x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Alungati-l!

de Mihai Stirbu    |    16 Oct 2006   •   00:00
Alungati-l!
INFRANGEREA SATANEI
Prin rugaciuni, preotii ii pot ajuta pe cei care cred ca li s-au facut farmece.

Cei care simt ca sporul casei nu mai este ca la inceput, ca li s-au facut vraji sau ca ii urmareste nenorocul pot apela la Biserica.

"Diavolul este o realitate malefica, nu o abstractiune", afirma pr. prof. dr. Raduca, parohul Bisericii "Kretzulescu". "Puterea Satanei, cu tot cortegiul ei de nenorociri, trebuie biruita printr-o viata conforma cu invatatura lui Dumnezeu in noi. Scopul lucrarii mantuitoare a lui Hristos este biruirea puterii Satanei si intoarcerea totala a omului spre Dumnezeu."

FERITI-VA! Biserica ii avertizeaza pe credinciosii sai sa se pazeasca de toate practicile de magie si vrajitorie. Bisericile crestine au in randuielile lor rugaciuni care se refera la toate aspectele vietii omului: pentru binecuvantarea casei, a animalelor, a semintelor, pentru sporul activitatii, pentru iertarea pacatelor, cat si si pentru alungarea diavolului. Cu rugaciunile de alungare a diavolului, omul se intalneste pentru prima oara la botez. "Biserica practica alungarea duhurilor rele din anumite spatii sau de la anumite persoane. Face lucrul acesta prin rugaciune, prin stropirea cu agheasma, prin ungerea cu untdelemn sfintit. Am putea spune ca tot cultul Bisericii urmareste inlaturarea puterii celui rau. Nu este vorba de un program anume de lupta impotriva Satanei, ci de lupta impotriva a tot ceea ce este rau, moral sau fizic, stiut fiind ca originea tuturor formelor de rau din lume se gaseste in raul primordial al carui «inventator» a fost diavolul", continua pr. prof. dr. Raduca.

INTERZIS. Este pacat sa practici sau sa asisti la sedinte de spiritism, de magie, sa frecventezi cultele sau sectele satanice, ale magilor, ale vrajitorilor, ale ghicitorilor in carti, sa practici ocultismul. Nu exista magie alba si magie neagra pentru simplul fapt ca pentru orice fel de magie este nevoie sa apelezi la un demon. "Participarea la Sfanta Liturghie, centrul cultului crestin, moment in care crestinul se impartaseste, dupa vrednicie, cu trupul si sangele lui Hristos, implinind porunca pe care acesta a dat-o ucenicilor sai, ii ajuta pe participanti sa fie feriti de uneltirile Satanei", adauga pr. Raduca. "Nu putem vorbi nici de «etape» in exorcizari, ci de citirea rugaciunilor randuite de Biserica, de repetarea lor si de integrarea omului in programul de viata cu adevarat crestin, care presupune credinta, spovedanie, eventual penitenta, impartasire si un mod de viata corespunzator invataturii crestine", spune parohul. Una dintre aceste rugaciuni de alungare a celui rau este cea a Sfantului Vasile cel Mare, care se citeste pe 1 ianuarie, la sarbatoarea Sfantului Vasile, dar si in alte zile. "Dreptul de a citi rugaciunile de alungare a duhurilor rele il au numai episcopii si preotii. Termenul de «molitva» este de origine slava si el inseamna «rugaciune». Prin urmare, toate rugaciunile pot fi numite si "molitve», fara sa se supere cineva. In cartile noastre de cult s-au pastrat cu titlul de "molitve» cateva rugaciuni cu continut exorcizator, atribuite sfintilor Vasile cel Mare (+379) si Ioan Gura de Aur (+407). Acestea pot fi citite oricand. Unii preoti le citesc de preferinta dupa Sfanta Liturghie sau cu ocazia savarsirii tainei Sfantului Maslu."

FOST VRAJITOR. In Biserica Zlatari din Bucuresti se afla moastele Sfantului Ciprian, vrajitor vestit al Imperiului Roman, adorator al zeitei Artemis si al lui Apolo, ghicitor in stele si carti. Marele ocrotitor de vraji si blesteme Sfantul Ciprian este praznuit la 2 octombrie. A trait in timpul imparatului Diocletian. Inca din perioada adolescentei si-a exprimat dorinta de a vedea Atena, Caldeea, Egiptul, India cu scopul de a se desavarsi in arta cititului in stele si a magiei. Ciprian isi dobandise faima de mare vrajitor, dar si crestinii se temeau de el. Trecerea sa la credinta cea dreapta are legatura cu Sfanta Mucenita Justina. Un tanar se indragostise de Justina si pentru ca nu reusea sa i se faca placut a apelat la Ciprian. Acesta nu a reusit sa-i schimbe hotararea fetei. Pentru acest lucru, Sfantul Ciprian s-a crestinat. A devenit episcop si, intr-un tarziu, a infruntat cu mare barbatie proba cumplita a muceniciei: biciuitul, sfartecarea cu unghii de fier, a fost bagat intr-un cazan cu apa clocotita si apoi decapitat, nevrand sa se intoarca la vechile lui practici diavolesti. Din Rugaciunea Sf. Ciprian: "departeaza demonii si stinge viclenia lor de la robii Tai; (…) si toata zidirea de toate legaturile diavolesti. Si dezleaga pe robul Tau (numele) impreuna cu toate ale casei lui de toate legaturile Satanei, ale magiei, ale farmecelor si ale puterilor potrivnice".

Departeaza demonii si stinge viclenia lor de la robii Tai. Si dezleaga pe robul Tau (numele) impreuna cu toate ale casei lui de toate legaturile Satanei, ale magiei, ale farmecelor si ale puterilor potrivnice. Impiedica Tu, Doamne Dumnezeul parintilor nostri, toata lucrarea Satanei, Tu Cel ce dai dezlegare de magie, de farmece, de vraji si de toate lucrarile satanicesti si de toate legaturile lui - Rugaciunea Sf. Ciprian
×
Subiecte în articol: ciprian editie de colectie satanei