x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Iubire fara varsta si fara prejudecati

Iubire fara varsta si fara prejudecati

09 Mar 2004   •   00:00

O poveste de iubire ciudata. Ea, cu 20 de ani mai in varsta decat el. O femeie cu... greutate. Cei doi traiesc din salariul lui. Si vor sa arate tuturor ca dragostea adevarata trece peste orice bariere. In aceasta seara, la ora 20:00, pe Antena 1.

Povestea Mihaelei Giovanidi poate fi privita ca una fericita. Este povestea unei femei care a avut noroc si curaj. Sa o ia de la inceput, sa nu se lase niciodata invinsa de piedicile vietii. In timpul regimului comunist a lucrat la Ambasadele statelor Zair, Maroc si Ghana. A cunoscut cu tanar de culoare din Congo, care lucra la ambasada tarii lui. S-au placut, s-au casatorit. Mihaela a reusit sa plece in Franta. Visul multor romani pentru care Occidentul parea un loc indepartat in care nu aveau cum sa ajunga s-a transformat in realitate pentru Mihaela. "I-am adus in Franta si pe copiii din prima casatorie a sotului meu. I-am crescut pe toti cinci. Ne-am inteles foarte bine la inceput", marturiseste Mihaela. Frumoasa poveste a femeii incepe insa sa scartaie. Iar in 1993, aceasta decide sa se intoarca in Romania. In cei 11 ani de casnicie s-a schimbat mult fizic. Atunci cand a plecat din tara, la inceputul anilor ă€˜80, Mihaela avea 66 de kilograme. Cand s-a intors, avea aproape de trei ori mai mult. Boala ei, anemia Birman, a facut ca dintr-o persoana supla, Mihaela sa ajunga obeza. A tinut de mai multe ori diete, in urma carora s-a ales cu gastrita.

Prima intalnire

Dupa ce s-a intors in tara, Mihaela s-a mutat in casa parintilor ei si a inceput sa se plictiseasca. "Nu ieseam din casa de rusine. In Franta, oamenii nu sunt interesati de asa ceva. Dar aici e altfel. Ma arata lumea cu degetul pe strada. Si am hotarat sa nu mai ies", spune Mihaela. Plictiseala a facut-o sa caute metode mai inedite de a cunoaste oameni. Ea, o femeie cu pofta de viata, nu putea sa stea singura. La sfatul unor prieteni, a inceput sa se distreze pe fir. Sa cunoasca oameni prin telefon. Asa l-a cunoscut pe cel de-al doilea ei sot. Casnicia Mihaelei cu Florin, mai tanar cu 18 ani decat ea, a durat sapte ani. Pana cand acesta a parasit-o pentru o japoneza. Dar in timpul casatoriei cu Florin l-a cunoscut pe Victor. L-a vazut prima data in 1997, dar abia in 2001, relatiile dintre ei au devenit mai apropiate. Victor era vecin de cartier si prieten cu Florin. "A venit de vreo doua ori in vizita la noi si apoi l-am angajat ca sofer. Angajat e impropriu spus, pentru ca nu-i plateam decat banii de benzina. Facea curse scurte mai mult pentru Florin decat pentru mine. Eu nu mai ieseam din casa aproape deloc", povesteste Mihalea.

Bodyguardul Mihaelei

In aprilie 2001, Florin a plecat de acasa. Mihaela ramasese din nou singura. Dumnezeu nu a uitat-o insa si i-a mai dat o sansa. Sa fie fericita, protejata si iubita. Pentru ca ii era frica de agresivitatea familiei lui Florin, Mihaela a aranjat cu Victor sa se mute pentru o perioada la ea. Devenise astfel si bodyguardul ei.

A mers si a vorbit cu mama lui, ca sa nu existe nici o problema si l-a luat la ea. "Stateam cu orele de vorba despre toate alea. Lumea incepuse sa vorbeasca despre noi doi, chiar daca nici unul nu ne gandisem la o relatie. Barfele au ajuns si la urechile lui Florin, care l-a acuzat pe Victor ca se culca cu mine", spune femeia. Victor a fost foarte suparat si chiar l-a rugat sa se intoarca acasa la Mihaela. El vroia ca Mihaela sa fie fericita. Si credea ca fericirea si-o gaseste alaturi de Florin. Viata i-a aratat insa ca el este cel care poate sa o faca fericita pe Mihaela.

Prima noapte de dragoste

"Din ambitie, mi-a venit o idee. Intr-o seara l-am chemat pe Victor sa imi faca un masaj. Si m-am dat la el", povesteste Mihaela. Nu a reusit insa nimic. Victor era un baiat fara experienta sexuala. Dar femeia nu s-a potolit.

A incercat din nou, l-a ametit cu bautura. Si au facut dragoste. "Am crezut ca va fi doar un accident izolat", spune femeia. Dar dupa o saptamana au mai incercat o data. Mihaela recunoaste ca la inceput lui Victor i-a fost mila de ea. Apoi s-a apropiat de ea si a inceput sa o indrageasca.

De atunci, Victor sta la ea. Au incredere oarba unul in altul. Familia lui Victor nu e de acord cu relatia lor din motive care nu sunt nici pe departe absurde: ea este grasa, are 45 de ani, iar el 25. Mihaela este si bolnava. Oamenii ar putea crede ca Victor sta cu Mihaela pentru bani. Dar de fapt, Victor este cel care o intretine. Ea nu are nici un venit. Cei doi traiesc din salariul lui Victor, care este sef de echipa la o firma care monteaza geamuri termopan. Cei doi nu se feresc sa isi arate dragostea fata de ceilalti. Au prieteni care ii viziteaza, cu care se simt bine. Mihaela si Victor vor sa se casatoreasca. "Il iubesc foarte mult. Nu imi este teama ca ma paraseste", spune femeia.

Din dragoste

Mihaela Giovanidi a scris emisiunii din "Din dragoste" pentru a-i face o surpriza lui Victor. "A fost si un mic test. Vroiam sa vad daca ii este rusine cu mine, daca ii este jena", povesteste Mihaela. In cazul in care el nu ar fi vrut sa isi recunoasca dragostea, ea l-ar fi parasit. "Nu avea nici un sens sa raman cu el daca i-ar fi fost rusine de iubirea noastra", sustine femeia. Victor s-a aratat insa incantat de gestul Mihaelei. Tulburatoarea poveste de dragoste, dovada a faptului ca in iubire nu conteaza decat sentimentele, ca un barbat ca Victor poate sa iubeasca o femeie fara sa aiba nici un interes, in seara aceasta la ora 20:00, la "Din dragoste", la Antena 1.

"Vreau sa scriu o carte"

Mihaela Giovanidi este fiica unor emigranti greci. "Toata copilaria mea am fost aratata cu degetul de copii pentru ca eram o straina printre ei. Am suferit foarte mult. Vreau sa scriu o carte despre viata mea, de emigrant in Romania comunista", spune femeia. Mihaela a locuit cu mama ei pana anul trecut, cand aceasta a murit. "Mama s-a inteles foarte bine cu Victor. Uneori chiar mai bine decat mine", spune Mihaela. Pe mama ei nu a interesat-o faptul ca intre Mihaela si Victor este o diferenta de varsta atat de mare. "Victor spune ca tot timpul si-a dorit sa aiba o relatie cu o femeie mai mare decat el. Cu o femeie de casa", sustine Mihaela.

Proba de rezistenta

Greu incercata poveste de dragoste dintre Paula si Florin, prezentata saptamana trecuta la "Din dragoste", a impresionat pe toata lumea. Pofta de viata a celor doi protagonisti i-a determinat pe multi telespectatori sa sune la redactia emisiunii sau direct pe cei doi tineri.

"Am primit foarte multe telefoane de felicitare. Un domn din Tulcea ne-a promis ca ne da niste plante care o sa il vindece pe Florin", spune Paula.

Dupa difuzarea emisiunii, moralul lui Florin s-a imbunatatit vizibil. Acesta a inceput sa mearga singur prin casa, sprijinindu-se de masa sau de alte obiecte.

"Vineri am fost la maslu. Toata lumea a venit la noi sa ne incurajeze", adauga Paula. ( CRISTIAN PETRU )

O dragoste ca-n povesti

"A fost odata ca niciodata Ileana Cosanzeana, care avea aproape 50 de ani si o sanatate subreda. Traia de ani de zile intr-un palat cu trei camere, din care nu iesea niciodata. Nu-i mai ardea de vazut nimic! Cand era ceva mai tanara, Ileana Cosanzeana fusese maritata cu Zmeul Zmeilor. Il cunoscuse pe plaiurile noastre, unde el era-n slujba unui Imparat de la Miazazi. Il placuse pe Zmeoi... Nu contase ca ea era alba ca laptele, iar el negru ca abanosul. Nici ca alaturi de el colindase lumea-n lung si-n lat... N-a fost sa fie!

Relatia Ileana Cosanzeana - Zmeu n-a mers!

Dupa ce s-a despartit de Zmeu, ea reveni pe meleagurile natale. Era de nerecunoscut ... Pe Craiasa-Craieselor nu o mai incantau nici dulcele rasarit al soarelui, nici joaca zglobie a pasarelelor prin copaci, nici gustul proaspat al laptelui baut in fiecare dimineata... Avea stari de totala indiferenta fata de tot ce o inconjura! Era singura... Afara de toate astea, din cauza traiului nefericit alaturi de procletul de Zmeu, Cosanzeana se ingrasase cumplit. Odata avusese 66 de kilograme. Acum se uita in oglinda si nu-i venea sa creada! Avea 166 de kilograme...

Pe cand se facea ca ziua se ingana cu noaptea, il cunoscu pe Fat-Frumos - fusese invitat la castel, alaturi de alti cavaleri, la un pahar de vin si un joc de societate. Il placu pe data! Timiditatea si stangacia lui o dadura gata pe Cosanzeana! Dupa ce oaspetii plecara, ea il invita pe Fat-Frumos in iatac si, cu vorbe mestesugite si licori din cele fine, il facu pe tanarul cel chipes sa cedeze.

Acelei nopti ii urmara altele... si altele... Puterea dragostei celor doi a transformat zilele in clipe, iar anii, in minute. Minunea iubirii dintre Ileana Cosanzeana si Fat-Frumos a rupt gura targului, care nu vedea posibila o legatura intre cei doi..."

Daca acum as rosti formula magica cu care se incheie orice poveste "S-am incalecat pe-o sa..." ati ramane, probabil, nedumeriti... Ce e cu povestea asta cu antieroi? Ileana Cosanzeana obeza? A fost maritata cu Zmeul Zmeilor? Fat-Frumos timid si stangaci? Ileana Cosanzeana, aproape 50 de ani, Fat-Frumos, 25 de ani? In aceste conditii poate exista o relatie intre Ileana Cosanzeana si Fat-Frumos? Nu e cu putinta asa ceva... Asemenea personaje nu se potrivesc decat in fictiune, in realitate niciodata!

Ba, tocmai... In povestile pe care le citeam cand eram mic, personajele si actiunile lor erau fara cusur. Si stiti de ce? Pentru ca povestile sunt inventate de noi, oamenii... Pe cand realitatea este o inventie a lui Dumnezeu. MIRCEA RADU

×