Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").
Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.
Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
DA, ACCEPT
RETETE : Preparate din carne, peste, legume si preparate dulci
05 IANUARIE 2005
PREPARATE DIN CARNE
PATE DE PORC

SFAT
Se serveste rece.BAUTURA:
TuicaSCROB CU FICATEI DE PASARE

SFAT
Se amesteca pana se incheaga totul.BAUTURA:
Vin rosu de buturugaBUDINCA DE SUNCA

SFAT
Se serveste calda.BAUTURA:
FeteascaANGHEMAHT DE PUI

SFAT
Se adauga zeama de lamaie dupa gust.BAUTURA:
SauvignonGAINA RASOL CU SOS DE CEAPA

SFAT
Cand carnea este fiarta, se serveste cu mujdei.BAUTURA:
Vin alb de buturugaGASCA CU CASTRAVETI

SFAT
Castravetii mici se taie in doua sau in sferturi, iar cei mari se taie in jumatate si se curata de seminte.BAUTURA:
Cabernet SauvignonFRIGARUI

SFAT
Cand sunt gata fripte, se servesc cu cartofi pai, prajiti in ulei.BAUTURA:
Vin rosu de buturugaCARNE CU CIUPERCI SI CABANOS

SFAT
Se serveste cu garnitura de paste.BAUTURA:
CabernetPREPARATE DIN PESTE
CRAP CU SOS DE CEAPA

SFAT
Se serveste cald, cu garnitura de cartofi fierti, stropiti cu unt cald.BAUTURA:
ChardonnayPASTRAVI PRAJITI

SFAT
Se serveste cu garnitura de morcovi tineri si stropiti cu zeama de la o lamaie.BAUTURA:
Vin alb de buturugaPASTRAVI CU SMANTANA

SFAT
Se servesc imediat.BAUTURA:
Cabernet SauvignonCRAP CU STAFIDE

SFAT
Se presara pe deasupra patrunjel verde, iar stafidele se aranjeaza in jurul pestelui. Mancarea se serveste rece.BAUTURA:
ChardonnayCRAP CU CASCAVAL

SFAT
Se serveste fierbinte cu bucatele de unt puse deasupra si patrunjel verde tocat fin.BAUTURA:
Sauvignon BlancPESTE OCEANIC CU OREZ

SFAT
Se orneaza cu zarzavatul fiert si maioneza.BAUTURA:
TraminerZACUSCA DE SALAU

SFAT
Se asaza salaul pe platou si se garniseste cu legumele si condimentele fierte.BAUTURA:
Pinot GrisGHIVECI DE CRAP

SFAT
Se serveste dupa gust, cald sau rece.BAUTURA:
Pinot GrisPREPARATE DIN LEGUME
SALATA DE VINETE CU MAIONEZA

SFAT
Inainte de a fi servita, salata se orneaza cu felii de rosii sau de gogosar crud.BAUTURA:
GinSALATA DE CIUPERCI

SFAT
Se orneaza cu felii de rosii sau cu marar.BAUTURA:
VotcaSALATA DE CONOPIDA CRUDA

SFAT
Salata se serveste in aceeasi zi.BAUTURA:
ConiacSUPA DE CEAPA

SFAT
Se serveste fierbinte cu crutoane.BAUTURA:
ChardonnaySUPA DE MERE

SFAT
Se poate presara deasupra scortisoara.BAUTURA:
Pinot GrisSALATA DE PRAZ CU MAIONEZA

SFAT
Pentru a atenua efectul maionezei, se picura zeama de lamaie.BAUTURA:
MerlotSALATA TARANEASCA

SFAT
Se orneaza cu felii de ou fiert tare si se serveste in aceeasi zi.BAUTURA:
PalincaSALATA DE MASLINE

SFAT
Se orneaza cu felii de gogosar murat, iar apoi se serveste.BAUTURA:
VermutPREPARATE DULCI
CREMA DE CIOCOLATA

SFAT
Se poate servi cu piscoturi pentru sampanie, asezate pe margine.BAUTURA:
Ciocolata caldaCHEC COLORAT

SFAT
Feliile de chec vor fi mai apetisante daca se ung cu ciocolata topita.BAUTURA:
Ceai de fructeCHEC DE CACAO CU STAFIDE SI RAHAT

SFAT
Se serveste cu zahar pudra deasupra.BAUTURA:
CappuccinoPRAJITURA CU CREMA DE CACAO

SFAT
Prajitura se orneaza cu frisca sau fructe din dulceata.BAUTURA:
Cafea cu lapteBISCUITI CU CACAO

SFAT
Sunt excelenti pentru ceai.BAUTURA:
Lapte caldPISCOTURI CU VANILIE

SFAT
Se servesc numai dupa ce s-au racit.BAUTURA:
SampaniePRAJITURA CU MARMELADA

SFAT
Cand este gata, se poate taia in diferite forme.BAUTURA:
Lichior de fructe exoticeCARTOFI DE CIOCOLATA

SFAT
Suplimentar se pot tavali si prin nuca de cocos.BAUTURA:
Ciocolata calda
Citeşte mai multe despre:
arhiva jurnalul, sare, intr-o, carne, ciocolata, bautura, minute, lămăie, pătrunjel, rece, zahăr, carnea, ulei, piper, peştele, verde, ceapa, cacao, praf, cartofi, roşii, zahărul, ardei, făină, salata, linguri, lingura, lasa, ingrediente, sfat, taie, curata, cuptor, spala, serveste, pahar, preparate, zeama, fiert, cratita, crap, asaza, amesteca, smantana, felii, sareaza, fiarba, coaja, toarna, bucati, vanilinat, cepe, untul, dafin, maioneza, aluat, gust, bucatele, copt, crud