x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Proiect de casa - Locuinta duplex de dimensiuni medii

Proiect de casa - Locuinta duplex de dimensiuni medii

22 Mar 2007   •   00:00

Casa autonoma din punct de vedere energetic

Casa autonoma din punct de vedere energetic

Constructia prezentata a fost conceputa pentru o familie cu unu-doi copii si are o arhitectura simpla si eleganta, care nu-si propune sa epateze prin extravaganta sau forme futuriste. Terenul pe care este amplasata se afla in comuna Mogosoaia si are o suprafata de 635,04 mp, cu o deschidere la strada de 19,26 metri liniari si o adancime de 33 metri liniari. Principiile de baza in conceperea acestei locuinte au fost: buna functionalitate, durabilitatea si independenta energetica. Este deasemenea o casa ecologica. Autonomia

Realizata la un pret modest, nebeneficiind de racordarea la apa potabila, gaze si canalizare, aceasta casa va fi autonoma din punct de vedere energetic, astfel: curentul electric este asigurat, pe toata durata anului, de panouri solare fotovoltaice, amplasate pe acoperisul in sarpanta si orientate spre sud; incalzirea locuintei se va face cu ajutorul unei instalatii ce foloseste energia geotermica, intr-o formula de pionierat la noi in tara. Asigurarea apei calde menajere are ca sursa atat panourile solare, cat si energia geotermica. Alimentarea cu apa a imobilului se face printr-un put forat la max. 30 m deja existent in curte. Apa va fi scoasa cu ajutorul unei pompe submersibile ce va lucra pe un hidrofor pentru mentinerea unei presiuni constante si care va asigura un consum mediu zilnic de 30-40 de litri de persoana.

Apele menajere rezultate din activitatile casnice vor fi evacuate intr-o statie de epurare autohtona din care rezulta o apa purificata, ce se va deversa pe spatiul verde din incinta proprie. Acest imobil va avea structura din zidarie portanta de caramida, cu centuri si plansee de beton armat, cu fundatii izolate sub ziduri si sarpanta de lemn cu pod necirculabil si invelitoare din tigla trasa (presata) rosie.

30.000 euro
pret la rosu (fara terase), recomandat de arhitect
  • Proiect conceput de arhitect Florin Aurel Tenescu,
  • ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul