x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Politichia de margaritar

Politichia de margaritar

de Catalina Iancu    |    25 Iul 2005   •   00:00
Politichia de margaritar
CEI MAI TARI DEMNITARI
La categoria "Cei mai sexy politicieni" se pare ca oamenii au dat un vot politic, nicidecum unul pentru cel mai atractiv demnitar. Mai lipseau stampila, buletinele de vot si urna.

Podiumul alesilor arata astfel: Calin Popescu Tariceanu pe primul loc, Adrian Nastase pe al doilea si Mircea Geoana pe treapta a treia. Ceea ce inseamna ca imaginea politica a contat mai mult decat cea fizica. Astfel, Alianta D.A. a surclasat iarasi PSD-ul. In duelul premierilor, Calin Popescu Tariceanu a iesit invingator. Poate si datorita faptului ca in tinerete a fost fotomodel. Dar mai exista o explicatie: Tariceanu e pe val. Si la propriu, si la figurat. Caci s-a dus in zonele inundate gatit la costum si cravata, asortate la... cizme de cauciuc! Abia cand a vazut ca-i groasa (patura de apa) si-a schimbat stilul. Vestimentar. Si a apelat la o tinuta mai santieristica. Trebuie sa recunoastem insa ca, in viata de zi cu zi, hainele stau pe premier ca pe un manechin. Un manechin care a lasat lumea modei pentru a intra in politica. L-au votat 21% dintre intervievatii nostri. Daca ne gandim ca Popescu Tariceanu se afla abia la al doilea divort si la a treia casatorie, se cheama ca e atragator, nu?

DORITI SI GRIZONATI. Sirul prim-ministrilor sexy continua cu Adrian Nastase. Ne-am gandit sa-i solicitam o declaratie, insa ne-am temut c-o sa ne trimita sa-i numaram... realizarile din politica. Dar, incercarea moarte n-are, asa ca am indraznit sa-l instiintam ca lumea il considera sexy si iata ce am aflat: "Poate veti fi surprinsi, dar este un rezultat cu care am inceput sa ma obisnuiesc." In plus, am gasit intr-o revista mondena si o poveste spusa de sotia sa, Dana Nastase, din care am putut afla cat de sexy era Adrian Nastase pe vremea studentiei. "Imaginati-vi-l pe Adrian Nastase mai tanar cu 25 de ani, imbracat in costum, cu camasa alba si cravata, pasind pe culoarele facultatii. Era un barbat care sucea mintile oricarei fete numai cu un zambet. Era una dintre celebritatile facultatii. Era genul acela de student care nu avea nevoie sa vina la cursuri pentru a fi pregatit. Se prezenta la examene cu un pix, o foaie de hartie si cu o ucigatoare siguranta de sine si lua intotdeauna 10. Ba mai avea si reputatie de «cuceritor»…" Se pare ca Adrian Nastase si-a pastrat reputatia de cuceritor si acum, dupa aproape un sfert de secol, din moment ce 18% dintre subiectii nostri l-au clasat pe un onorant loc doi.

CIFRA SEXY. Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai atragator diplomat din tara? Desi pantoful lui s-a intors in lumea diplomatica, in timp ce al "celuilalt" a revenit la Primarie ca un popas in drumul sau spre cucerirea dealului Cotrocenilor, diferenta dintre Mircea Geoana si Traian Basescu e doar de cateva voturi. In favoarea primului. Considerat mai stilat si (pe buna dreptate) mai atractiv din punct de vedere fizic, Mircea Geoana a prins podiumul. Si s-a mirat foarte tare cand a auzit ca e-n top. "Eu? In topul celor mai sexy? Doamne, Doamne! Sa vezi cand o auzi nevasta-mea...!", i-a scapat declaratia liderului PSD. Ei, dar cu siguranta Mihaela Geoana stie ca are un sot atragator. Si nici pe noi nu ne-a surprins aceasta clasare, mai ales ca fostul ministru de Externe a mai primit, in ultima perioada, distinctii de la diverse publicatii mondene pentru "Stil", pentru "Imagine", pentru "Eleganta in politica" si asa mai departe.

Si fostul capitan de vas are de ce sa fie mandru. Dupa ce i-a luat partidul lui Petre Roman, Traian Basescu i-a luat si fata lui don Pedro. Incet, dar sigur, a ajuns primar, ha, ha, ha si mai apoi presedinte, domnule! N-o fi el la fel de frumos ca Brad Pitt, dar e simpatic si mai popular decat multi politicieni care sunt frumosi, dar sunt "scortosi".

LATINO-PULOVERUL. O adevarata isterie a creat, prin ’90, fostul prim-ministru Petre Roman. A fost de-ajuns ca o ziarista frantuzoaica sa spuna ca Petrica e frumos, ca au si inceput femeile sa se topeasca dupa el. Cantarete, ziariste, dar si femei simple, de la fabrica sau de la tara, s-au indragostit lulea de latino-puloverul (lui) Petre Roman. Nu se stie daca strigarile de la APACA - "Nu vrem Kent, nu vrem valuta / Vrem ca Roman sa ne... sprijine" au fost spuse de-adevaratelea sau au fost doar banc, cert este ca Roman a avut si mai are inca mare succes in randul reprezentantelor sexului frumos. Cu toate acestea, politicianul cu sange spaniol s-a clasat abia pe locul 5.

MAI CU MOT. Desi e cunoscut mai mult prin afacerile sale cu marmura, Adriean Videanu e considerat un politician... beton! Iar Basescu, chiar si fara suvita si tot e mai cu mot decat Corneliu Vadim Tudor! Cu toate acestea, presedintele PRM le-a bagat in boala pe 5% dintre romancele cu drept de vot in sondajul nostru. Victoras a "Pontat" doar pentru 2% dintre intervievate, dar, la fel ca si in politica, mai are timp sa mai creasca. Gusa Cozmin e aproape de tusa. Ei, si acum stati si va minunati, caci urmeaza Gigi Becali. Cel care a pus stapanire pe cea mai titrata echipa de fotbal din tara se afla pe locul 10. Ca acum nu mai e "Ursul". E "Razboinicul luminii"! Asa i-a zis finul nu-stiu-care. Ca el, Gigi Becali, e "Razboinicul luminii", ala de care scria Coelho. "Toata lumea e cu imaginea mea in suflet", se amageste Jiji cu ideea, desi o gramada de suporteri stelisti, iubitorii adevarati ai campionilor, l-au votat pe site-ul www.afaradinghencea.ro. Cine nu-i cu el e impotriva lui. Asa crede Gigi Becali. Si daca nu va place de el, riscati sa primiti, precum Serban Huidu, o satira de Cabernet varsata pe camasa, plus o ironie fina scuipata direct in obraz. Ar fi bine ca Gigi Becali sa nu mai ia de bun tot ce-i zic finii si sa mai citeasca si el cate ceva. Ii recomandam cu foarte mare caldura manualul pentru lideri, despre care vorbea Mircea Geoana, in special pasajul in care li se explica acelora care ajung sa prinda o functie de conducere de ce nu trebuie s-o ia razna. Dar asa-i la noi: romanul, pana nu-i si fudul, parca nu-i sexy destul!

"Imaginati-vi-l pe Adrian Nastase mai tanar cu 25 de ani, imbracat in costum, cu camasa alba si cravata, pasind pe culoarele facultatii. Era un barbat care sucea mintile oricarei fete numai cu un zambet. Era una dintre celebritatile facultatii. Ba mai avea si reputatie de «cuceritor»"
Dana Nastase

LIDER OBIECTIV


Gand la gand cu bucurie. In ziua in care Mircea Geoana spunea despre cota unica de impozitare de 16% ca "este o cifra sexy, scoasa din burta", l-am informat si noi ca lumea il considera un politician sexy. Si l-am intrebat ce parere are despre acest lucru. "De obicei, faima, gloria, banii, functia creeaza in jurul unor persoane o anumita aura. Dar atractia este catre imaginea publica, si nicidecum pentru ceea ce sunt de fapt. Si asta poate fi periculos, caci cel vizat poate sa-si piarda uzul ratiunii si chiar sa creada ca merita celebritatea, ca totul i se cuvine. In manualul de management chiar li se atrage atentia liderilor politici sau de orice fel sa fie foarte atenti, fiindca cei care sunt faimosi risca o perturbare de atmosfera si, daca nu stiu sa fie obiectivi, ii ia apa", ne-a lamurit Mircea Geoana. Cu aceasta fraza a anticipat si... inundatiile, caci, atunci cand am stat de vorba, nu venise inca potopul peste tara. "Cine sunt cele mai sexy femei din Romania? Cele pe care le vezi cel mai des la televizor. Iar la barbati, cetateni cu nume sonore. In ceea ce ma priveste, la femei admir frumusetea mai sobra, iar la barbati urasc frivolitatea. Dar sunt foarte rezervat in privinta acestor sondaje", a precizat liderul PSD.

"Poate veti fi surprinsi, dar este un rezultat cu care am inceput sa ma obisnuiesc. Si in familia mea sunt al doilea la acest capitol si, privind-o pe sotia mea zi de zi, imi dau seama ca nu am nici o sansa la medalia de aur. Poate la bronz, pentru ca Andrei si Mihnea vin tare din urma.:
Adrian Nastase

"Sunt obisnuit cu ascensiunea. Saptamanal, cea mai adevarata relaxare este o ascensiune pe munte. In rest, imi place tot ce e frumos. Frumusetea de tot felul: a artei, a persoanei umane, a sufletului."
Petre Roman

Care credeti ca este politicianul cel mai atractiv din punct de vedere fizic din Romania?
BARBATI

  • Din urma lui Adrian Nastase vin cei doi baieti ai sai, care sunt, si unul si altul, frumusei foc. Dar asta numai in familie, caci, in politica, din spate vine tare Traian Basescu, domnule! Care spunea ca, daca Nastase va candida la Primaria Adjudului, va candida si el, ica-asa, ca sa-i faca concurenta.
  • Lupta stransa intre seful statului si liderul PSD. Daca Basi a ajuns primul la Primarie, in topul sexy a castigat Mircea Geoana.
  • Click pentru a mari imaginea

    SEXY MUSCA SI MANTALE
    Fiindca ducem lipsa de femei in politica, romanii bazaie dupa Mona Musca
    Mona Musca este cea mai atractiva femeie-politician. Adunate la
    un loc, toate procentele celorlalte contracandidate nu fac
    nici macar jumatate din cat a obtinut Mona Musca! Zilele acestea, Mona Musca se pregateste sa devina bunica. O bunica sexy!

    Mona Musca a zburat... concurenta. Caci s-a instalat in fruntea topului cu nu mai putin de 62%! Adevarul este ca nu prea avem femei pe care sa le putem numi politician, asa ca oamenii au ales-o, pe buna dreptate, pe cea mai cunoscuta. Dar n-ar fi numai atat. Prezenta sa nu poate trece neobservata. E spirituala, e in pas cu moda, nu pare ca ar avea varsta din buletin. Recent, a prezentat un amplu proiect ce are ca scop trezirea interesului tinerilor romani pentru lectura. Si, ca sa-si atinga scopul, ministrul Culturii a declarat ca aceasta campanie nu va fi "una pedagogica", ci o "campanie sexy". Iata deci ca e-n ton cu sondajul nostru.

    La mare, dar la mare distanta se situeaza blonda Daciana Sarbu, care a obtinut doar 5%. Pe locul al treilea se afla prefectul Capitalei: Mioara, pe care publicul ar vrea s-o vada fara... Mantale. E-he, degeaba a trimis-o Traian Basescu pe Lavinia Sandru pe centura politicii, caci iata, lumea o considera sexy. Fosta prezentatoare de la Circul Globus i-a luat fata decoltatei Elena Udrea, care-a obtinut doar 3%. Urmeaza, atentie, politicianul Irina Loghin. Of, of, mai, mai! Daca la sectiunea "Cea mai sexy cantareata" este prima, ca politician sexy se afla abia pe locul 6. Simona Marinescu, daca a umblat in ultima perioada mai mult prin Irak si in uniforma de camuflaj, e sexy doar de 3%. Anca Boagiu a primit 2% de la misoginii astia de barbati care n-au votat-o nici la Primaria Sectorului 2. In viziunea unora dintre concetatenii nostri, chiar si Monica Macovei e atragatoare, desi pare tot timpul nepieptanata. In opinia romanilor, Monica Tatoiu are cu ce: doar conduce ditamai afacerea cu cosmetice, deci stie cum sa faca sa arate bine. Prea putin, adica un procent, a obtinut Corina Cretu, care, poate, ar fi meritat mai mult. Dar gusturile nu se discuta, asa ca noi nu facem altceva decat sa va prezentam datele statistice. Parca mai bine au facut cei 5% care-au votat cu altcineva (sub 1% fiecare) sau cei 68% care n-au avut nici o opinie. Lipsesc din acest clasament deputata LOV, Liana Olguta Vasilescu, remarcata mai mult prin revistele mondene decat la tribuna Parlamentului, si fosta concurenta de Miss, pd-ista Roberta Anastasie. Corina Cretu a fost, in mod surprinzator, devansata de ministrul Mediului. Cum ar zice Irina Loghin, "Foaie verde de Sulfina", Barbu n-are nici o vina... ca lumea a inclus-o in acest top. Dar chiar nu intelegem prin ce minune a primit Sulfina Barbu 2%. Ce sa mai zicem de Ecaterina Andronescu, despre care Mircea Cartarescu a afirmat ca seamana izbitor cu "academiciana" coana Leana cea sinistra. Mai lipsea sa mai apara in acest top si Mitzura Arghezi, si era clasamentul complet.

    Care credeti ca este politicianul cel mai atractiv din punct de vedere fizic din Romania?
    FEMEI
  • Doar cate cinci procente de caciula au primit blonda Daciana Sarbu si bruneta Mioara Mantale. Prima, reprezentand sexul frumos din PSD, cea de-a doua, pe cel din Alianta.
  • Elena Udrea sta mai bine in sondajul sexy decat profesional, fiindca, dupa o gafa monumentala, i s-a spus ca-i "corigenta la Externe". Iar Irina Loghin si Simona Marinescu s-au situat imediat dupa Udrea, cu aproape trei procente.
  • Click pentru a mari imaginea

    BUNICUTELE ATRACTIVE


    Cea mai clara dovada ca Ion Iliescu a iesit la pensie este faptul ca nu figureaza in acest clasament. Pai se poate, mai, draga, sa-l uitati tocmai pe fostul presedinte? Cu siguranta, daca sondajul CURS ar fi fost realizat pe vremea cand Ion Iliescu mai era in fruntea statului, n-ar fi lipsit din topul "Celor mai sexy romani". Daca au fost votate drept atractive din punct de vedere fizic Sulfina Barbu si Ecaterina Andronescu, de ce sa nu apara si "Bunicuta" la "Cei mai sexy politicieni"? Parerea mea!

    "BASE" ARATA CA FARUL DIN CONSTANTA


    Fiindca i s-a ridicat de-atatea ori suvita, trupa Spitalul 9 i-a compus lui Traian Basescu o balada, "Sexy, Base", in care l-au indemnat sa-si taie motu’. Sa mai zica cineva ca presedintele nu se supune vointei poporului!

    "Haideti sa lasam aroganta Suvita tine Alianta
    Voi vreti s-o tund
    Sa va-nchid clanta
    S-arat ca farul din Constanta
    M-ati zapacit de nu mai stiu
    O dau cu spray portocaliu"
    Hei, sexy Base
    Esti un rebel,
    Dar daca-ti bate vantu-n fata
    Tu ramai iar chel
    Hei, dom’ presedinte
    Suvita ti-e valvoi,
    Nu vrea sa stea cuminte
    Da-o la gunoi!"

    LEGATURI PRIMEJDIOASE


    Ei sunt bogati, influenti, celebri, au functie si pozitie sociala. Ele sunt proaspete, frumoase si dornice de afirmare. Asa se face ca, pentru a aprinde scanteia intr-o relatie politician-tanara-care-vrea-sa-iasa-in-evidenta, nu-i nevoie decat de o... privire sexy. In Romania, nu ducem lipsa de scandaluri: sexy, porno sau cu aroma de facatura. Politicieni mai tineri sau mai putin tineri, cu multi bani sau cu si mai multi bani au fost acuzati ca si-au aratat "bijuteriile" pe sub birou ori ca s-au lasat descheiati la slit la petreceri fierbinti.
    ×