x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Case cu preturi sub 100.000 de euro

Case cu preturi sub 100.000 de euro

26 Noi 2004   •   00:00

IMOBILIARE
VILE - Piata rezidentiala s-a stratificat pe mai multe niveluri Casele noi, amplasate in cartierele rezidentiale aparute in jurul marilor orase au devenit tot mai tentante pentru romani. Developerii s-au orientat si spre cartiere mai ieftine, unde o casa costa sub 100.000 de euro.
DANIELA IVAN

VILA GABRIELA. Are doua camere plus dependinte, dispuse pe doua niveluri. La parter dispune de un garaj
VILA CORINA. Suprafata construita este de 166 mp, dispusa pe doua niveluri
VILA WANDA. Este compusa din 4 camere, plus dependinte si are doua terase
Piata de cartiere rezidentiale s-a stratificat in ultimul timp in trei tipuri de oferte. Un prim nivel este cel reprezentat de cartierele mai ieftine, unde casele ating un pret de maximum 100.000 de euro. Urmeaza o zona intermediara, unde locuintele costa intre 100.000 si 150.000 de euro, si o piata de top, cu vile de lux, al caror pret sare de 150.000 de euro. Insa cine dispune de 100.000 de euro, are de unde alege. In Capitala, Impact ofera doua astfel de cartiere: Junior si Azur, firma Triumf Construct, alte doua, Blue Vilage si Green Village, iar compania Energi-CO Holding construieste cartierul Dolce Vita. Astfel de cartiere rezidentiale exista si in Piatra-Neamt, Constanta, Mangalia, Ploiesti, Buzau, Oradea.

JUNIOR SAU AZUR. Junior este amplasat in Baneasa, Drumul Potcoavei, se intinde pe o suprafata totala de 10.800 mp si contine 58 de vile de tip Junior. O casa care are doua dormitoare + living + bucatarie si un teren de 150 mp costa in jur de 60.000 euro + TVA, iar o casa la cheie cu 4 dormitoare + living + bucatarie, cu un teren de aproximativ 180 mp, costa 80.000 euro + TVA. Casele sunt insiruite in tronsoane de vile parter + mansarda sau parter + etaj + mansarda. Amprenta la sol a unei astfel de case este in jur de 70 mp. Tot firma Impact ofera aceleasi tipuri de vile, amplasate intr-o alta locatie: Pipera -Tunari, Strada Popasului. Aici se construieste cartierul Azur, care se intinde pe o suprafata de 53.000 mp si cuprinde 72 de vile Junoir, dar si 78 de vile Prestige (cu preturi peste 100.000 de euro).

BLUE VILAGE ORI GREEN VILLAGE. Firma Triumf Construct construieste in Bucurestii-Noi, in zona Doi Cocosi, cartierul Blue Vilage. Acesta se intinde pe 62.000 mp si cuprinde 90 de vile cuplate. Exista patru tipuri distincte de locuinte pentru care se poate opta. Vila Ficus costa 79.000 de euro + TVA si este formata din parter + etaj, unde sunt aplasate trei dormitoare. In pret intra si 400 mp de teren. Tot aici sunt disponibile vilele: Lotus (88.900 euro, fara TVA), Orhideea (88.900 euro, fara TVA) si o alta vila mai scumpa, numita Iris (98.000 euro, fara TVA). O alta posibilitate este cumpararea unei locuinte in cartierul Green Village, care este amplasat in Strada Gheorghe Ionescu Sisesti nr. 128-130. Acesta contine 28 de vile Ficus, care costa 79.000 de euro + TVA, pret in care se includ 360 mp de teren.

CASE SANDVIS. In Calea Giulesti nr. 420-428, firma Energi-CO Holding construieste 55 de vile in ansamblul rezidential Dolce Vita. Casele de aici sunt ridicate din beton armat, turnat in cofraje din polistiren expandat. Exista trei tipuri de locuinte: Do, Re si Mi. Vila Mi costa 69.000 de euro, are o suprafata locuibila de 70 mp, dispusa pe parter si etaj. La parter are living si bucatarie, iar la etaj, trei dormitoare. Do este o locuinta similara cu Mi, care are o suprafata locuibila cu 10 mp mai mare si un pret de 76.800 de euro. Cea de-a treia vila, Re, costa 93.000 de euro si are conditii superioare: o suprafata locuibila de 110 mp, doua vestibule la intrare, bar in living si dormitoare mult mai mari. Aceleasi vile se regasesc si in alte cartiere rezidentiale din tara. Este vorba despre Pietricica din Piatra-Neamt, despre un ansamblu in Buzau si altul in Mangalia.

FINANTARE
Locuintele pot fi achizitionate atat cu banii jos, cat si in rate. Toti developerii accepta creditele imobiliare sau ipotecare oferite de banci si, in plus, firma Impact si-a dezvoltat si alte sisteme proprii de finantare, a declarat Vlad Vlasceanu, reprezentantul Impact. Clientii pot lua un credit pe un interval de 4 ani, fara adeverinta de salariu. Ei trebuie sa plateasca un avans de 15% la semnarea contractului si sa achite lunar rate care au o bobanda cuprinsa intre 14%-17%, in functie de bonitatea clientului. O alta varianta este cea a unui credit mixt luat de la Impact si continuat cu un credit ipotecar/imobiliar de la o banca. Alta solutie este creditul Impact pe trei ani cu deschiderea simultana a unui cont de viitor cu optiune de credit prin MBI (Marketingberatung International). Dupa achitarea primelor de asigurare de viata timp de minimum trei ani, clientul poate opta pentru un credit imobiliar in limita valorii asigurate. Tot la Impact exista si varianta unui contract de leasing imobiliar. Acesta presupune credit pe 20 ani, cu un avans cuprins intre 10% si 30%, dobanda de 5% pe an, fara asigurare de viata pentru beneficiar, cu plata impozitului pe imobil la valoarea perceputa pentru persoana juridica. Cei care platesc cu banii jos la semnarea contractului beneficiaza de o reducere de 5% din valoarea totala, au precizat reprezentantii Impact.

AVANTAJE
Locuirea intr-un cartier rezidential prezinta avantaje. Este vorba despre paza permanenta, locuri de parcare asigurate, loc de joaca sigur pentru copii, gradina amenajata etc. Unele dintre aceste minicartiere au piscina, terenuri de sport, sala de fitness, foisoare si gradina de vara. Exista si facilitati care se ofera locatarilor: bancomat, Internet prin fibra optica, centru comercial, farmacie. Prin urmare, retragerea din zgomotul cotidian la marginea orasului intr-un cadru natural si linistit, care insa ofera tot confortul, este viitorul spre care se vor indrepta tot mai multi romani.
×
Subiecte în articol: costă impact vila vile