x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Apare concurenta intre mall-uri

Apare concurenta intre mall-uri

05 Iun 2004   •   00:00

IMOBILIARE

Mall-ul din Vitan va inceta sa mai fie o prezenta singulara pe piata spatiilor comerciale bucurestene. Trei alte mall-uri se vor deschide in Capitala, pana la finele acestui an, iar un altul este anuntat sa apara in 2005.
DANIELA IVAN

Studiile agentiilor imobiliare arata ca in Bucuresti este loc de sase-sapte mall-uri, iar investitorii sositi primii cauta sa identifice locatiile cele mai bune. Totodata, acestia urmaresc sa se amplaseze strategic, adica in zone cu vad si sa-si marcheze teritoriile pentru a nu se concura prea mult unii pe altii. Se pare ca fostele circuri ale foamei proiectate de Ceausescu sa fie cantinele saracilor au fost apreciate de specialisti drept cele mai bune locatii. Pana la sfarsitul anului, bucurestenii vor avea parte de trei noi mall-uri unde sa se distreze si sa-si faca cumparaturile.

Plaza Romania, in Militari

Fiba Group (care detine mall-ul din Vitan) va inaugura cel de-al doilea mall bucurestean, in aceasta toamna. Complexul se va numi Plaza Romania, este amplasat in zona Lujerului din cartierul Militari si reprezinta o investitie de peste 50 milioane de dolari. "Romania este o piata cu mult potential, spre deosebire de Polonia, Ungaria si Cehoslovacia, unde nu se mai construiesc mall-uri, deoarece piata este saturata. Piata de Romania nu este exploatata inca", a declarat Ali Ergun Ergen, director general Bucuresti Mall, la data la care a anuntat proiectul acestui complex. Plaza va fi de doua ori mai mare decat mall-ul din Vitan si va avea 150 de magazine, peste 25 de restaurante, un cinematograf Multiplex, un hypermarket, precum si o biblioteca publica.

CityMall, in Pieptanari

Un alt investitor, firma Sirius Investitii, va ridica in zona de sud a capitalei CityMall-ul. Acesta va fi situat la intersectia arterelor Soseaua Oltenitei, Soseaua Giurgiului si Calea Serban Voda si ofera o suprafata neta de inchiriat de 15.000 metri patrati de spatii comerciale, dispuse pe parter, trei etaje si terasa. Centrul va avea 350 de locuri de parcare subterane, la parter si etajul unu va fi un supermarket, magazine de electrocasnice, confectii si incaltaminte. La etajul al doilea vor fi fast-food-urile care vor avea un loc comun de servire a mesei, plus un cazinou si jocuri mecanice pentru copii. La ultimul etaj se va deschide multipex-ul care va avea sase sali de cinema, in total 1.200 de locuri. Acestea se vor deschide in aprilie anul viitor.

Jolie Ville, in Baneasca

Cel de-al treilea mall deschis in acest an este amplasat in partea de nord a Bucurestiului si este conceput pentru a satisface nevoile locuitorilor din cartierele rezidentiale ridicate in ultimii ani in comuna Voluntari, precum si in zona Baneasa. El va purta numele Jolie Ville si va fi compus din magazine, restaurante, sali de biliard si bowling, saloane de intretinere si frumusete, locuri de joaca pentru copii. Investitia apartine grupului egiptean HKS si este estimata la cel putin 5,5 milioane de dolari.

IN 2005, DAMBOVITA CENTER

Anul viitor va fi dat in folosinta mall-ul de la Casa Radio. Grupul de firme turco-britanic Mimel Insaat Orb Estates PLC investeste 130 de milioane de dolari pentru transformarea Casei Radio in cel mai mare complex multifuntional din Europa de Est. Acesta se va numi Dambovita Center si va cuprinde un centru comercial tip mall, un hotel de cinci stele cu 300 de camere, circa 100 de apartamente de lux si un centru de conferinte. De asemenea, in apropierea imobilului vor fi construite un complex sportiv, un spital si o parcare supraterana pe patru niveluri. Desi realizarea proiectului va dura cativa ani, mall-ul va fi dat in folosinta anul viitor.

IN TARA

  • Iasi - IuliusCenter, primul mall din estul Romaniei. Este amplasat pe Bulevardul Tudor Vladimirescu si are o suprafata totala de 19.532 mp, din care aproape 11.000 mp de spatii comerciale. Restaurantele, barurile cu specific, sala moderna de biliard, pietele de bowling, discoteca, clubul Internet Caf... completeaza galeria comerciala si supermarketul.

  • Brasov - Eliana Mall, amplasat la poalele Tampei, are o suprafata de 17.000 mp, cu destinatie comerciala aproximativ 10.000 mp. Aici pe doua niveluri (parter si etaj) sunt dispuse: galeria comerciala (cu peste 40 magazine), supermarket, multiplex (3 sali de cinematograf), jocuri si cazinou electronic, spatiu de joaca pentru copii, restaurante, fast food-uri si cafenele.

  • Constanta - Tomis Mall s-a nascut din transformarea fostului magazin Tomis in urma unei investitii de 6 milioane USD.

  • Oradea - Lotus Mall este o investitie de 20 milioane $ si are supermarket, cinema multiplex, o galerie comerciala formata din peste 50 de magazine, sali de jocuri electronice,

  • Timisoara - IuliusMall (in constructie) se va intinde pe 70.000 de mp, va avea 200 de magazine, cinematograf multiplex, restaurante cu specific romanesc, italian sau japonez, piscina, patinoar, club de fitness sau bowling si, nu in ultimul rand, Kids Land, un spatiu de aproape 300 mp special amenajat pentru copii.
  • ×
    Subiecte în articol: mall