x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Arta iubirii

29 Mai 2005   •   00:00

Sondajul realizat de cei de la CURS arata ca majoritatea romanilor se declara mai degraba satisfacuti de viata lor sexuala, iar aceeasi majoritate are relatii sexuale saptamanal.

  • de LORETA POPA
  • FRECVENTA SI SATISFACERE
  • Cine sofisticate, soapte tandre si bai cu spuma. Numai de noi depinde sa adaugam satisfactie si culoare lumii in care traim!
    Prima oara cand suntem obligati sa vorbim deschis despre sex, avem de cele mai multe ori retineri pentru ca putini dintre noi si-au putut intreba parintii despre asta in timpul adolescentei. Sfaturile noastre sunt importante pentru copil si o exprimare gresita poate crea confuzii. Suntem constienti, ne pregatim pentru o discutie, dar atunci cand suntem luati pe nepregatite devenim emotionati, pentru ca realizam ca bebelusul nostru a crescut. Mi-aduc aminte de jena profesoarei de biologie de pe vremea lui Ceausescu care, atunci cand invatam despre organele sexuale, dicta lectia pe nerasuflate, baietii isi dadeau coate, iar fetele roseau pana in varful urechilor. De educatie sexuala nici nu putea fi vorba.

    ATRACTIE. Din sondajul celor de la CURS reiese ca 27,4% din respondenti sunt foarte satisfacuti de viata lor sexuala, 36,7% dintre ei cred ca sunt mai degraba satisfacuti de activitatea lor sexuala, 6,9% spun ca sunt mai degraba nesatisfacuti, iar 1,8% sunt foarte nesatisfacuti. A existat o proportie de 27,2% dintre intervievati care nu au raspuns la intrebare. Atat barbatii, in proportie de 41%, cat si femeile, 34%, sunt mai degraba satisfacuti de viata sexuala, desi un procent de 33% femei si 19% barbati nu au dat nici un raspuns. In clipa in care ne maturizam, pregatiti fizic pentru o viata pe cont propriu ni se trezeste atractia pentru sexul opus. O forta mai presus de orice intelegere ne cheama unul spre altul. Dar una este chemarea biologica si alta este un parteneriat pe viata cum il presupune casatoria. 41% din bucurestenii cred ca o viata sexuala normala in cuplu conteaza mult, spre deosebire de 49% dintre concetatenii lor care spun ca nu conteaza. 34% din locuitorii Capitalei sunt foarte satisfacuti, de ei apropiindu-se cei din Transilvania cu 33%. 47% dintre dobrogeni nu au raspuns.

    FOAMEA. Dorinta sexuala are in ea o pofta, o foame, se vrea satisfacuta rapid, tine de biologic, de instinct. O data satisfacuta, pleaca... Unirea biologica s-a produs. Jocul trupurilor aduce satisfactie fizica. Unirea mintilor aduce o satisfactie intelectuala. Ei nu mai sunt doi, ci un singur trup. Nimic nu-i mai poate desparti. Cei mai satisfacuti sunt cei cu varste cuprinse intre 15-30 care au declarat acest lucru in proportie de 34%. Cei intre 31-55 de ani sunt foarte satisfacuti in proportie de 28%, peste 56 de ani doar 11% sunt foarte satisfacuti. 42% din cei cu varste intre 31-55 de ani sunt mai degraba satisfacuti, dar si cei peste 56 de ani vin tare din urma cu 40%. Exista si aici multi care nu au dat nici un raspuns, 31% din cei intre 15-30 de ani, 20% din cei intre 31-55 de ani si 39% din cei peste 56 de ani. Cei mai satisfacuti de viata lor sexuala sunt cei cu venituri peste medie care afirma acest lucru in proportie de 40%, spre deosebire de cei cu venituri sub medie satisfacuti in proportie de 21%. Total nesatisfacuti sunt atat cei bogati, 2%, cat si saracii, tot 2%.

    Activitatea sexuala ofera satisfactie deplina celor care au liceul in proportie de 34%, celor peste liceu, 32%, iar celor sub liceu 20%. Mai degraba satisfacuti de viata lor sexuala sunt 36% din cei sub liceu, cat si cei cu liceu. Cei peste liceu sunt mai degraba satisfacuti in proportie de 39%. 31% din cei de la oras sunt foarte satisfacuti de viata lor sexuala, ca si 23% din cei de la sate. 35% din cei care locuiesc la oras sunt mai degraba satisfacuti, precum si 39% din cei care locuiesc la sat. Varsta partenerilor sau vechimea relatiei nu reprezinta un impediment pentru a aduce un suflu nou relatiei si a invata arta iubirii.

    Cat de satisfacut(a) sunteti de viata dumneavoastra sexuala?
  • Mai degraba satisfacut(a) 36,7%
  • Foarte satisfacut(a) 27,4%
  • NR 27,2%
  • Mai degraba nesatisfacut(a) 6,9%
  • Total nesatisfacut(a) 1,8%
  • RAPORTURI SAPTAMANALE
    Conceptiile despre viata sexuala nu pot fi schimbate usor. La intrebarea "Cat de des aveti relatii sexuale?", la raporturile zilnice sau aproape zilnice au spus "Da" 12,9% din respondenti. Saptamanal au relatii sexuale 28,4% din romani, de 2-3 ori pe luna 13,8% din ei, iar lunar relatiile sexuale sunt intretinute de 5,5% din romani. Saptamanal se intretin cele mai multe relatii sexuale. Din cate se pare 15,5% din romani intretin relatii sexuale mai rar, in alta situatie sunt 4,3% dintre intervievati, iar 19,6% au trecut peste aceasta intrebare neoferind nici un raspuns.

    SEXUL TINE CU BOGATII
    Nu mai putin de 34% din cei bogati au relatii sexuale saptamanal, ca si 26% din cei saraci. Zilnic 9% dintre cei saraci fac dragoste, iar cei bogati au relatii sexuale cu 9 procente in plus, 18%. Respondentii cu varste intre 15-30 de ani fac dragoste in proportie de 33% din ei saptamanal, ca si 30% din cei cu varste intre 31-55, iar cei peste 56 de ani au relatii in proportie de 13% pe saptamana. Frecventa zilnica a relatiilor sexuale este de 19% din respondentii cu varste intre 15-30 de ani, 13% la cei intre 31-55 de ani si 3% dintre cei cu varste peste 56 de ani.

    Dumneavoastra cat de des aveti relatii sexuale?
  • Saptamanal 28,4%
  • NR 19,6%
  • Mai rar 15,5%
  • De 2-3 ori pe luna 13,8%
  • Zilnic sau aproape zilnic 12,9%
  • Lunar 5,5%
  • Alta situatie 4,3%
  • ×