x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Sanatatea, la "Gala Societatii Civile"

Sanatatea, la "Gala Societatii Civile"

23 Mar 2006   •   00:00

In perioada 18-19 mai, la Bucuresti au loc evenimentele celei de-a patra editii a Galei Societatii Civile – cel mai important eveniment anual de recunoastere a excelentei in domeniul activismului social.

Editia de anul acesta numara peste 100 de participanti, 127 de proiecte inscrise in cele opt sectiuni ale concursului. Raportat la Romania, toate proiectele care se inscriu in competitia Galei sunt castigatoare. Aceste proiecte si oamenii care le-au desfasurat sunt dovada ca societatea poate gasi, in interiorul ei, resurse pentru a ajunge la normalitate, pentru a construi o viata mai buna si mai corecta pentru toti membrii ei. Cele 11 proiecte inscrise la sectiunea Sanatate, in acest an, au reusit sa stranga fonduri de 650.000 de euro.

"Gala Societatii Civile demonstreaza anual faptul ca miscarea de implicare sociala din Romania ia amploare, dar, in acelasi timp, semnaleaza si lipsa aportului tuturor sectoarelor societatii", spune Klaas Postema, director general al companiei care a sponsorizat sectiunile de Sanatate si Servicii sociale pentru categorii defavorizate. Printre proiectele inscrise la sectiunea Sanatate se afla: Fundatia Romanian Angel Appeal – proiect "Alege ce fel de viata va avea copilul tau", Asociatia Romana Anti-Sida – proiect "E dreptul tau sa stii", Fundatia "Victor Babes" – proiect "SANOSCOP" si SMURD – proiect "Solutia de Telemedicina".

Proiectele inscrise la sectiunile Servicii sociale pentru categorii defavorizate si Sanatate sunt jurizate de nume mari ale spatiului public romanesc: Dana Deac, reporter si producator executiv la posturile de televiziune Antena 1 si Antena 3, Marie-Rose Mociornita si Dumitru Sandu, profesor la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti.

"De ce am ales sa sustin Gala Societatii Civile? Poate pentru ca este un bun prilej pentru a lua pulsul societatii civile, pentru a recompensa ONG-urile care chiar au functionat spre binele comunitatii", declara Dana Deac, a carei contributie in sectorul societatii civile este marcata prin participarea la numeroase evenimente, precum: "Gala Oameni pentru Oameni" (2003-2004-2005), "Gala Societatii Civile" (2002-2003), "Gala World Vision Romania" (2001-2002), in calitate de membru al juriului.

×