x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Balurile de altadata

Balurile de altadata

30 Ian 2006   •   00:00

Primii fiori de dragoste / Competitia pentru tinute / Un print oaspete la bal / Katharienball, Marienball...

Sa dansam!

Editorial de CARMEN ANGHEL
Haideti la bal! Sezonul balurilor, seratelor si ceaiurilor dansante este in toi! Sa ne pregatim, este zarva mare! Sa ne luam rochiile cele stralucitoare si condurii de matase, sa ne punem fracurile, sa ne inarmam cu zambetul cel mai frumos si sa mergem la bal! Sa dam timpul inapoi cu o suta de ani, chiar cu doua, sa ametim intr-o polca, sa ne imbujoram intr-un cadril! Sa ne simtim printi si printese, si toata lumea sa fie a noastra!

Haideti la bal! Sau, haideti macar sa citim despre baluri, despre o lume cum nu va mai fi vreodata. Cu priviri de sub dantela evantaiului, cu iubiri de o noapte, cu o atingere de mana, motiv de zambet pentru o viata intreaga. Sa ascultam cu ochii inchisi povestiri din lumea celor de ieri, sa plutim usor in parfumul unei epoci cu fosnet de matase si tropait cadentat de cai, cu calesti aurite. Sa traim, pentru o clipa, acest basm cu frumuseti si intamplari deosebite.

Haideti la bal! Balurile de altadata. Altadata, de la Sfantul Ioan si pana la Lasatul Secului pentru Postul Pastelui, Bucurestii, si Iasii, si alte orase mari ale tarii se aflau sub picioarele dansatorilor de la baluri. Iar balul nu era o discoteca, unde se facea exercitiu fizic. Dansatorii erau in cautarea destinului. Balurile au schimbat o epoca, au implinit destine sau le-au distrus. Baluri facute pentru a dansa, baluri unde se afla zestrea si perechea pentru viata, baluri de caritate, baluri de mahala. Baluri...

Haideti la bal!
×
Subiecte în articol: editie de colectie baluri