x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie De prin ziare si de la tv

De prin ziare si de la tv

de Carmen Plesa    |    03 Oct 2005   •   00:00
De prin ziare si de la tv
MASS-MEDIA
Cele mai multe din nominalizari s-au indreptat spre Evenimentul Zilei, cand subiectii au fost intrebati care e ziarul in care apar cele mai multe zvonuri.

In topul ziarelor in care apar zvonuri si barfe, realizat in baza rezultatelor sondajului CURS, conduce Evenimentul Zilei, care a primit "voturi" de la 7% din respondenti. 6% din chestionati considera ca Libertatea este ziarul in care apar cele mai multe zvonuri, iar 4% au nominalizat un ziar local la aceasta categorie. Pe locul patru s-au clasat, la egalitate, Academia Catavencu, VIP, Jurnalul National si Adevarul, fiecare nominalizat de cate 3% din cei chestionati. Atac, Ziua si Romania Libera au impartit locul cinci.

DOAMNELE - ALTE OPINII. Topul care reiese din raspunsurile oferite de subiectii de sex masculin difera de cel intocmit pe baza raspunsurilor oferite de doamne. Intrebati care e ziarul in care apar cele mai multe zvonuri, barfe, 8% din barbatii chestionati au raspuns Evenimentul Zilei, iar alte 8% - Libertatea. Pe locul doi s-au clasat Academia Catavencu si Adevarul, cu cate 4%, iar pe trei - Ziua si Jurnalul National. Evenimentul Zilei ramane pe locul intai si potrivit raspunsurilor oferite de persoanele de sex feminin care au fost chestionate. Libertatea insa a cazut pe locul doi, iar pe locul trei a urcat VIP.

La categoria de varsta 18-30 de ani, 15% din chestionati au nominalizat Libertatea, cand au fost intrebati care este ziarul in care apar cele mai multe zvonuri, barfe. Pe locul doi s-a clasat, la distanta, Evenimentul Zilei, nominalizat de 6 procente din intervievati, iar pe trei - VIP si Atac, care au primit cate 5% din "voturi". Din nominalizarile facute de cei care au intre 31 si 55 de ani a rezultat urmatorul "podium": Evenimentul Zilei (9 %), Libertatea (6%), Academia Catavencu (4%), VIP (4%). La cei peste 56 de ani, podiumul sufera cateva modificari: pe locul intai - Evenimentul Zilei si un ziar local (cate 4% fiecare); pe locul doi - Libertatea, Adevarul si Romania libera (fiecare cu cate 3%), iar pe locul trei - Academia Catavencu (2%).

Click pentru a mari imaginea
Care este ziarul din Romania in care apar cele mai multe zvonuri, barfe?
  • Cele mai multe nominalizari s-au indreptat catre Evenimentul Zilei
  • Libertatea s-a clasat pe locul doi, dupa ce a strans 6% din nominalizari
  • Ziarele locale au fost nominalizate de 4% din respondenti
  • Academia Catavencu, VIP, Jurnalul National si Adevarul si-au impartit locul trei
  • Atac, Ziua si Romania libera au avut parte de cate 2% din nominalizari
  • EGALITATE PENTRU PRIMUL LOC


    Cei cu studii sub liceu au facut urmatoarele nominalizari, cand au fost intrebati care este ziarul in care apar cele mai multe zvonuri, barfe: Evenimentul Zilei (5 procente), Adevarul (5 procente), ziar local (5 procente), Libertatea (3 procente)... Pe baza raspunsurilor oferite de cei cu studii superioare, un top 3 ar arata in felul urmator: Evenimentul Zilei (10 procente), Libertatea (8 procente), Academia Catavencu (6 procente).
    Cei cu venituri peste medie au nominalizat Libertatea (11 procente), Evenimentul zilei (10 procente), VIP (6 procente).

    PRO TV OCUPA PRIMUL LOC LA ZVONURI SI BARFE


    PRO TV a strans cele mai multe nominalizari (18 procente din raspunsuri) la categoria "postul tv din Romania la care apar cele mai multe barfe, zvonuri". Pe locul doi s-a clasat OTV, cu 15%, iar pe locul trei - Antena 1 - cu 14%. La categoria de varsta 18-30 de ani, 24 de procente din intervievati au raspuns ca PRO TV e postul pe care apar cele mai multe zvonuri, barfe, 20 de procente au nominalizat OTV, iar 13 procente - Antena 1. 23 la suta din respondentii cu varste intre 31 si 55 de ani au spus ca PRO TV este postul de televiziune pe care apar cele mai multe zvonuri, barfe. OTV si Antena 1 si-au impartit locul doi, la nominalizari, cu cate 16 procente. Pe locul trei s-a clasat Prima TV (cinci la suta din nominalizari). 22 de procente din respondentii cu studii superioare au vazut in OTV postul de televiziune pe care apar cele mai multe zvonuri, barfe, 19 procente au nominalizat PRO TV-ul la acesta categorie, iar 17 procente - Antena 1.

    IN OLTENIA, ADEVARUL E CEL MAI BARFITOR


    Evenimentul Zilei a strans cele mai multe nominalizari pentru categoria "ziarul in care apar cele mai multe zvonuri, barfe", in urmatoarele regiuni istorice: Muntenia, Dobrogea, Banat, Transilvania. In Moldova, Evenimentul Zilei imparte locul intai cu Libertatea (fiecare nominalizat de cate 8 procente din respondenti). In Oltenia, primul loc e luat de Adevarul, care a strans 10 procente din nominalizari. Cei din Crisana si Maramures au pus pe primul loc, la acesta categorie, un ziar local. 20% din bucurestenii intrebati care e ziarul in care apar cele mai multe barfe, au raspuns Libertatea, care a strans astfel cele mai multe nominalizari, la nivelul Capitalei.
    ×