x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Formula 1 pe apa - Class One Romanian Grand Prix

Formula 1 pe apa - Class One Romanian Grand Prix

de Ovidiu Ciutescu    |    28 Apr 2007   •   00:00
Formula 1 pe apa - Class One Romanian Grand Prix

Spectatorii care vor veni la Mamaia pentru a urmari, in premiera in Romania, o etapa a Class One Romanian Grand Prix, echivalentul Formula 1 pe apa, vor avea accesul gratuit la competitie, au anuntat astazi organizatorii evenimentului. Cursa se va desfasura pe 2 septembrie.

150.000 persoane sunt asteptate la Class One Romanian Grand Prix, care va avea loc pe lacul Siutghiol din Mamaia, in perioada 31 august - 2 septembrie. "Class One Romanian Grand Prix este cea mai importanta cursa a ambarcatiunilor de mare putere. Dorim sa permanetizam acest eveniment, dar depinde de cum va iesi aceasta prima editie, a declarat Ionut Barbu, reprezentantul Power Marine, unul dintre organizatorii evenimentului. La competitie vor participa opt echipe din noua tari (Anglia, Finlanda, Franta, Italia, Norvegia, Qatar, Spania, Emiratele Arabe Unite si Statele Unite ale Americii), cu zece ambarcatiuni cu motoare de 1.800 cai putere, care depasesc viteze de 360km / h.

MASURI. In fiecare zi se va desfasura un antrenament oficial, iar cursa propriu-zisa va avea loc pe 2 septembrie si va consta in efectuarea a 19 ture a cate sase mile marine, intr-un timp limita de 60 minute. Alin Vintila, managerul de proiect Class One Romanian Grand Prix, a precizat ca organizatorii pregatesc un pachet special VIP, pentru persoanele care doresc locuri in tribunele oficiale, precum si cazare in hotelurile din Mamaia in perioada competitiei. Paza va fi asigurata de Jandarmerie, Politia Mamaia si o firma de securitate, iar primul ajutor va fi asigurat de echipe medicale de la Serviciul Judetean de Ambulanta si Crucea Rosie. Evenimentul va fi transmis de televiziunile Canal + si Sky.

×
Subiecte în articol: grand prix class one one romanian