x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fotografii

de Carmen Anghel    |    04 Dec 2006   •   00:00


Din sumar: Marele Iosif Berman / Stapanul norilor si viata lui / Inceputurile fotografiei / Fotograful Naturii / Turistul Badescu / Fotografia - o notiune trista / Miez grotesc de comunism / Martori ai razboiului / E muzica, e poezie / Revistele / Arta aflata in slujba stiintei / Ochiul magic / Jurnalismul in imagini / Povestitorul / Fotocabinet / Coada de crocodil, viata / Amintirile prin intuneric / Brasov / Sibiu / Mostenire de familie /



Istoria unei tari in imagini. Istoria celor care au fotografiat romanii, Romania, viata satului, viata oficiala, razboiul, frumosul, grotescul. Istoria uimitoarei descoperiri a lumii: fotografia, asa cum a fost primita, inteleasa si slujita in Romania.

O Editie de Colectie despre fotografii care au lasat in urma o frantura din sufletul lor, despre muzica si poezia fotografiei. De la cabinetele foto, care au impanzit marile orase, la sfarsitul secolului al XIX-lea, pana la arta fotografica dusa dincolo de inregistrarea unui moment.

Am fost supusi la o grea incercare, pentru ca informatiile despre fotografii din Romania nu au fost niciodata stranse in vreo lucrare. Am cules putin cate putin. Am lucrat mult cu amintirile. Suntem bucurosi ca am ajuns sa va oferim aceasta Editie de Colectie. Unii poate nu vor fi fost cuprinsi aici, nici amintiti. Dar nu pentru ca nu ar fi avut valoare sau ca nu ar fi servit fotografia cu aceeasi pasiune ca si ceilalti. A fost o incercare grea, dar suntem bucurosi ca am reusit sa scapam din ghearele uitarii cateva povesti frumoase ale unor oameni deosebiti.

Acesta sa fie inceputul neuitarii. Fotografia in Romania, o Editie de Colectie dedicata celor care pot spune o poveste intr-o singura clipa. Un omagiu adus celor care pot cuprinde lumea intreaga intr-o singura imagine.

×
Subiecte în articol: editie de colectie