x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Barfitii neamului

Barfitii neamului

de Catalin Pruteanu    |    03 Oct 2005   •   00:00
Barfitii neamului
PERSONALITATI
Traian Basescu, Calin Popescu Tariceanu, Ion Iliescu, Gigi Becali, Adrian Nastase, Andreea Marin si Adrian Mutu. Acestia zic romanii ca sunt persoanele publice cele mai barfite.

Seful statului, Traian Basescu, este considerat cel mai barfit om din tara. Este riscul pe care si l-a asumat ca "presedinte jucator". 31% dintre respondenti il cred pe "Base" cel mai vorbit pe la colturi. Pe Tariceanu l-au ales 12% dintre respondenti ca fiind cel mai barfit personaj public. Pe locul trei se claseaza fostul presedinte Ion Iliescu, cu 8%, iar dupa el, cu 5%, 4% si 2%, se situeaza rivalii in alegeri ai primului clasat, Gigi Becali, Adrian Nastase si Corneliu Vadim Tudor. Andreea Marin si Adrian Mutu, personaje cat se poate de mondene, sunt pe ultimele locuri, cu cate 2%. Femei si barbati, in proportii aproape egale, cred ca Basescu este cea mai barfita persoana publica din Romania. 12% dintre barbatii care au raspuns la intrebarea pusa de CURS cred ca Ion Iliescu este barfit, fata de numai 5% dintre femeile respondente. La Corneliu Vadim Tudor este egalitate intre sexe, dar in cazul prim-ministrului mai multe femei decat barbati cred ca este barfit.

VARSTE. Romanii peste 56 de ani cred cel mai mult ca fostul presedinte Iliescu este cea mai barfita persoana publica, iar tinerii intre 18 si 30 de ani sunt de parere ca Gigi Becali este cel mai barfit din tara. Tot tinerii il cred foarte barfit pe Adrian Mutu, mondenul care-si tot schimba prietenele. Persoanele intre 31 si 55 de ani sunt de parere ca premierul Tariceanu este cel mai barfit. Romanii cu venituri peste medie cred mai mult decat cei cu mai putini bani ca Basescu este cel mai barfit. Dar cei cu venituri sub medie declara ca se vorbeste cel mai mult despre Ion Iliescu. 14% dintre romanii mai avuti cred ca Tariceanu este barfit, fata de numai 11% din cei mai saraci. Romanii cu venituri peste medie ii nominalizeaza mai mult pe Vadim si pe Adrian Nastase decat cei mai putin avuti.

Click pentru a mari imaginea
Care este persoana publica cea mai barfita in Romania?
  • 31% dintre romani considera ca Traian Basescu este cea mai barfita persoana publica din Romania
  • 2% dintre respondenti ii acorda Andreei Marin "distinctia" de cea mai barfita persoana publica
  • 31% au preferat sa nu dea nici un raspuns
  • BARFITUL ORASEANULUI


    Orasenii cred intr-o proportie mai mare (34% dintre respondentii din mediu urban) decat persoanele din mediul rural (26% din respondentii din rural) ca Traian Basescu este cel mai barfit dintre personajele publice ale Romaniei. Dar cei din mediul rural ii nominalizeaza in schimb pe Ion Iliescu, pe Corneliu Vadim Tudor si pe Adrian Nastase. Pe langa presedintele Traian Basescu, orasenii au impresia ca sunt mai mult barfiti Gigi Becali, Calin Popescu Tariceanu si Adrian Mutu.

    ANDREEA MARIN, VORBITA DE BINE SAU DE RAU?


    In acest top al barfitilor neamului, Andreea Marin este singura femeie. Cunoscuta prezentatoare si realizatoare de televiziune este intr-adevar foarte vorbita. De rau, dar si de bine. Cand e vorbita de bine, Andreei i se spune, tandru, "zana surprizelor". In privinta barfelor de barfe, nu putem sa va ajutam cu nici un apelativ, pentru ca nu vrem sa intram pe terenul publicatiilor de scandal. Acum cateva luni, intr-un alt sondaj CURS realizat pentru Jurnalul National, 4,5% dintre romani declarau ca o apreciaza pe Andreea si ca vor sa fie ca ea, Andreea clasandu-se pe locul trei, dupa Mona Musca si Traian Basescu.

    PROVINCIILE ISTORICE


    Dobrogenii sunt cei mai numerosi locuitori ai tarii care cred ca Traian Basescu este barfit. Banatenii au aceeasi parere in privinta lui Ion Iliescu. Tot dobrogenii au majoritatea in privinta opiniei potrivit careia Gigi este foarte barfit. Cei mai multi bucuresteni cred ca Tariceanu este foarte barfit. Nici un bucurestean nu crede ca pe Vadim il vorbeste cineva de rau.
    ×