x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

La mai mare!

de Catalina Iancu    |    13 Feb 2006   •   00:00
La mai mare!
MESAJE DE FELICITARE
Artisti din toate generatiile i-au transmis maestrului urari de sanatate. Cei care au participat la aniversarile sale vor sa-i cante "La multi ani" si la 100 de ani.

Intre doua trenuri, intre Chisinau si Cluj, Florin Piersic i-a trimis felicitarile sale boierului Gica Petrescu. "Este cantaretul care a indulcit sufletul si mintea si viata a milioane de romani. Am fost impreuna in Israel cu spectacolul «Asta-seara nimeni sa nu doarma». M-a impresionat foarte mult. Am o dragoste si un cult pentru maestrul Gica Petrescu, acest Maurice Chevalier, acest Frank Sinatra al nostru. Socotesc ca e un privilegiu ca am aparut impreuna pe acelasi afis, pe aceeasi scena, cu acest mare artist care este Gica Petrescu. Sa ne traiti, maestre!"

BANICA - GICA JUNIOR. "Cand artistului i se pare ca nu mai e folositor, caderea este rapida, fulgeratoare. Ii doresc lui Gica sa nu se simta parasit", spune Stela Popescu. "Dintre cei tineri, doar despre Stefan Banica Jr as putea spune ca e atat de pasionat de profesie si perfectionist cum e Gica", a mai precizat cunoscuta actrita. Rezulta deci ca Stefan Banica junior este acest Gica Petrescu al tinerei generatii! Compliment care desigur il onoreaza. "Gica Petrescu este cel mai cunoscut artist roman de pe tot globul. Nu exista roman sa nu fi auzit de Gica Petrescu! Longevitatea sa artistica este un model si este de apreciat. Am tot respectul pentru cel care a incantat atatea si atatea generatii. Este dovada vie ca valoarea nu e data doar de tocuri, valoarea se obtine in timp. Iar Gica Petrescu este o valoare care nu trebuie uitata. Va doresc sanatate, maestre", i-a transmis Stefan Banica-Gica junior.

SA NE TRAITI! In urma cu vreo doi ani, baietii de la Body&Soul au cantat la ziua de nastere a interpretului. "Am fost foarte onorati cand am fost invitati sa cantam de ziua maestrului Gica Peterescu. Il apreciem foarte mult pentru longevitatea carierei sale si vom canta cu placere si la sarbatorirea a 100 de ani. Trupa Body&Soul isi aduce aminte cu placere de refrenul pe care l-a cantat atunci in direct la tv: "La multi ani, Gica Petrescuuuuu!", spune Laurentiu. Iar Florin a adaugat: "Faptul ca Gica Petrescu inca mai este chemat la petreceri private demonstreaza ca muzica pe care o canta artistul va fi intotdeauna pe gustul romanilor. Formatia Body&Soul ii doreste lui Gica Petrescu, aceasta legenda vie a muzicii romanesti, sa aiba parte de aceeasi vigoare fizica si artistica".

VA IUBIM! Fuego i-a transmis, de asemenea, urari de sanatate si viata lunga: "In fata acestui mare maestru nu pot decat sa declar veneratie. Maestrul Gica Petrescu reprezinta pentru mine un model si o nazuinta: sa ating varsta domniei sale si sa pot aduce bucurie publicului, asa cum a facut acest diamant al muzicii romanesti. «La multi ani, maestre!» Pe Radu Ille chiar l-am nimerit. Fiindca solistul cu clop are un adevarat cult pentru Gica Petrescu: "E un interpret cum nu-i altul! Il iubesc. Gica Petrescu mi-e tare drag. Am tinut neaparat sa fie prezent la botezul lui Stefanuta, baietelul meu, dar, din pacate, nu s-a putut. Este un exemplu pentru mine, pentru noi toti de fapt. Ii urez sanatate si numai bine. Si as mai vrea sa-i spun ca ne e dor de el. Il iubim mai mult decat isi inchipuie dansul. Mi-ar face mare placere sa-l mai vad la emisiuni si la spectacole".

"De fiecare data cand merg la vreo petrecere, este nelipsita muzica maestrului Gica Petrescu. Ascult intotdeauna cu placere melodiile sale. Ii doresc tot binele din lume. Si mai doresc sa-i transmit ca lumea nu l-a uitat. Sa fie sanatos si sa cante inca multi ani si de-acum inainte, fiindca muzica e viata lui" - Rocsana Marcu

×