x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Stiri

21 Apr 2006   •   00:00

FEBRA. Episoadele febrile ce apar ca urmare a expunerii la frig pot fi inlaturate foarte bine cu ajutorul plantelor. Rezultatele cele mai bune le obtinem daca folosim pulberea de plante, administrata sublingual – cate o lingurita de cate ori avem febra. Plantele cele mai eficiente pe care le putem utiliza ca antitermice sunt: ghintura, papadia, pelinul. Deoarece aceste plante au gust amar, dupa administrare putem sa luam si o lingurita cu miere. Infuziile cu maghiran pot fi de asemenea o solutie contra febrei. Aceasta planta este cunoscuta pentru proprietatile sale diuretice, sudorifice si expectorante.

TRANSMITERE. Persoanele care circula cu mijloacele de transport in comun sunt expuse riscului de a contracta numeroase boli. "Cu atat mai mult in aceasta perioada a anului se pot raspandi rapid guturaiul, gripa sau virozele respiratorii. Transmiterea se face de cele mai multe ori in mod direct, prin secretiile nazo-faringiene, care sunt raspandite sub forma de picaturi o data cu stranutul, tusea ori vorbitul. Exista insa si o transmitere indirecta, prin obiectele contaminate cu picaturi care raman in stare uscata si care reprezinta un mare potential de patogenitate", arata dr. Mariana Mardarescu, medic primar boli infectioase la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals".

PROPOLIS. Virozele de sezon pot fi usor combatute cu ajutorul produselor apicole. Pe langa tabletele pe baza de produse apicole pe care le gasim la plafar, pentru intarirea imunitatii si lupta impotriva racelii putem utiliza un amestec din polen, propolis si miere. Acesta se administreaza cu lingurita sau intins pe paine, ca supliment nutritiv.

STERILET HORMONAL. Un sterilet revolutionar va inlocui treptat clasicul dispozitiv intrauterin din metal utilizat pana acum. Noul sterilet hormonal se implanteaza tot la nivelul colului uterin, avand actiune locala. Timp de 5 ani elibereaza in doze extrem de mici un hormon contraceptiv direct in uter. Eficienta este la fel de mare ca in cazul pilulei contraceptive, avantajul fiind ca femeia nu mai sta cu grija de a lua pastiluta in fiecare seara. Steriletul hormonal este indicat mai ales in cazul femeilor dupa prima nastere.

TABAGISM. Femeile care fumeaza in timpul sarcinii isi expun copiii unui risc triplu de a deveni fumatori la 14 ani este concluzia unui studiu australian. Se stie deja ca tabagismul matern provoaca numeroase probleme nou-nascutului: greutate mica la nastere, scaderea imunitatii, risc de moarte subita. Cercetatorii australieni au vrut sa afle si in ce masura fumatul in timpul sarcinii influenteaza aparitia tabagismului la viitorul copil. Ei au monitorizat 3.000 de gravide dintre care 30% n-au renuntat la tigara in timpul sarcinii. Dupa 21 de ani, copiii mamelor fumatoare s-au apucat de fumat in proportie mai mare decat cei ai nefumatoarelor.

CANCER DE SAN. Riscul cancerului de san se reduce cu 58% in cazul femeilor care in copilarie au consumat cel putin de doua ori pe saptamana alimente pe baza de soia, arata un studiu al American Association for Cancer Research. Acelasi consum de soia in adolescenta sau la varsta adulta conduce la reducerea riscului de cancer mamar cu 25%. Efectul protector este pus pe seama izoflavonelor din soia care ne apara de celulele canceroase.
×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul