x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Chitaristul

de Alex Revenco    |    05 Iun 2006   •   00:00
Chitaristul
EUGEN CAMINSCHI
Pasionat de blues, a cantat la inceputul carierei sale alaturi de Roata, Electric Red Roosters si Black Cat.

Dupa aceste experiente, au urmat colaborari de succes cu artisti precum Mircea Vintila sau Alexandru Andries, iar de sase ani este alaturi de Vama Veche.

"Eu cred ca nimic nu e intamplator, spune Eugen. Acum vreo 13 ani, am avut ocazia sa cant la un club, printre primele in care s-a cantat blues. Nu stiu daca existau pe atunci formule clare sau trupe de blues, dar, in mod cert, era o seara pe saptamana, miercurea, cand se intalneau fel de fel de muzicieni, precum Mugurel Vrabete, Sorin Chifiriuc si altii, si am avut si eu ocazia sa cant cu ei in vreo doua seri. Asa l-am cunoscut pe Sorin Chifiriuc sau, mai bine zis, el m-a cunoscut pe mine si mi-a propus sa cant in trupa lui, care se numea pe atunci Electric Red Roosters. Cam de atunci a inceput cariera mea. In anul 2000 mi s-a propus sa cant cu Vama Veche in turneul «Povestea merge mai departe». Aveau nevoie de un chitarist cu titlul de colaborator la vremea aceea. Se pare ca ne-am inteles bine, din moment ce suntem si acum impreuna."

ANIVERSAREA. La 16 februarie 2006, chitaristul Eugen Caminschi a implinit 38 de ani. Spunea atunci: "Intampin noul an din viata mea cu multe surprize placute si de ordin profesional, dar si in viata particulara. Acest moment aniversar imi da o stare speciala, un sentiment de schimbare, din mai multe puncte de vedere. De-a lungul timpului am trecut prin foarte multe experiente de viata, unele de nebanuit, care m-au maturizat. In acest moment, cea mai mare dorinta este sa am un fiu sanatos, care sa ma mosteneasca si sa fie mai talentat si mai fericit decat mine si cel putin la fel de implinit. Cel mai frumos cadou pe care l-am primit pana acum a fost tortul de ciocolata facut de mama. Era cel mai bun tort din lume".

"In anul 2000 mi s-a propus sa cant cu Vama Veche in turneul «Povestea merge mai departe». Aveau nevoie de un chitarist cu titlu de colaborator la vremea aceea. Se pare ca ne-am inteles bine, din moment ce suntem si acum impreuna" - Eugen Caminschi, chitaristul trupei Vama Veche

O BUCATICA DIN SUFLETUL SAU

Cum se sarbatoreste? "Cu exceptia acestui an, in ultimii trei ani, obisnuiam sa am un concert cu Florin Ochescu, cu Berti Barbera, pentru ca toti trei suntem Varsatori si avem datele de nastere oarecum apropiate. Iesea o seara de neuitat pentru fiecare dintre noi. La ultimul disc al formatiei Vama Veche am un aport mai mare decat la celelalte. Cert este ca exista o bucatica din sufletul meu acolo. Fiecare concert bun pe care l-am avut fie cu Vama Veche, fie cu Mircea Vintila, fie cu Andries, cu toti cei cu care am cantat, inseamna pentru mine o adevarata implinire."

VARA ASTA...

Am sA mA IndrAgostesc M-am saturat de patul meu de-acasa Cearsafurile nu mai imi zambesc Aceleasi haine zac tacut pe masa Si parca-mi spun ca nici nu mai traiesc Si-atunci ies afara E vant si este vara Si ceru-mi spune: "Fugi, ca eu platesc!" Ma intorc la tine, iau doi blugi cu mine Si-ti zambesc:
Refren: Vara asta am sa ma-ndragostesc Vara asta am sa ma-ndragostesc Vara asta am sa ma-ndragostesc de tine Acuma stiu ca marea ma asteapta... Nisipul ma va saruta si el O scoica o sa ma zgarie in mana dreapta Algele o sa ma gadile nitel Si iar e vant afara si marea o sa ma doara Si-un val o sa ma arunce in cortul ei O sa innebunim si sarea o s-o topim Intr-un sarut…

CE INSEAMNA UN DISC BUN?

Pentru Eugen Caminschi "un disc bun inseamna o implinire. In general, aceasta este mostenirea pe care o las in urma. Am colaborat cu Andries la «Comanda speciala». Apar pe discul lui Mircea Vintila, «Opere si operete», iar viitorul contine planuri mari: Intentionez sa fac si un proiect de blues, un disc intitulat «Blues Caf...», impreuna cu Florin Ochescu si alti artisti de marca. Si, bineinteles, discul cu Vama Veche, cel mai important dintre toate.
×
Subiecte în articol: vama veche vama veche editie de colectie