x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Prognoza meteo: Vara vine in aprilie

Prognoza meteo: Vara vine in aprilie

01 Feb 2007   •   00:00

ANM a facut ieri publica prognoza pe urmatoarele trei luni calendaristice. In aceasta perioada, vremea va prezenta variatii mari de temperatura, in luna aprilie fiind posibil sa ne trezim in plina vara.

In luna februarie, temperaturile medii lunare vor fi mai mari decat cele obisnuite in sudul si in estul tarii si normale in rest. Temperaturile maxime normale ale lunii sunt cuprinse intre -1°C si 8°C, iar cele minime, intre -11°C si -1°C. In intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot depasi 15°C in sud-estul tarii. Cantitatile de precipitatii vor depasi valorile normale in nordul, vestul si centrul tarii, iar in restul teritoriului se vor incadra in limitele obisnuite. Vor fi posibile ninsori si intensificari ale vantului mai ales in prima jumatate a lunii.

In a doua decada a lunii martie, termometrele vor urca pana la 20°C . In noptile cele mai reci, temperaturile minime pot cobori sub -10°C in depresiunile din nordul si din centrul tarii. Vor mai fi posibile ninsori si intensificari de vant.

Pentru luna aprilie, regimul termic va fi in general normal, exceptand estul tarii, unde sunt posibile valori de temperatura mai mari decat cele obisnuite (maxime cuprinse intre 11°C si 21°C, iar minime intre -1°C si 9°C). In intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot depasi 25°C in sud si in vest.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul