Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").
Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.
Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
DA, ACCEPT
RETETE : Preparate din carne, peste, legume si preparate dulci
12 IANUARIE 2005
PREPARATE DIN CARNE
PUI CU MIERE SI SCORTISOARA

SFAT
Se poate orna cu frunze de salata verde.BAUTURA:
Pinot noirRATA CU MIERE SI NUCI PISATE

SFAT
Se serveste cu feliute de portocala.BAUTURA:
Pinot noirRULOURI DE CARNE CU CIUPERCI

SFAT
Se servesc cu sos de rosii condimentat.BAUTURA:
Cabernet - SauvignonSUPA DE GAINA CU ZDRENTE

SFAT
Se serveste cu patrunjel verde tocat presarat deasupra.BAUTURA:
ChardonnaySUPA DE CARTOFI CU CARNATI

SFAT
Supa se serveste calda.BAUTURA:
VotcaCIORBA DE SALATA VERDE

SFAT
Deasupra se presara verdeata.BAUTURA:
Sauvignon BlancFICAT DE PORC CU SMANTANA

SFAT
Mancarea se poate servi fierbinte, cu marar si patrunjel verde deasupra.BAUTURA:
CabernetVARZA Ã⬠LA CLUJ

SFAT
Se serveste fierbinte, cu smantanaBAUTURA:
Vin rosu de buturugaPREPARATE DIN PESTE
CIORBA DE CRAP

SFAT
Se pot adauga bucati de adei iute.BAUTURA:
PalincaCIORBA DIN PERISOARE DE PESTE

SFAT
Se presara leustean tocat marunt.BAUTURA:
SauvignonCOD CU SOS DE VIN

SFAT
Se serveste cald.BAUTURA:
ChardonnaySTUFAT DE PESTE

SFAT
Se presara cu multe condimente.BAUTURA:
SauvignonSUFLEU DE PESTE

SFAT
Se rade deasupra mozzarella.BAUTURA:
RieslingSALATA DE PESTE AFUMAT

SFAT
Se poate servi alaturi de o garnitura de cartofi fiert sau copti.BAUTURA:
VermutTARTINE CU SCOICI

SFAT
Se stropesc cu zeama de lamaie sau mujdei de usturoi.BAUTURA:
GinTARTINE CU SARDELE

SFAT
Pentru un aspect cat mai placut, farfuria pe care sunt asezate sandvisurile se garniseste cu felioare de lamaie.BAUTURA:
HeresPREPARATE DIN LEGUME
SALATA DE OREZ CU ARDEI

SFAT
Se serveste imediat pentru ca nu rezista mult din cauza sucului de lamaie.BAUTURA:
VotcaSUPA DE MIGDALE CU LAPTE

SFAT
Dupa preferinte, in farfurie se poate presara scortisoara sau zahar vanilinat.BAUTURA:
PalincaMANCARE DE PERE

SFAT
Se serveste calda si se condimenteaza dupa gust.BAUTURA:
Aligot...CIORBA DE URZICI

SFAT
Dupa preferinte se poate adauga si usturoi pisat.BAUTURA:
TuicaFASOLE VERDE CU SUC DE ROSII

SFAT
Se garniseste cu smantanaBAUTURA:
Vin rosu de buturugaCREMA DE CONOPIDA

SFAT
Se serveste cu cascaval ras deasupra.BAUTURA:
ChardonnayPASTE CU SOS DE VINETE

SFAT
Se servesc calde.BAUTURA:
AligoteBORS DE VARZA DULCE CU MARAR

SFAT
Se mananca cu ardei iute.BAUTURA:
TuicaPREPARATE DULCI
TARTA CU FRAGI SI MURE

SFAT
Se serveste cu frisca desupra.BAUTURA:
Ceai de fructeCOMPOT DE VISINE

SFAT
Se poate servi rece drept suc.BAUTURA:
-TIRAMISU

SFAT
Se lasa la frigider cateva ore inainte de a fi servit.BAUTURA:
KagorMELCI CU NUCA

SFAT
Se pot servi cu gem de smochine.BAUTURA:
VermutTURTA DULCE FARA OU

SFAT
Pentru a fi mai indulcit, se adauga in compozitie cateva linguri de miere.BAUTURA:
Ceai de fructePRAJITURA CU CIOCOLATA (3 foi)

SFAT
Se glazureaza cu ciocolata.BAUTURA:
Busuioaca de BohotinARICI

SFAT
Se coc fara sa se rumeneasca.BAUTURA:
CafeaCARAMELE DE CIOCOLATA

SFAT
Se cunoaste cand compozitia e gata, daca se ia o cantitate mica pe degete si nu curge.BAUTURA:
Ceai negru
Citeşte mai multe despre:
arhiva jurnalul, sare, intr-o, carne, ciocolata, supă, lapte, bautura, căteva, minute, usturoi, lămăie, pătrunjel, rece, zahăr, ulei, piper, peştele, verde, ceapa, scorţişoară, usturoiul, miere, roşii, zahărul, ardei, varza, uleiul, făină, salata, linguri, lingura, lasa, ingrediente, sfat, taie, curata, spala, serveste, preparate, zeama, fiert, asaza, amesteca, smantana, sareaza, crema, marunt, toarna, presara, restul, verdeata, vanilinat, fierb, clocote