x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Amantii secolului

Amantii secolului

de Irina Cristea    |    06 Sep 2004   •   00:00

O singura familie regala, doua cupluri, doua amante celebre: printesa si "vechea prietena".



Iubeau acelasi barbat, dar numai una putea iesi invingatoare din cel mai faimos triunghi amoros al istoriei recente a familiilor regale europene. Amandoua pot fi numite "amantele regale", chiar daca numai una facea parte, cu adevarat, din familia aflata la domnie, iar cealalta nu era decat o varianta moderna a vechilor doamne de curte.

Printesa Diana si Lady Camilla Parker Bowles l-au impartit o vreme pe printul Charles, pana cand Diana s-a plictisit de rolul de nevasta geloasa, cicalitoare si dezamagita. Cand si-a dat seama ca eterna ei rivala s-a ales cu inima sotului ei, s-a consolat cu instructorul de calarie, iar povestea lor de dragoste a facut deliciul presei de scandal. E drept, multi ani dupa ce s-a incheiat. Asta pentru ca instructorul i-a furnizat autoarei unei carti despre printesa amanunte picante despre idila cu Diana.

INSTRUCTORUL CHIPES.
Cand a pus ochii pe James Hewitt, in 1986, la o petrecere, Diana nu avea nici cea mai vaga banuiala despre ce va urma. A vazut un barbat de 28 de ani, chipes, numai muschi, foarte atent cu ea si, aparent, dispus sa se arate chiar mult mai atent. Vazut, placut, si tanarul a devenit instructorul de calarie al Dianei si, ceva mai tarziu, al ambilor ei fii. Tot ceva mai tarziu, mai precis in 1987, James a devenit amantul printesei. Era o perioada extrem de dificila pentru Diana. Aflase ca sotul ei si-a reluat idila din tinerete cu Camilla, era dezamagita, confuza si isi dorea un barbat care sa-i acorde atentia de care avea nevoie. James Hewitt a fost, timp de cinci ani, barbatul de care ea credea ca are nevoie. A fost o relatie cu suisuri si coborasuri, cu scrisori pasionale despre fanteziile fiecaruia, despre numele de alint pe care si le dadeau si cu telefoane date si primite in cel mai mare secret. Printesa era atat de indragostita, dupa cum singura marturisea, incat nu s-a sfiit nici chiar sa-i trimita iubitului ei jucarii sexuale, in perioada in care el s-a aflat in Kuweit, alaturi de combatantii britanici din primul razboi din Golf. Relatia s-a incheiat in 1992, cand Diana a refuzat sa mai raspunda la scrisorile si telefoanele lui Hewitt. "A trebuit sa plec in Germania intr-un moment cand ea avea mare nevoie de sprijinul meu. Nu i l-am putut acorda atunci si asa s-a terminat totul", a spus Hewitt. "Da, eram indragostita de el. Da, il adoram. Dar m-a dezamagit cumplit", a spus si Diana, la cativa ani dupa incheierea relatiei. Motivul dezamagirii a fost decizia lui Hewitt de a-i vinde unei scriitoare detalii intime despre povestea lui de amor cu printesa.

Aceasta experienta amara nu a facut-o insa pe Diana sa renunte sa caute in bratele altor barbati dragostea si atentia pe care nu le primea de la sotul ei. I-au fost trecute in cont mai multe relatii neconfirmate, inclusiv cu cantaretul canadian Bryan Adams si cu un gigolo pe care l-a cunoscut prin intermediul celebrei matroane din New York, Heidi Fleiss. Singura relatie confirmata, care a adus-o iar in atentia presei de scandal, a fost cea cu Dodi al Fayed, fiul unui milionar egiptean, alaturi de care Diana se afla chiar la momentul tragicului accident in care si-a pierdut viata. Se intampla insa la cativa ani dupa divortul de Charles.

MAI MULT DECAT O PRIETENA. Cealalta amanta regala e tocmai femeia care a umbrit intotdeauna fericirea conjugala a printesei Diana. Camilla Parker Bowles a fost, dintotdeauna, mai mult decat o prietena pentru printul Charles. Si-a castigat un loc nenegociabil in inima lui si l-a asteptat, cu rabdare, ani la randul.

Povestea lor a inceput acum mai mult de 30 de ani. Amandoi aveau cam 20 de ani si aceleasi pasiuni: polo si vanatoarea. De altfel, chiar la un meci de polo s-au si cunoscut. De atunci, femeia care nu era nici pe departe la fel de tanara si de frumoasa ca aleasa oficiala a iubitului ei, a stiut sa nu se lase uitata. Chiar daca, pentru a pastra aparentele, s-a maritat cu un alt barbat.

Cu un chip care n-o recomanda deloc ca genul de femeie capabila sa umbreasca interesul unui barbat pentru sotia lui, Camilla s-a dovedit, in schimb, rabdatoare, calculata si intelegatoare. Mai mult, spre surpriza multora, s-a dovedit si extrem de pasionala. Dovada stau scrisorile pe care i le trimitea lui Charles si care au fost date publicitatii de presa de scandal. "Sa nu te simti vinovat de legatura noastra. Iti jur ca voi fi a ta pe veci" sau "Tanjesc sa fiu cu tine zi si noapte, sa te imbratisez, sa te alint si sa te iubesc, adoratul meu" sunt doar cateva pasaje din corespondenta lor intima care au ajuns in presa.

Dupa moartea Dianei, Camilla s-a impus, treptat, drept iubita oficiala a printului. Mai mult, in ultimii ani, sunt semne tot mai clare ca relatia lor ar putea primi acceptul Bisericii si ca s-ar putea oficializa.

Continuare: Sarutul frantuzesc

×
Subiecte în articol: diana