x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Spaniolul Iban Mayo, prins cu măţa in sac

Spaniolul Iban Mayo, prins cu măţa in sac

de Vlad Ionescu    |    01 Aug 2007   •   00:00
Spaniolul Iban Mayo, prins cu măţa in sac
Sursa foto: JOE KLAMAR/

La mai puţin de două zile după triumful pe Champs-Elysées al spaniolului Alberto Contador, un nou caz de dopaj loveşte in credibilitatea celei mai vechi competiţii cicliste din lume.

La mai puţin de două zile după triumful pe Champs-Elysées al spaniolului Alberto Contador, un nou caz de dopaj loveşte in credibilitatea celei mai vechi competiţii cicliste din lume. Este vorba despre un alt spaniol, Iban Mayo, care a fost depistat pozitiv cu eritropoetină la 24 iulie, zi de odihnă pentru participanţii la Turul Franţei. Ca primă măsură, echipa Saunier Duval a decis suspendarea rutierului, căruia ii va fi reziliat contractul dacă la contraexpertiză se va confirma rezultatul primului test. Mayo a incheiat ediţia a 94-a a Marii Bucle pe locul 16, la 27 de minute şi 9 secunde in urma lui Contador. El este al treilea ciclist depistat pozitiv in timpul competiţiei, după kazahul Alexander Vinokurov (transfuzie de sănge) şi italianul Cristian Moreni (testosteron).

RENUNŢARE. Un alt rutier implicat intr-un caz de dopaj, germanul Patrik Sinkewitz, care fusese testat pozitiv cu testosteron cu prilejul unui control efectuat inaintea Turului Franţei, a anunţat că renunţă la contraexpertiză. Sinkewitz fusese obligat să abandoneze la 15 iulie, din cauza unei accidentări, trei zile mai tărziu el fiind anunţat că a fost descoperit dopat.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul