x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Vama Veche

05 Iun 2006   •   00:00

Vama Veche - o panorama a celor 10 ani de existenta a formatiei
Din sumar: De cand… Vama Veche? / Actorul / Leul bland / Nepotrivitul / Versati-lul / Chitaristul / Albume de top / Tudor, in ochii mamei / Legaturi pretioase / Co-legi de breasla / Oameni in verde / Un spectacol cu... cantec / O lume virtuala De ce cantam acest cantec? / ASMIB - o clipa unica / Laboratorul de... fericire

Prospetime

Editorial de ALEX REVENCO
In ’97, in deschidere la Jimmy Page & Robert Plant, grupul a avut primul mare concert. Mii de spectatori au venit sa-i vada pe legendarii Led Zeppelin si s-au trezit cu Vama Veche. Da’ cine-s astia? a intrebat multa lume si desi erau nerabdatori sa-i vada pe greii hard-rockului, spectatorii prezenti i-au acceptat din prima pe pustii no name, care au cucerit audienta prin sinceritate, prospetime, nonsalanta si nonconformism. Tocmai aceste ingrediente au stat la baza uluitorului succes pe care il vor inregistra Tudor Chirila & Co. Pe langa atitudine, Vama Veche impresioneaza si prin simplitatea mesajelor transmise, pe versuri mestesugite, despre ceva prin care au trecut ei, dar ti se poate intampla si tie "…Pe mare se aude sirena / Al tau san imi mangaie mana. Povestea merge mai departe/ Ca vantul din Vama Veche... (Vama Veche)", "Nu am chef azi, De vodca sau de gin, Tequilla, rom sau vin/ Tigari, nu mai vorbesc/Iar pe tine…te urasc./Nu te vreau azi." (Nu am chef azi). Dupa uriasul hit "Nu ne mai trageti pe dreapta" a urmat un mare turneu national, in 15 orase din tara, in fata a peste 400.000 de spectatori.

Apoi a fost discul si spectacolul "Am sa ma intorc barbat", iar acum, cu noul album "Fericire in rate", Vama Veche ne propune o reintoarcere la bucuriile simple, de care nu mai avem timp, pentru ca suntem cotropiti de tehnologie si traim intr-o permanenta goana: "Fericirea e cand dormi tu la ea, chiar si pe canapea…/Fericirea e cand puiul de om vrea in brate si moare de somn".

Fondul sonor: Melodia "Zmeul" extrasa de pe albumul "Fericire in rate".

×
Subiecte în articol: vama veche vama veche editie de colectie