x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Albume de top

Albume de top

de Mihnea Columbeanu    |    05 Iun 2006   •   00:00
Albume de top
DISCOGRAFIE
Vama Veche a sustinut 300 de concerte editand sase albume.

Albumul "Nu am chef azi" (1998) schiteaza gama de sentimente, conceptii sonore, formule lirice proprii personalitatii artistice si "spiritului Vama Veche". Contine piese destinate sa devina hituri permanente ("Calul din Marlboro", "Armata", "Sf. Petru", "Atentie, se inchid usile", "Iubeste"), precum si la fel de valoroasele "Cloud", "Vama Veche Reggae" si "The Band".

Cu numai un an mai tarziu, formatia isi imprumuta propriul nume celui mai definitoriu album al ei (si nu numai cu numele): "Vama Veche" (1999). Toate piesele discului se impun definitiv, pastrandu-si popularitatea chiar si azi: "Vama Veche", "V.S.T.", "Hate", "Ana", "Vara asta", "Hotel Cismigiu".

GLUMA MUZICALA. Dupa inca un an, Vama Veche lanseaza savurosul single "Nu ne mai trageti pe dreapta" (2000), o gluma muzicala cu accente absurde si sociale acide, perpetuata la randul ei printre hiturile permanente ale formatiei.

Virulentul "Am sa ma intorc barbat" (2002) dezvolta piesa "Armata" intr-o structura dramaturgica unitara, relatand tragedia lui Andrei Gavrila, arhetip al tanarului vital dar vulnerabil, anihilat de aroganta represiva. Si-au continuat destinul ca hituri de sine statatoare: "18 ani", "Betia", "Epilog".

"Best of Vama Veche" (2004) reia intr-un aranjament nou majoritatea hiturilor de inceput, incluzand si popularele "Omul plajei" si "Primavara". Lucrul la viitorul album nu impiedica formatia sa ofere si un CD mai aparte, "Vama Veche Live" (2006), imortalizand unicitatea unuia dintre cele mai vii concerte de la Sala Palatului.

FERICIRE IN RATE
In sfarsit, fanii Vama Veche sunt rasplatiti cu cel mai surprinzator album, actualul "Fericire in rate", in care formatia se desprinde de multe elemente estetice din trecut, propunand un format inedit, actualizat si cu o paleta muzicala mult diversificata, pentru acelasi nemuritor "spirit Vama Veche". In urma cu putin timp, formatia si-a imbogatit repertoriul cu inca doua titluri: "Curvelor, cu drag", un omagiu acestei categorii defavorizate, si o piesa-sinteza a intregului mesaj al albumului, intitulata "Fericire in rate".

×
Subiecte în articol: vama veche vama veche editie de colectie