x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Ea l-a inselat, el o iarta mereu

Ea l-a inselat, el o iarta mereu

30 Mar 2004   •   00:00

Dana si Vasilica au o relatie ciudata. Cu despartiri si impacari. Cu iubire vinovata si iertare. O relatie zbuciumata, in aceasta seara, de la ora 20:00, la Din dragoste.

In dragoste trebuie sa inveti sa ierti, sa inveti sa iubesti pe fiecare asa cum e. Povestea Danei Vitelaru si a lui Vasilica Pascariu din Darmanesti, judetul Suceava, iese din tipare. Ea l-a inselat. El a iertat-o. Ea l-a inselat din nou. Si el iar a iertat-o. 〞Daca el ar fi facut ce am facut eu, nu l-as fi iertat", spune Dana. 〞Iubirea te face sa treci peste multe", ii raspunde Vasilica.

Cei doi s-au cunoscut in urma cu noua ani, la un bal. El era in permisie, fiind militar. 〞Era cel mai frumos, cel mai destept, cel mai cel. Incercam sa nu-i arat cat de interesata sunt de el, de teama sa nu se sperie si sa fuga", povesteste Dana. 〞M-am indragostit fara sa-mi dau seama si in 17 februarie 1996, la numai 17 ani, m-am casatorit cu el".

Divort dupa numai un an

Parintii Danei nu l-au placut pe insa Vasilica. El era un baiat de la oras, care nu stia sa munceasca la tara. Iar lor le trebuia un taran de la mama lui. Din cauza asta o pisau in fiecare zi sa divorteze. 〞Intr-un final au reusit sa ma convinga. Astfel ca, dupa numai un an de casatorie, am divortat, in aprilie 1997", zice Dana. Vasilica s-a intors la familia lui in Suceava, iar femeia a ramas cu parintii ei. 〞Eu am intentat actiunea, iar el a trebuit sa fie de acord". La scurt timp dupa divort Dana a cunoscut un barbat, pe Radu, cu care s-a casatorit. Dupa doar 7 luni de la primul divort. 〞Din pacate, nu-l puteam iubi. In septembrie 1998 am adus pe lume un copil. Ma gandeam ca macar baiatul ne va uni si-l voi putea iubi, dar nu a fost sa fie", spune Dana.

Impreuna. Sau...

In timp ce Dana era insarcinata s-a intalnit cu Vasilica. Era si el casatorit. Desi a gasit pe Dana cu burta la gura, i-a cerut sa se impace cu el. Dana l-a respins atunci pentru ca mai spera ca va putea trai langa Radu. Nu a reusit, asa ca a divortat pentru a doua oara, la doar 19 ani.

Intre timp, Vasilica plecase sa munceasca la sarbi si isi lasase nevasta la parintii ei. Aceasta, fiind tanara l-a inselat cu un alt barbat. Parintii lui Vasilica au auzit de isprava fetei si au vrut sa rezolve situatia in absenta fiului lor. Asa ca au chemat-o pe Dana la ei, ea fiind deja divortata si i-au cerut sa se impace cu Vasilica. Dana a fost de acord. Vasilica s-a intors in tara si in noiembrie 1999 cei doi s-au mutat din nou impreuna. Relatia lor a tinut insa doar doi ani. 〞Vasilica nu lucra in perioada aceea, bani in casa nu veneau de nicaieri. De aici au inceput certurile. Am plecat, sau mai bine zis am fugit de omul care totusi ma iubea", spune femeia.

Din nou despartire

〞Am umblat toata noaptea si am ajuns la poarta surorii Danei pe la 4 dimineata. Sora femeii m-a gonit si m-a amenintat ca va chema politia. Dana insa a stat de vorba cu mine. Si ne-am impacat", povesteste Vasilica. 〞M-am intors, evident, inapoi, am mai locuit cateva luni impreuna, dar din nou aceeasi soarta trista si-a spus cuvantul. Vasilica avea un prieten foarte bun, care venea des pe la noi. Fara sa-mi dau seama, Nicu a ajuns in patul meu, in noiembrie 2000. Vasilica insa nu banuia nimic. Nu credea nici o clipa ca intre mine si prietenul lui putea sa fie ceva. Avea incredere", sustine Dana. Dupa un an de relatie ascunsa, femeia a fugit cu Nicu, parasindu-l din nou pe Vasilica. Cei doi au plecat la Campulung Moldovenesc, unde au locuit pana in 2002. In urma cu doi ani, in martie, Vasilica a sunat-o pe Dana. S-au intalnit si au petrecut noaptea impreuna. Trebuia sa se revada dupa o saptamana. Dar s-au reintalnit dupa doua luni. In mai 2002, Dana si Vasilica s-au impacat. Din nou. Locuiesc impreuna si au un copil de zece luni.

Din dragoste

〞Voiam sa scriu la ëDin dragosteû din 2002. Pregatisem scrisoarea, dar nu am trimis-o decat la sfarsitul anului trecut", zice Dana. Ea vrea sa ii arate lui Vasile cat de mult il iubeste. Sa ii arate ca s-a schimbat, ca nu mai e aceeasi persoana. 〞Tradarea in dragoste este dura si cu greu se poate suporta. Sunt multumita ca am reusit sa las la o parte aventurile si sa pretuiesc ce am langa mine", spune femeia in scrisoarea ei. Intreaga poveste a celor doi, in aceasta seara, la ora 20:00, la 〞Din dragoste", la Antena 1.
Cristian Petru


Proba de rezistenta

La emisiunea 〞Din dragoste" de saptamana trecuta, Radita Ilie l-a rugat pe sotul ei Victor sa se intoarca acasa. Ea sustinea ca el are o amanta si ca i-a spus ca e impotent, dar ca de fapt se intalnea cu acea femeie. Victor spunea ca Radita se imbata si ii facea scandal ca aduce prea putini bani in casa. Cristi, fiul cel mare al celor doi si-a rugat tatal sa se intoarca acasa. Barbatul nu a vrut insa sa mai stie nimic de femeia cu care a fost casatorit 24 de ani. Si nici de cei doi copii ai lor. 〞A doua zi dupa emisiune, miercurea trecuta, am avut a doua infatisare la divort. Fratii lui, care pana acum au fost de partea mea, au depus marturie in favoarea lui", spune Radita. Ea vrea in continuare sa se impace cu Victor, mai ales pentru cei doi copii ai lor. 〞Gabi, baiatul cel mic, plange noaptea. Spera sa aiba loc o minune in familia noastra. Cristi, baiatul cel mare, ar vrea si el ca Victor sa se intoarca acasa. Sa fim din nou o familie fericita, asa cum am fost pana acum". Dupa ce povestea despartirii familiei Ilie a fost prezentata la 〞Din dragoste", vecinii Raditei au fost impresionati. Colegii de serviciu ai lui Cristi au fost si ei miscati de suferinta familiei Ilie.


〞Tradarea in dragoste este dura si cu greu se poate suporta. Sunt multumita ca am reusit sa las la o parte aventurile si sa pretuiesc ce am langa mine. Dar daca el ar fi facut ce am facut eu, nu cred ca l-as fi iertat".
Dana Vitelaru

〞Banuiam ca Dana ma insala cu prietenul meu Nicu. Dar nu voiam totusi sa cred. Dar, pana la urma, un om care iubeste cu adevarat poate trece peste multe. Depinde de firea fiecaruia, de mai multe".
Vasilica Pascariu


Tradarea in soapta

Sa va povestesc pe scurt o istorioara reala, pe care am auzit-o intr-una din calatoriile mele.

Dupa 20 de ani ea nu stia daca este singura femeie din viata lui. Ba, mai mult, il banuia ca in toti acesti ani el a fost si este insurat cu alta. Cand n-a mai suportat marsavia, l-a luat la intrebari pe Don Juan-ul de barbat. C-o fi, c-o pati, ca de ce nu mi-ai spus, magarule, las ca vezi tu... si alte vorbe ce se spun in astfel de situatii. Dupa ce s-a terminat cearta, a inceput scandalul, iar finalul a fost de-a dreptul apoteotic. El a pus mana pe un retevei si a croit-o. 〞Urat! Condamnabil! Nu se face asa ceva!", veti spune si sunt de acord cu dumneavoastra.

Dar ce credeti c-a facut ea? A plecat, asa batuta mar, sa-si faca poze... de buletin.

I-am vazut actul si mi-a venit sa rad. Chiar asa era. Poza din buletin era a unei femei cu ochii vineti...

Si cand ma holbam eu asa, mi-a spus: 〞Uite vezi, aici ma batuse el!"...

Am vrut s-o mai intreb cate ceva, dar m-am uitat la ea. Privea fotografia cu un soi de duiosie, ca si cand si-ar fi amintit cu placere si drag de acele momente...

Am renuntat la intrebari.

Am privit-o si-atat.

In aceasta seara, la Din Dragoste veti vedea o poveste asemanatoare celei de mai sus. Numai ca, in loc de scandaluri si batai sta tradarea in soapta. Diseara o veti cunoaste pe Dana. Cea care si-a inselat sotul, pe Vasilica, cu cel mai bun prieten al lui (am renuntat la gandul de-al gasi pe amicul perfid, desi mi-as fi dorit sa vad cum arata un fustangiu afectiv).

Diseara veti vedea un cuplu care da iubirii un alt inteles.

Cuvantului 〞dragoste" i se da o alta definitie.

Pentru mine, dragostea dintre Dana si Vasilica inseamna 〞altfel" sau batjocoritorul 〞Uite ca se poate si asa!..."

Tradarea in soapta este acel soi de inselaciune perversa, ca o rostire domoala, la ureche, a cuvintelor 〞Te iubesc" in timp ce in mintea ta pui in toate pozitiile persoana careia ii soptesti...

Este ca o atingere delicata a umarului unei femei, in timp ce, cu cealalta mana, iti fosgaiesti prin nas.

Diseara la 〞Din Dragoste" veti vedea ce chip are tradarea in soapta.
Mircea Radu

×
Subiecte în articol: dragoste vasilica dan