x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Brandusa Novac: Nebunele de maniere

Brandusa Novac: Nebunele de maniere

20 Mar 2005   •   00:00

VIP-URI
Costumele Armani, numarul de posete ori sandalele Gucci nu garanteaza faptul ca sunteti catalogat drept un om manierat. Directorul Circului Globus, Brandusa Novac, a fost de curand la Festivalul de Circ de la Monte Carlo. S-a mirat foarte tare ca, la receptia oferita de familia princiara, pe masa existau "biletele" cu numele fiecarui invitat. Prin urmare, nu te asezai oriunde. Acest lucru se obisnuieste si la noi, nu numai in Principatul de Monaco!

PRINCIARI SI PROVINCIALI. Brandusa noastra a declarat prin presa ca nu stia "cu ce se mananca" bucatele de pe masa. Si nici cum, langa farfurii fiind o multime de tacamuri si de pahare. Dar s-a descurcat onorabil dupa ce a tras cu ochiul in stanga si-n dreapta, la ceilalti. Brandusa Novac a mai povestit cu nonsalanta cum i-a cerut cartea de vizita printului Albert de Monaco (Ceea ce n-ar fi trebuit sa faca. Daca printul ar fi fost interesat, i-ar fi dat cartea de vizita fara sa-i fie ceruta). L-a invitat in Romania, iar el a acceptat. "Dar cum te gasesc?", s-a interesat ea. La asa intrebare, asa raspuns: "Mergi prin padure, o iei la dreapta, o iei la stanga si... dai de mine", i-a raspuns printul Albert cu umor. Sau cu ironie? Nu mai conteaza...

AS. Catalin Botezatu este si la propriu, si la figurat un tip bine crescut. Ne-a surprins, in mod placut, discutia cu el. Baiatul asta chiar cunoaste codul bunelor maniere cap-coada! Ne-a "recitat" pe nerasuflate capitole intregi, cu tot felul de amendamente. Ar putea chiar sa completeze codul cu detalii pe care nu le-am gasit scrise in nici o carte. Si nu numai ca stie regulile, dar le si aplica. (Veti vedea in cele ce urmeaza de ce).

Ne-am dat intalnire la Casa Taraneasca. Ne-am asezat mai aproape de semineu, fiindca Bote e cam friguros de felul lui. Prima regula pe care ne-a spus-o este sa nu vorbesti tare intr-un loc public. Asa a facut si el, mai ales ca, la mesele apropiate, mai erau clienti care mancau. Spre binele lor, sper sa nu fi tras cu urechea la interviul nostru, fiindca, dupa bunele maniere in societate, am ajuns cu discutia la bunele maniere sexuale. "In copilarie, de cate ori faceam cate-o pozna, mama ma punea sa citesc din codul bunelor maniere. Si pe urma ma asculta. Uram pedeapsa asta, fiindca imi "manca" din timpul de joaca, dar acum nu pot decat sa-i multumesc pentru metoda aplicata", ne-a dezvaluit Catalin. Iata ca n-a pierdut timpul degeaba!
"Am fost crescuta in stil de pension. Aveam o profesoara particulara si, in fiecare zi a saptamanii, luam lectii de balet, de limbi straine, de pian sau de bune maniere. Am invatat cum sa ma comport in societate de mica"
Maria Marinescu - designer

CHISU, "SINGUR SUB DUS"
De cate ori n-ati vazut o diva plina de etichete (de etichetele hainelor de firma) care isi pune mainile in solduri si se cearta ca o tata, chiar si in direct, la emisiune? Culmea e ca astfel de vedete au avut si cate un "mentor" care, chipurile, le-a cizelat! Dan Chisu povesteste in cartea sa, "Singur sub dus" (nu-i de mirare ca a ramas asa), cum "agata" el fetele in tinerete: "Nu va suparati, de unde ati cumparat covrigul ca vreau sa va f...!". Unele se repezeau sa-i articuleze cate-o poseta in cap. Altele, pana sa se dezmeticeasca, incepeau sa-i explice de unde au luat covrigul.

DUBLA GRESEALA
Se zice ca Ilie Nastase a fost "taxat" de un tenisman strain. Dupa un meci, amandoi sportivii s-au dus la toaleta. Nastase a iesit de la buda fara sa mai treaca pe la chiuveta. Adversarul sau nu s-a putut abtine si l-a intrebat: "La voi nu se obisnuieste sa te speli pe maini dupa ce te-ai dus la baie?". "Noi nu obisnuim sa ne stropim pe maini!", i-a raspuns Nastase.

CAT MAI MULTA TANDRETE!
In pat, cat mai multa tandrete. Si inainte si dupa. Bine, cand se ajunge la partea "animalica", s-a spulberat totul! Trebuie sa te asiguri ca partenera a fost satisfacuta, altfel nu se poate! Si "tigara de dupa" trebuie aprinsa dupa... portia de alintat. Si nu doar spun, ci si fac toate lucrurile astea. Fiindca pe urma o iau de la capat...", ne-a dezvaluit, cu sinceritate, Catalin Botezatu.

 

×
Subiecte în articol: editie de colectie maniere