x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Joburi in strainatate

Joburi in strainatate

21 Iul 2004   •   00:00

LOCURI DE MUNCA

Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca organizeaza inscriere in baza de date in Bucuresti si Ploiesti pentru cei care vor sa lucreze in strainatate.
CRISTIAN PETRU

Persoanele care vor sa munceasca in strainatate se pot inscrie maine si vineri in baza de date a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM). Astfel, cei calificati in meseriile de ospatar, bucatar si camerist se pot prezenta la sediul din Bucuresti al Oficiului, din Strada Valter Maracineanu numerele 1-3, incepand cu ora 9:00. Depunerea dosarului reprezinta doar primul pas in procesul de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate.

CONDITII. Persoanele care vor sa munceasca in strainatate ca ospatar trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 20-45 ani si minimum doi ani experienta dovedita prin cartea de munca. Cei care vor sa lucreze ca bucatari trebuie sa aiba in 20 si 45 de ani si minimum doi ani experienta. Persoanele care vor sa ocupe un job de camerista in strainatate trebuie sa aiba varsta cuprinsa tot intre 20 si 45 de ani si experienta de minimum doi ani.

PLOIESTI. Astazi si maine se fac inscrieri in baza de date a OMFM in Ploiesti la sediul Directiei Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei din Strada Nicolae Iorga 1, incepand cu ora 8:30. Se pot prezenta la preselectie persoanele care vor sa munceasca in strainatate ca muncitori forestieri, strungari si frezori de mecanica fina, mecanici auto de camioane si autobuze, electromecanici, dulgheri, zidari, fierar-betonisti, ingrijitori de animale si lucratori in domeniul agricol. Cei care vor sa lucreze ca muncitori forestieri trebuie sa aiba varsta mai mica de 40 de ani si minimum un an experienta.

EXPERIENTA. Strungarii si frezorii trebuie sa aiba maximum 45 de ani si minimum trei ani experienta dovedita prin cartea de munca. Mecanicii auto de camioane si autobuze trebuie sa aiba maximum 40 de ani si patru ani experienta, iar electromecanicii trebuie sa aiba varsta mai mica de 45 ani si patru ani de experienta. Cei care vor sa lucreze ca ingrijitori de animale trebuie sa aiba maximum 45 de ani si minimum trei ani de experienta. Lucratorii in domeniul agricol trebuie sa aiba varsta pana in 45 de ani. Inscrierea in banca de date a OMFM se adreseaza doar solicitantilor meseriilor mentionate.

ACTE

Dosarele persoanelor care doresc sa se inscrie in banca de date a OMFM trebuie sa contina copii dupa actul de identitate, pasaport, actele de studii, carte de munca, cazier judiciar, adeverinta medicala, care sa ateste ca solicitantul este clinic sanatos. De asemenea, trebuie anexata la dosar o declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte ca solicitantul nu beneficiaza de pensie de boala, un curriculum vitae, o fisa personala si trei fotografii tip pasaport.

×
Subiecte în articol: aiba strainatate experienta