x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Scrisori - 11 aprilie 2005

Scrisori - 11 aprilie 2005

10 Apr 2005   •   00:00
Cojocaru Silvia, Bacau:
"Am lucrat timp de 21 de ani si opt luni. Din iulie 2004 am intrat in somaj. In luna octombrie 2004 am nascut un copil. Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani".

RASPUNS: Puteti sa beneficiati de concediu pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani si de indemnizatia aferenta daca aveti lucrate 10 luni consecutiv. Cum dumneavoastra ati fost in somaj timp de cateva luni inaintea nasterii copilului si somajul este considerat stagiu de cotizare, veti putea beneficia de cele mentionate mai sus.

Vasile Constantin:
"Va rog mult sa ma ajutati sa dau altora un licar de speranta, o sansa pentru viata, o sansa pentru a se bucura de zambetul copiilor, o sansa de a trai. Am 35 de ani, sunt perfect sanatos, am grupa sangvina AII (pozitiv) si vreau sa donez un rinichi unei persoane bolnave".

RASPUNS: Va indrumam sa va adresati la Institutul Clinic Fundeni cu adresa in Soseaua Fundeni 258, Sector 2, Bucuresti, telefon: 240.20.25, 240.20.20, 240.70.70, la Centrul de chirurgie urologica, dializa si transplant renal.

Hulpoi Elena, Targu Neamt:
"Cu disperare apelez la dumneavoastra sa ne salvati de modul fraudulos in care lucreaza Electrica la Targu Neamt: se emit facturi la doua luni fara a se citi contoarele. Acum, cand s-a facut regularizarea la sase luni, am platit doar 28 kW. De asemenea, desi am cerut sa nu mi se mai factureze radio, pentru ca nu am avut niciodata un asemenea aparat, mi se iau banii in continuare".

RASPUNS: De la Electrica SA am primit pentru dumneavoastra urmatorul raspuns: "La SDFEE Neamt a fost inregistrata o reclamatie primita prin Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului, in data de 17.03.2005, de la clientul Hulpoi Elena, al carei contract de furnizare a energiei electrice este pe numele Hulpoi Stefan. In data de 17.03.2005 a fost trimis raspunsul in scris clientului Hulpoi Stefan si Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului. In acest raspuns a fost precizat ca ar fi mai bine sa se incheie o conventie de consum la Centrul de Relatii cu Clientii Targu Neamt prin care clientul sa stabileasca numarul de kWh ce considera ca ar trebui facturati lunar. In ceea ce priveste taxa radio, incepand cu 01.01.2005, clientul Hulpoi Stefan este scutit de plata acestei taxe in baza unei declaratii pe propria raspundere".

Amariutei Silvia, Panciu:
"Lucrez la o fabrica de mai multi ani, cu carte de munca. Problema mea este ca de trei luni nu mai primesc salariul si ni se spune ca fabrica nu mai are bani si ca este posibil sa se inchida. Va rog sa-mi spuneti, in caz de faliment al fabricii, noi, salariatii, avem dreptul sa ne primim banii pe cele trei luni lucrate, dar neplatite?"

RASPUNS: In cazul in care fabrica se va inchide, in mod normal trebuie sa va primiti salariile pentru cele trei luni lucrate.

Florea Ana, Cluj-Napoca:
"Sunt o pensionara din Cluj-Napoca si as vrea sa ma lamuriti in legatura cu spusele fostului prim-ministru Adrian Nastase. Dumnealui a afirmat intr-o emisiune televizata ca pensionarii care nu au folosit tichetele de calatorie in anul 2004 vor primi contravaloarea lor in alimente. As dori sa stiu daca acest lucru este adevarat. Mentionez ca am adresat scrisori si fostului prim-ministru, si actualului, precum si ministrului Muncii si Solidaritatii Sociale si Familiei, dar nu am primit nici un raspuns".

RASPUNS: Ne-am interesat pentru dumneavoastra la Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, de unde am aflat faptul ca modalitatea de inlocuire a tichetelor de calatorie cu alimente sau tichete de masa nu a fost inca reglementata legal. Acest lucru se va intampla la finele acestui an, iar dumneavoastra veti putea beneficia de inlocuirea tichetelor de calatorie probabil la inceputul lui 2006. Mai multe amanunte puteti obtine la telefonul institutiei, 021-250.91.11.

Manea Alexandru, Teleorman:
"Va rog, daca se poate, sa-mi dati adresa si numarul de telefon ale Ambasadei Austriei in Bucuresti".

RASPUNS: Adresa Ambasadei Austriei in Romania este: Strada Dumbrava Rosie 7, Sector 2, Bucuresti, telefon/fax: 021-210.09.39; 210.43.54; 210.02.71.
×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul luni