x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Un stimulent rosu

Un stimulent rosu

28 Mar 2005   •   00:00


  • de VIORICA ROMASCU
  • TERAPII ALTERNATIVE
  • Culoarea rosie este una dintre cele mai importante in medicina traditionala.
    In cazul anemiilor grave e bine sa se expuna corpul gol la lumina rosie purpurie timp de 20 de minute. Dupa care tratamentul poate fi continuat cu o expunere de 10 minute pe zona dorsala si apoi inca alte 10 minute pe zona plexului solar. Persoanele care prezinta stari inflamatorii e bine sa evite terapia cu aceasta culoare.

    Slabiciunea fizica, depresiile si usoarele dureri reumatismale pot fi ameliorate prin expunerea minima, de 10 minute. Racelile pot fi tratate cu ajutorul rosului. Timp de 20 de minute se lasa corpul gol in voia acestei culori. Apoi tratamentul poate fi continuat, tot atat timp cu o lumina portocalie. Dupa care zona capului descoperit trebuie sa fie expusa la verde, timp de 15 minute. Finalizarea tratamentului se va face cu lumina albastra timp de 15 minute, in zona pieptului.

    Pentru stimularea inimii se poate expune corpul gol la rosu timp de 20 de minute. Iar in cazul palpitatiilor se proiecteaza mai intai 15 minute lumina albastra la nivelul pieptului, dupa care alte 10 minute se proiecteaza lumina rosie la nivelul plexului solar.

    Artrita necesita un tratament de un sfert de ora in zona cefei, iar suplimentar alte 20 de minute in zona plexului solar. La copii, astmul poate fi tratat prin expunere timp de 20 de minute, in a doua faza proiectandu-se lumina rosie 10 minute in regiunea pancreasului. Rubeola se trateaza si ea cu ajutorul expunerii timp de 15 minute a corpului afectat. Alte 15 minute trebuie folosita culoarea galbena, si tot in aceleasi conditii, prin lipsa totala a vesmintelor. Urmand ca lumina albastra sa se focalizeze timp de 25 de minute in zona toracelui. Suplimentar, culoarea verde va fi proiectata asupra crestetului capului 15 minute.

    Bolile sangelui

    Afectiunile sangelui necesita expunerea la lumina rosie 25 de minute a intregului corp. Iar in cazul tulburarilor glandelor endocrine se localizeaza rosul la baza coloanei vertebrale 20 de minute. Gazele intestinale pot fi cu usurinta inlaturate prin focalizarea succesiva a rosului in zona abdomenului 20 minute, dupa care, suplimentar, alte 10 minute in regiunea plexului solar. Culoarea aleasa in aceste tratamente trebuie sa fie rosul primar, un rosu pur, neamestecat cu alb sau negru sau cu alte culori.
    ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul zonă minute lumina