x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Aprobari pentru noua universitati particulare

Aprobari pentru noua universitati particulare

18 Noi 2004   •   00:00

Guvernul a aprobat infiintarea a noua institutii de invatamant superior, ca persoane juridice de drept privat si de utilitate publica, parte a sistemului national de invatamant.

LA ALEGERE. Studentii au acum mai multe optiuni
LISTA. Astfel, au fost adoptate proiectele de legi pentru infiintarea Universitatii Athenaeum din Bucuresti (cu Facultatea de Stiinte Economice - Specializarea contabilitate si informatica de gestiune acreditata), a Universitatii Artifex din Bucuresti (cu Facultatea de Finante si Contabilitate - Specializarea Finante si banci si Facultatea de Management-Marketing - Specializarile Management si Marketing acreditate), a Institutului Teologic Baptist din Bucuresti (cu Facultatea de Teologie - Specializarea Teologie baptista pastorala acreditata), precum si a Universitatii Bogdan Voda din Cluj-Napoca (cu Facultatea de Stiinte Economice - Specializarea Management, Facultatea de Drept si Facultatea de Educatie Fizica si Sport acreditate).

S-a mai decis infiintarea Universitatii Mihail Kogalniceanu din Iasi (cu Facultatea de Drept acreditata), a Universitatii Dimitrie Cantemir din Targu-Mures (cu Facultatea de Stiinte Economice - Specializarea Finante-Banci, Facultatea de Drept si Facultatea de Psihologie acreditate), a Universitatii Mihai Eminescu din Timisoara (cu Facultatea de Management Turistic, Hotelier si Comercial - Specializarea Economia Comertului, Turismului si Serviciilor acreditata), a Universitatii Andrei Saguna din Constanta (cu Facultatea de Drept si Stiinte Administrative si Facultatea de Stiinte Economice - specializarea Finante-Banci acreditate) si a Universitatii Romano-Germane din Sibiu (cu Facultatea de Drept acreditata).

VERIFICARI. Pentru a asigura respectarea standardelor legale de calitate specifice invatamantului superior, institutiile mentionate vor fi monitorizate, pe o perioada de trei ani, conform unei metodologii elaborate de MEC. (Mediafax)

×