x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Iarasi regi

de Anca Alexe    |    23 Ian 2006   •   00:00
Iarasi regi
LALELE, LACURI...
Olanda, Danemarca si Finlanda l-au primit pe Nicolae Ceausescu cu "atentie si deosebit interes".

In Olanda, Nicolae Ceausescu a fost intampinat cu salve de artilerie... Romania libera dezvaluia, la 10 aprilie 1973: "Este ora 11:23. Trenul oficial soseste la Amsterdam. Aici are loc ceremonia primirii oficiale. Gara centrala a Amsterdamului, impunatoare constructie de otel si sticla, este impodobita de sarbatoare. Tricolorul romanesc si drapelul Olandei, alaturate, dau valoare de simbol bunelor relatii intre cele doua popoare. O data cu sosirea trenului oficial, rasuna 21 de salve de artilerie. Presedintele Consiliului de Stat, tovarasul Nicolae Ceausescu, si tovarasa Elena Ceausescu sunt salutati cu cordialitate de Maiestatea Sa Regina Iuliana a Olandei si de Alteta Sa Regala Bernhard, printul Tarilor de Jos. Se intoneaza imnul national al Republicii Socialiste Romania".

Banchetul oferit de Maiestatea Sa Margareta a II-a, Regina Danemarcei, si Printul Henrik, in onoarea lui Nicolae si a Elenei Ceausescu

IN ONOAREA SA. Intre 10 si 13 noiembrie 1980, Nicolae Ceausescu viziteaza marele Regat al Danemarcei. Maiestatea Sa Margareta a II-a, Regina Danemarcei, si Alteta Sa Regala, Printul Consort Henrik, ofera, la Palatul Fredensbourg, un banchet de gala in onoarea Presedintelui Republicii Socialiste Romania si a tovarasei Elena Ceausescu. Intalnirea dintre cei doi oficiali a fost urmata de o scurta vizita la Parlamentul danez, in incinta Palatului Christiansbourg, de o vizita la Primaria orasului Copenhaga si de un dineu oficial oferit in onoarea oaspetilor romani de catre primul-ministru al Danemarcei, Anker Jorgensen.

HELSINKI. Intalnirea de la Helsinki a inaltilor reprezentanti ai statelor participante la Conferinta de Securitate si Cooperare in Europa, din 29 iulie - 1 august 1975, a reprezentat prima vizita a presedintelui roman in Finlanda. Pe aeroportul din Helsinki, Nicolae Ceausescu este intampinat de omologul sau finlandez, Urho Kekkonen, si de catre Aarne Saarinen, presedintele Partidului Comunist Finlandez. "Dupa cum se stie, dupa sase luni de activitate intensa, la Helsinki s-au putut obtine rezultate bune in pregatirea pe o baza democratica si in deplina egalitate intre toate statele. Noi consideram aceste rezultate ca fiind deosebit de importante... as putea spune chiar istorice", a declarat Nicolae Ceausescu la sfarsitul intrevederilor.

Nicolae Ceausescu se arata foarte interesat de soarta septelului din Tara Lalelelor
O plimbare pe canalele din Amsterdam, alaturi de regina Olandei

×