x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Dilema japoneza - Caniche sau miel?

Dilema japoneza - Caniche sau miel?

de Corina Andriuta    |    27 Apr 2007   •   00:00
Dilema japoneza - Caniche sau miel?

"Vindem caniche de rasa rara!" Asa suna anuntul unei companii care comercializa simpaticele patrupede familiilor din tara Soarelui Rasare. Numai ca rasa rara de caniche...s-a dovedit a fi niste miei!

Mieii erau tunsi precum un caine caniche si erau vanduti la preturi pe masura iubitorilor de animale de casa. Minciuna a iesit la iveala in momentul in care proprietara unui astfel de caniche de "rasa rara" s-a dus cu patrupedul la salonul de manichiura.

SNOBI. Mieiii erau importati din Marea Britanie si Australia si comercializati in locul caniche-lor la pretul de 1200 dolari bucata. De ascunderea acestor "mici detalii" care diferentiaza cele doua rase se ocupa o firma din orasul Saporo. Patronii acestei firme mizau pe faptul ca multi dintre japonezi habar nu au cum arata un miel, dar si pe snobismul de a avea cu orice pret un animal in casa. Ca sa fie in pas cu ...moda! Totul a iesit la iveala in timpul unui talk-show. Starul de cinema Maiko Kawakami a povestit ca detine un catel "care nici nu latra si nici nu vrea sa manace mancare pentru catei". In momentul in care a aratat poza "catelului ei de rasa", s-a adeverit ca e paracopitat. Dupa emisiune multe femei au sunat la politie si au reclamat faptul ca au cumparat miei in loc de catei de rasa. Una dintre femeile pacalite a declarat ca a descoperit minciuna cand "am dus animalul la manichiura si in loc de unghii specialista in cosmetica a vazut ca avea copite".

×