x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Isi joaca bine si rolul vietii

Isi joaca bine si rolul vietii

22 Mai 2005   •   00:00

STAPANELE PELICULEI
Femei celebre peste mari si tari. Ioana Benedek, Ramona Badescu si Alexandra Maria Lara au muncit din greu pentru ca numele lor sa fie rostite cu admiratie de toti pamantenii.

  • de MIRUNA MIHALCEA

  • Ca "regina" a Marinei, Ioana Benedek l-a cunoscut personal pe Vicente Fox, presedintele Mexicului. Actrita ii atrage acum pe romani in actiuni de binefacere
    Cu ajutorul Ioanei Benedek, Romania a cucerit America Latina. A emigrat, impreuna cu parintii, la o varsta frageda. A vrut sa fie medic, a ajuns fotomodel. Ulterior, actrita de telenovele. Si, in final, a adaugat carierei sale spectaculoase ingredientul care lipsea: implicarea sociala.

    KILOMETRUL ZERO. Povestea Ioanei incepe undeva pe-o straduta din Venezuela, cand o patroana de casa de moda a chemat-o la un casting. Asa s-a trezit Ioana, peste noapte, unul dintre cele mai admirate si mai bine cotate modele, in aproape toata America Latina. Dovada ca ofertele n-au intarziat sa curga, doar ca de data asta veneau dinspre latura actoriei. Pe la vreo 19 ani, Ioana jucase deja in cinci telenovele din Venezuela. "La un moment dat, m-am plictisit si am plecat la New York, unde am continuat sa studiez actoria. Aveam vreo 27 de ani atunci. Acolo am avut parte de alta ocazie deosebita. Am condus o parte din spectacolul de decernare a premiilor Lo Nuestro." Ca si cum n-ar fi fost destul, intre timp, romanca juca intr-o telenovela la Miami. Acolo i-a si cunoscut pe reprezentantii Televisei, care au adus-o in Mexic. Ia toate premiile anului dupa telenovela "Sirena". "Pecado de Amor" ii aduce alte satisfactii, "Mujeres Enganadas" (unde a jucat alaturi de superstarul mexican Andres Garcias) o face cunoscuta in Mexic, iar "Amigas y Rivales" o legitimeaza drept cea mai buna actrita de telenovele din tara. Si-a adjudecat si premiile Palmas de Oro, Sol de Oro, Premiul international al modei, El Heraldo si Tv y Novelas.

    CHIP DE BRONZ. Ioana are acasa o statuie din bronz, inalta de 2 metri, pe care cei de la Palmas de Oro i-au daruit-o anul trecut in chip de recunostinta, in timp ce alte copii ale statuii, la scara mai mica, au fost oferite castigatorilor, drept trofee. Tot popularitatea romancei peste hotare a facut din aceasta "regina" revistei Foro 10-25 si "regina" Marinei, ocazie cu care Ioana l-a cunoscut personal pe Vicente Fox, presedintele Mexicului. Ultima telenovela a carei protagonista a fost Ioana Benedek este "De Pocas Pocas Pulgas", o productie dedicata in exclusivitate copiilor. Imediat dupa terminarea filmarilor, ea s-a dedicat proiectului de care aminteam anterior. Omul de afaceri Victor Gonzales Torres, care detine un lant de peste 2.000 de farmacii cu programe speciale dedicate nevoiasilor, a ales-o pe Ioana sa fie imaginea calitatii serviciilor companiei sale, atat datorita notorietatii sale, cat si datorita faptului ca este persoana publica despre care presa n-a avut nici un cuvant rau de spus. Ioana ne-a povestit ca multi romani sunt la curent cu actiunile de binefacere pe care ea le sustine si vor sa-si aduca aportul intr-un fel sau altul. Actrita le pune la dispozitie prin intermediul Jurnalului National noua adresa de e-mail la care poate fi contactata: joanitanana@hotmail.com.

    "Cred ca barbatul ideal trebuie sa fie sincer, sigur pe el, inteligent, afectuos, sa-si asume responsabilitati si sa nu fie gol pe dinauntru. Sa aiba esenta! Si, daca lasitatea sau minciuna il caracterizeaza, atunci categoric n-are nici o sansa. Standard de frumusete nu exista: «Nu-i frumos ce-i frumos, e frumos ce-mi place mie!»" - Ioana Benedek

    "CARACATITA" A FACUT DIN RAMONA BADESCU UN STAR
    Ramona n-a renuntat la rochia sexy nici in drum spre ferma braziliana, pentru reality show-ul "La Fattoria". Drept pedeapsa, a fost eliminata
    Interpreta Ramona Badescu, fosta Miss Romania, a ales sa locuiasca, de mai bine de 14 ani, in Italia. Frumusetea nativa a ajutat-o sa ajunga rapid in prima linie a show-biz-ului din "Cizma", fiind distribuita si in cateva pelicule de succes. Nu multi stiu, dar ea a colaborat inclusiv cu idolul femeilor, actorul francez Alain Delon, la un clip publicitar pentru o retea de telefonie mobila. Mai nou, diva cu sange de olteanca s-a inscris la reality show-ul "La Fattoria". Numai ca aventura sa a durat doar doua ore, timp in care romanca a adunat nuci de cocos si banane si a alergat prin namol. Desi plecase de acasa chitita sa iasa invingatoare, iata ca a fost eliminata de stapanul fermei, dupa doar 120 de minute de cosmar. Ca sa o sicaneze, cineva din echipa a "botezat" papagalul de companie cu numele ei. Mai mare jignire, nici ca se putea! Treaba e ca Ramona intentionase sa testeze publicul italian, prin intermediul participarii sale la show. Rezultatul n-a fost nicidecum pe masura asteptarilor. Va dati seama cum s-a simtit cand i s-a comunicat ca se afla in coada topului simpatizantilor?

    In dragoste a avut noroc si nu prea. S-a casatorit cu baronul Alessandro di Fornaro, caruia insa i-a intors spatele, dupa cateva scene de gelozie. Timp de trei ani a asteptat Ramona pronuntarea divortului, caci acesta este termenul standard la catolici. Dupa care, un alt italian de vita nobila, Riccardo pe numele sau, i-a cucerit inima. Si e tot un tip cu stare, afacerist in domeniul constructiilor. El i-a daruit focoasei brunete un inel de logodna. Gurile rele sustin ca Ramona ar vana doar barbati de vita nobila, ca deh, si Riccardo este... conte. Din fericire pentru ea, un conte pe care nu-l mistuie gelozia, asa cum s-a intamplat in cazul fostului partener de viata. Cat priveste cariera artistica, lista cu productiile in care a fost distribuita este destul de lunga. In "Caracatita", celebrul serial de televiziune italian, care i-a tinut cu sufletul la gura pe europeni, Ramona Badescu a interpretat rolul Mariei Cariddi. A urmat "Alex L’ariete" (2000), in care i-a dat replica actorului de top Alberto Tomba. Ca sa vedeti ca nu a trecut in zadar granita si ca are si talent actoricesc nu numai vocal, italienii au recompensat-o pe compatrioata noastra cu Trofeul "Pegasso d’Oro", pentru cea mai populara vedeta. (Simona Ecovoiu)

    PREMIANTA IN TARA "ADOPTIVA", ANONIMA IN TARA SA
    "Este proaspata ca un vant de primavara. Farmecul exterior se combina cu inteligenta, ambitia si credibilitatea." Asa au caracterizat-o nemtii pe Alexandra
    O ursitoare buna pare a fi vegheat la capul micutei Alexandra Maria Lara in ziua nasterii, duminica, 12 noiembrie 1978, oferindu-i, pe langa toate celelalte daruri, si sex-appeal. Nu este doar una dintre cele mai cunoscute actrite din Germania, ci si cea mai atragatoare prezenta feminina, devansand, in ochii celor de la Bild, vedete precum Heidi Klum, Sarah Connor sau Claudia Schiffer. Romanca si-a castigat notorietatea o data cu rolul secretarei lui Hitler in "Caderea", nominalizat anul acesta la Oscar pentru "Cel mai bun film strain". La 26 de ani, Alexandra Maria este o celebritate in lumea filmului german, primind si premiul Camera de Aur pentru "Cea mai buna actrita intr-un film german". A parasit Romania la 4 ani, impreuna cu parintii, din motive politice. Scoala de actorie a absolvit-o la Berlin, unde profesor i-a fost chiar tatal sau, Valentin Platareanu. Alexandra traieste impreuna cu prietenul ei, un tamplar, la Berlin, dar nu si-a uitat originile. Abia asteapta ca pelicula "Offset", regizata de germanul Didi Danquart, pe un scenariu al lui Cristi Puiu, sa aiba premiera in tara in care s-a nascut. Alexandra este mandra sa aiba un asemenea succes, ca romanca in Germania.

    DE LA BORSA, IN CANADA

    Poate ca Stefan Hrusca ar fi fost si acum invatator in Borsa, daca nu l-ar fi remarcat, in 1979, poetul Adrian Paunescu, la un festival ce se desfasura la Curtea de Arges. Stiti proverbul "Daca nu vine Mahommed la munte, vine muntele la Mahommed"? Asa a facut si Paunescu cu vestitul sau Cenaclu Flacara. Il invitase pe Hrusca la un spectacol din Bucuresti, dar cum lui i-a fost frica sa se urce in tren, a ajuns el in Borsa. Asa s-a incumetat solistul sa urce pe scena. Acum a devenit vedeta de talie internationala, cu resedinta in Canada. (Simona Ecovoiu)

    SI-A OPERAT NASUL?

    Hrusca si-a intemeiat o familie in Canada, sotia sa fiind tot romanca. Dar ea n-are nici o legatura cu show-biz-ul, fiind de profesie inginer programator. Au si un baietel, dar nu stim daca-i va calca pe urme, privind cariera muzicala. Gurile rele sustin ca Hrusca si-ar fi facut operatie estetica la nas, caci strainii sunt cu mult mai pretentiosi privind look-ul. Daca a apelat la bisturiu, nu-i bai, caci e la moda sa ne mai retusam micile defecte fizice. Solistul este si un bun gospodar, acolo, in Canada, avand o gradinita, de care se ocupa personal. (Simona Ecovoiu)

    NU L-A UITAT PE VASILE, COLEGUL SAU DE SCENA

    Dupa Revolutie, Stefan a renuntat la colaborarea cu Vasile Seicaru. Si-au zis ca ar fi momentul sa se descurce si singuri. Astfel ca, in 1991, s-a hotarat sa se stabileasca definitiv in Canada, unde a luat-o cu toate de la zero. Nu i-a fost greu sa-si faca prieteni. Putini si buni. Iar cu spectacolele i-a mers bine, n-a murit de foame. Se mandreste cu agentii sai, care ii organizeaza spectacolele. L-a invitat in Canada inclusiv pe fostul sau partener de scena, Vasile Seicaru. (Simona Ecovoiu)
    ×
    Subiecte în articol: ramona editie de colectie