x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Analiza - Alegerile schimba statutul PD

Analiza - Alegerile schimba statutul PD

25 Iun 2004   •   00:00

Alegerile locale au schimbat statutul PD, trecandu-l din categoria partidelor mici in cea a partidelor medii, cu rezultate de 15% obtinute pe vot politic, a apreciat ieri liderul democrat Traian Basescu.

El a prezentat o analiza potrivit careia PD a obtinut in urma alegerilor locale un scor de 15,4%, rezultat ce se afla la limita inferioara a prognozei democratilor pentru alegerile locale, dar creeaza perspective favorabile pentru alegerile generale. "Nu excludem ca succesul politic de la Bucuresti si Cluj, unde am candidat alaturi de aliatii nostri liberalii, sa ne ajute sa atingem obiectivul nostru de 22%-25% la alegerile legislative", a completat Basescu, subliniind insa ca alegerile locale au adus PD-ului cea mai buna performanta electorala din istoria partidului. "Speram ca acest 15,4% sa creasca si sa avem o contributie mult mai mare la forta Aliantei decat cea preconizata", a mai spus Basescu.

Potrivit liderului PD, performanta in alegerile locale - prin comparatie cu 2000 cand democratii, desi aflati la guvernare, au obtinut 9% - se datoreaza in primul rand organizatiilor locale si nu "lui Traian Basescu, lui Vasile Blaga sau lui Cozmin Gusa", ultimii doi fiind coordonatorii campaniilor electorale la nivelul Bucurestiului si, respectiv, al tarii.

TINTA

Traian Basescu spune ca de acum inainte Alianta PNL-PD va trebui sa faca in asa fel ca succesul obtinut in mediul urban sa "radieze" in cel rural. "Daca neglijam mediul rural, riscam in noiembrie o victorie cu 2%-3% peste PSD, lucru ce ne va obliga la multe compromisuri pentru a asigura majoritatea in vederea guvernarii. Obiectivul Aliantei trebuie sa fie atragerea electoratului din mediul rural pentru a diminua compromisul in alegerile din noiembrie 2004", a explicat Basescu, care crede ca, pentru atingerea acestui obiectiv, liberalii si democratii nu trebuie sa plece "fericiti si obositi" in vacanta.

×
Subiecte în articol: alegerile