x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Realizari

de Carmen Plesa    |    18 Iul 2005   •   00:00
Realizari
APROAPE MULTUMITI
Bani, case, masini, copii sanatosi. Mai simplu: o masina de spalat, o nevasta intelegatoare, o amanta tanara. Chiar daca cei mai multi nu sunt incantati de ce au realizat in viata, romanii raman optimisti.

Cei mai multi dintre romani sunt cat de cat multumiti de ce au realizat in viata. 38,2% din cei care au raspuns la sondajul realizat de CURS au declarat ca au realizat "destul de putin" din ce si-au dorit in viata. Insa procentul celor care au realizat "destul de mult" din ce si-au dorit este destul de ridicat (35,3). Au realizat "aproape tot" ce si-au dorit 15,7% din romani. Ghinionistii - cei care n-au realizat "aproape nimic" din ce si-au dorit - reprezinta doar 7,3% din cei intervievati. Restul de intervievati - 3,5% - nu stiu sau nu au raspuns la aceasta intrebare.

MAI PESIMISTE. Barbatii au mai mult noroc sau teluri mai usor de atins. Cel putin asta spun rezultatele sondajului CURS, potrivit caruia 37% din barbati au realizat in viata destul de mult din ce si-au dorit. Femeile sunt usor mai pesimiste - 34% considera ca au realizat "destul de mult" din ce si-au dorit. Cele mai multe din doamnele care au raspuns la sondaj cred insa ca au realizat "destul de putin" din ce si-au dorit (40% din intervievate). Tot barbatii conduc cand e vorba de realizat aproape tot ce si-au dorit, cu 17%. Numai 14% s-au considerat la fel de norocoase.

GHINIONISTI. 36% din barbatii chestionati au spus ca au realizat "destul de putin" din ce si-au dorit. 44% din cei cu varsta intre 15 si 30 de ani care au raspuns la sondaj au spus ca au realizat "destul de putin" din ce si-au dorit. Un sfert din aceasta categorie de varsta a declarat ca a realizat "destul de mult" din ce si-a dorit. "Aproape tot" au realizat 13 procente. Ghinionistii reprezinta 11% din cei chestionati. Din cei cu varste intre 31 si 55 de ani, 40% au realizat "destul de putin" din ce si-au dorit, 37% - "destul de mult", iar 15 procente "aproape tot". La cei peste 56 de ani, clasamentul se schimba. Cei mai multi - 44% - considera ca le-a iesit "destul de mult" din ce si-au dorit, 29% - "destul de putin", iar 20% - aproape tot ce si-au dorit. Jumatate din cei cu studii superioare a realizat "destul de mult" din ce si-a dorit. Un sfert dintre ei a realizat "destul de putin", iar 18 % - "aproape tot" ce si-au dorit.

REALIZARI DEZAMAGITOARE


Cei care locuiesc in mediul urban sunt mai multumiti de realizarile lor decat cei din mediul rural. Astfel, 38% din intervievatii care locuiesc in mediul urban spun ca au avut parte de "destul de mult" din ce si-au dorit in viata. 34% din respondenti au declarat ca au realizat "destul de putin" din ce si-au dorit, iar 19% - "aproape tot". Aproape jumatate din respondentii din mediul rural este usor dezamagita de realizarile ei. Astfel, 44% din ei au raspuns ca au avut parte de "destul de putin" din ce si-au dorit, 32% de "destul de mult" si doar 11 procente de "aproape tot" ce si-au dorit.

CEI MAI DEZAMAGITI ROMANI SUNT IN MOLDOVA SI IN MUNTENIA


Cei mai multumiti romani sunt in Transilvania si Crisana-Maramures. In aceste regiuni, 42% din intervievati au spus ca au realizat "destul de mult din ce si-au dorit". Proportia celor care au avut parte de "aproape tot" ce si-au dorit este de asemenea mare: 18% in Transilvania si 14% in Crisana-Maramures. Nici bucurestenii nu sunt tocmai nefericiti: 38% din ei spun ca au realizat in viata "destul de mult" din ce si-au dorit, 36% "destul de putin", iar 15% "aproape tot" ce si-au dorit. In Banat, 37% din intervievati au raspuns ca au avut parte de "destul de mult din ce si-au dorit" si tot 37% ca au avut parte de "destul de putin" din ce si-au dorit. Cu "aproape tot" ce si-au dorit s-au vazut 17 procente din banateni.

Cei mai dezamagiti romani sunt in Moldova si in Muntenia, unde noua procente din intervievati s-au plans ca nu au "aproape" nimic din ce si-au dorit. Oltenii au inregistrat cel mai ridicat scor la "aproape tot" ce si-au dorit - 19%. Reteta succesului difera la cei cu studii liceale sau sub liceu. Cei mai multi au declarat ca au realizat "destul de putin" din ce si-au dorit (43% din cei cu studii sub liceu si 40% din cei cu liceu).

DE CATE ORI CITIM PRESA


Din intervievatii care citesc ziarele de mai multe ori pe saptamana, 39% spun ca au realizat "destul de mult" din ce si-au dorit, "destul de putin" au realizat 34 de procente. 18% din cei care citesc presa de mai multe ori pe saptamana sunt norocosii carora le-a iesit "aproape tot" ce si-au dorit. Majoritatea celor care citesc ziarele de cateva ori pe luna (44%) este usor dezamagita de ce a reusit in viata, adica "destul de putin" din ce si-a dorit. 28 de procente au realizat "destul de mult" din ce si-au propus, iar 15 procente "aproape tot".

In general ati spune ca dumneavoastra ati realizat tot ce v-ati dorit in viata?
  • Din cei cu varste intre 31 si 55 de ani, 40% au realizat "destul de putin" din ce si-au dorit, 37% - "destul de mult", iar 15 procente "aproape tot".
  • 36% din barbatii chestionati au spus ca au realizat "destul de putin" din ce si-au dorit. .
  • Click pentru a mari imaginea

    ×