sa depaseasca 10°C in sudul tarii. In noptile cele mai reci, temperaturile minime pot cobori sub valoarea de - 20°C in depresiunile din nordul si centrul tarii. Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale. Numarul de zile cu precipitatii va fi cuprins intre 10 si 14. Vor fi ninsori asociate cu intensificari de vant, care in regiunile sud-estice si estice vor viscoli zapada. Se va produce polei, iar in noptile reci vor fi ceata si depunere de chiciura.

  • IANUARIE:
  • Regimul termic mediu se va situa in limite normale. Temperaturile maxime normale ale lunii sunt cuprinse intre - 4°C si 6°C, iar cele minime, intre - 14°C si - 4°C. Izolat, in centrul si in nordul tarii, temperaturile minime pot cobori sub valoarea de - 25°C. Cantitatile de precipitatii vor avea tendinta spre excedent in regiunile vestice si vor fi in general normale in rest. Numarul de zile cu precipitatii va fi cuprins intre 9 si 13. In prima parte a lunii, in regiunile sud-estice si estice vor fi posibile ninsori viscolite. Vor fi conditii de ceata cu depunere de chiciura, iar pe fondul incalzirii de la mijlocul lunii se va produce polei.

    Nota: Realizarea estimarilor prognostice pentru valorile medii lunare este in jur de 65%.

    ×