x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Garantat 100%

Garantat 100%

de Catalina Iancu    |    06 Noi 2006   •   00:00
Garantat 100%
FRATE SI SORA
"Daca voiai ca o emisiune sa aiba succes, o invitai pe Margareta!", dezvaluie "fratele" artistei.

Cand i-am spus realizatorului tv Titus Munteanu (foto) sa se pregateasca sufleteste fiindca vom avea mult de vorbit despre Margareta Paslaru, ne-a raspuns: "Nu trebuie sa meditez prea mult. Pentru aceasta tema sunt intotdeauna pregatit. Pot sa va vorbesc ore in sir, caci amintirile mele sunt deja aranjate. Totusi, a venit la interviu mai mult decat pregatit. A scos din geanta un dosar gros, care cuprindea zeci de pagini scrise de mana (si acestea erau doar o mica parte), file care cuprindeau desfasuratorul unor emisiuni facute in urma cu 30 de ani! "N-am mai intalnit atata meticulozitate decat la… Margareta Paslaru", mi-au spus artistii cu care am mai vorbit pentru aceasta editie de colectie. Cu alte cuvinte, parc-ar fi fost frati! N-am apucat sa-i spun acest lucru lui Titus Munteanu, fiindca omul de televiziune mi-a luat-o inainte de parca mi-ar fi ghicit gandurile.

FRATE SI SORA. "Eram prieteni de familie. Ne aveam ca fratii. Si chiar asa ne si spuneam: frate si sora. Sotia mea si Margareta erau bune prietene. Deseori ieseau impreuna, prin parc, cu copiii. Dar credeti ca se puteau bucura de liniste? Margareta era asaltata de admiratori. La un moment dat s-a zvonit ca ar fi fost oarba. Deh, gura lumii! Pe atunci nu existau ziare de scandal, dar zvonurile circulau mai repede ca vantul! Margareta locuia chiar langa Cismigiu. Era locul ei preferat. Cand era Mariuca mica, o plimba in carucior, iar lumea voia sa se convinga daca vede sau nu. Mai mult alerga decat se plimba!", isi aminteste Titus Munteanu.

LA MANSARDA. Dar cum s-au cunoscut si cum a inceput colaborarea lor? Erau timpuri in care toata lumea buna era atrasa de televiziune. Chiar si Titus Munteanu venea din "afara". Pe atunci era tanar student la Conservator. Canta la flaut. Nu-i asa ca pe asta n-o stiati? Dar auziti una si mai tare: Titus lucra pentru negativele Margaretei! Abia apoi s-a angajat in televiziune. "Am lucrat, impreuna la o serie intreaga de show-uri. Daca voiai ca o emisiune sa fie o reusita, o invitai pe Margareta. Succesul era garantat. Suta la suta!". Pe vremea aceea, realizatorul tv locuia in zona Cotroceni, intr-o mansarda. "Acolo puneam la cale toate acele emisiuni extraordinare cu Margareta, Angela Similea, venea si Alexandru Bocanet…". Ce vremuri! "Iarna era atat de frig incat stateam uneori cu paltoanele pe noi. Aveam o soba cu petrol - asa era pe-atunci - care mai bubuia din cand in cand de ne speriam cu totii. Parca o vad cum statea intr-un cot si ne intreba ce va fi si cum va fi, cand si unde vom filma si cate si mai cate amanunte pe care nu le pierdea din… vedere".

NOTE VESELE. Asa cum un medic nu va va spune niciodata care este cel mai important caz al sau, nici Titus Munteanu nu poate povesti despre o filmare anume. "Toate emisiunile erau frumoase. Cele in care a jucat alaturi de Toma Caragiu, de Marina Voica, Revelioanele… A participat la «Sapte note vesele», o emisiune cu trei staruri: Margareta Paslaru, Angela Similea, Corina Chiriac, plus o «novice». Debutanta era Olimpia Panciu, pe care ele o coafau, o invatau sa se imbrace, intr-un cuvant voiau s-o transforme intr-o adevarata vedeta", povesteste Titus Munteanu, de parc-ar fi fost ieri. A fost chiar si bucatareasa de-un Revelion, alaturi de Mihai Constantinescu si de regretatul Aurelian Andreescu. Iar "Oraselul muzicii" a fost facut parca anume pentru Margareta.

×