x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Vara se poarta parul sanatos

Vara se poarta parul sanatos

28 Mar 2006   •   00:00

Coafuri sofisticate, suvite vopsite in culori indraznete... Vara este sezonul pletelor in vant... Soarele, apa marii si vantul ne pot pune insa in pericol sanatatea si frumusetea parului. Prin urmare, este necesar sa adaptam produsele cosmetice de ingrijire a parului sezonului canicular.

VITAMINE


Dusmanul cel mai mare al parului este expunerea excesiva la razele ultraviolete, iar persoanele cu un par uscat au cel mai mult de suferit. Uscarea excesiva a firului de par poate fi prevenita cu sampoane vitaminizante sau cu un balsam care hraneste firul de par si ii da stralucire. Acelasi criteriu trebuie avut in vedere si atunci cand alegem vopseaua de par. Dr. Carmen Madeleine Curea, medic primar dermatolog la Spitalul Clinic Colentina, precizeaza ca cea mai buna este vopseaua din plante, precum Hena, care nu agreseaza firul de par. O alta varianta ar fi vopseaua care incearca sa compenseze agresiunea cu ingrediente care hranesc firul de par, precum migdalele sau uleiul de jojoba.

Persoanelor cu par normal le sunt recomandate sampoanele usoare, care au inscriptionat pe etichete "daily use" – pentru uz frecvent. Ele sunt foarte potrivite, mai ales ca vara parul este spalat mai des, din cauza transpiratiei sau a nisipului.

FARA MATREATA


Persoanele cu par gras trebuie sa fie cele mai bucuroase in sezonul calduros. Secretia excesiva de sebum, afectiune numita dermatita seboreica, se manifesta la nivelul scalpului fie prin aspectul de par gras, fie prin matreata. Vara, aceste neplaceri sunt ameliorate de expunerea la soare, care scade productia de sebum. Prin urmare, in sezonul cald se poate renunta la produsele dermato-cosmetice care au menirea sa inlature matreata si secretia excesiva de sebum. Sampoanele pentru uz frecvent trebuie sa ia locul celor care au in compozitie acid salicilic.

PROTECTIE UV. Cele mai bune produse cosmetice pentru par sunt cele care au filtru UV.
Dr. Carmen Madeleine Curea, medic dermatolog, recomanda utilizarea cu moderatie a gelului, fixativului si spumei de par.
Iar atunci cand totusi sunt folosite, ele trebuie indepartate cat mai repede prin spalarea parului.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul