x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Alpinist roman mort in Noua Zeelanda

Alpinist roman mort in Noua Zeelanda

06 Feb 2004   •   00:00

Brasoveanul Adrian Iordache a murit miercuri intr-o expeditie in masivul Cook, cel mai inalt din Noua Zeelanda.

Un alpinist brasovean de 28 de ani a murit ieri in Noua Zeelanda in timpul unei expedit ii pe Mount Cook, de 3.754 de metri. Adrian Iordache plecase la drum impreuna cu un coleg, care a reusit sa declanseze alarma. Echipele de urgenta sosite la fata locului nu au mai putut face insa nimic pentru a-i salva viata.

Accident pe ghetar Adrian Iordache era plecat de aproape patru ani in Noua Zeelanda. Se pregatea pentru sustinerea unui doctorat in matematica la Universitatea Canterbury. Accidentul s-a petrecut in zona Ghetarului Linda, din Mount Cook. Colegul lui Adrian Iordache a reusit sa alerteze fortele de salvare. Politia neozeelandeza a trimis la fata locului un elicopter de intervent ie. Adrian Iordache era deja mort in momentul in care echipele de salvare au ajuns la locul accidentului.

Unicul fiu Vestea tragediei din Mount Cook a ajuns ieri dupa-amiaza la mama lui Adrian Iordache. Otilia Iordache a fost in pragul unui infarct si a intrat in stare de soc cand a auzit la telefon ca fiul ei nu mai este in viata. Adrian Iordache nu avea nici un frate. Tatal sau a murit cu sase ani in urma. Toata lumea il cunostea drept un student eminent si un alpinist de clasa. "Era un om deosebit. Facea toate lucrurile din pasiune. La fel de bun era si in domeniul pe care si l-a ales, ca si pe munte. Era foarte prudent in excursii", spune un prieten de-al alpinistului.

Matematician de exceptie In 2000, Adrian Iordache si-a inceput cursurile pentru un doctorat in matematica la o universitate din Chicago, Statele Unite. La scurt timp a decis insa sa isi continue doctoratul la Universitatea Canterbury, Noua Zeelanda. (LAVINIA SARAMET - Brasov)

×
Subiecte în articol: iordache adrian