x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Regimul care topeste 5 kilograme

Regimul care topeste 5 kilograme

05 Apr 2006   •   00:00

"Nu ne ingrasam pentru ca mancam prea mult, ci pentru ca mancam prost", sustine Michel Montignac, cel care a pus la punct un regim care-i poarta numele. Care sunt insa regulile acestui regim? In prima faza, Montignac afirma ca luarea in greutate este cauzata de asocierea nepotrivita a unor alimente.

Vinovate pentru faptul ca ne ingrasam sunt glucidele rele, cele care au indicele glicemic ridicat (cartofi, paine alba, paste, orez, zahar). Acestea antreneaza o secretie in exces a insulinei de catre pancreas, ceea ce stimuleaza cresterea celulelor adipoase.

Pentru a slabi este deci necesar sa renuntam la alimentele cu indice glicemic ridicat. Ne este insa permis sa consumam de doua-trei ori pe saptamana glucide, dar dintre cele cu indice glicemic scazut (fructe si legume crude), fara a le combina insa cu alte alimente.

FRIPTURA FARA CARTOFI PRAJITI!

Luarea in greutate este favorizata si de asocierea grasimilor cu zaharurile, mai sustine Montignac. De aceea, in cadrul acestui regim este interzis sa asociem lipidele (grasimi) cu glucidele sau proteinele animale si legumele bogate in amidon. De exemplu, este contraindicat sa mancam friptura cu cartofi prajiti. In schimb, se pot consuma la discretie proteine (lapte) si lipide, fara insa a le combina cu alte alimente. Fructele se pot manca doar in afara meselor. Iar cereale avem voie doar daca sunt integrale, pentru ca au indice glicemic scazut.

AVANTAJE

Comparativ cu alte regimuri de slabit, cel elaborat de Montignac ne permite sa mancam atat cat vrem, dar in masura in care alegem cele mai bune alimente si asocieri. Ceea ce inseamna ca regimul ne ajuta sa slabim, fara a ne priva insa de consumul alimentelor care ne incanta papilele gustative. De asemenea, prin incurajarea consumului de legume si fructe, regimul Montignac imprima o atitudine sanatoasa stilului nostru de viata. Si, in plus, putem urma regimul atat acasa, in vizita la prieteni, cat si la restaurant. In masura in care regimul este urmat cu strictete, putem slabi cel putin cinci kilograme pe luna.

ATENTIE! Stilul alimentar creat de Montignac este cateodata bogat in lipide.Pe termen lung, el poate afecta sistemul cardiovascular. Un alt dezavantaj este acela ca, fiind sarac in glucide, poate favoriza pierderea musculara si aparitia oboselii. De asemenea, acest regim necesita cunostinte despre sursele de lipide, glucide si proteine.
×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul