x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Paradigma Dinescu

Paradigma Dinescu

30 Mar 2005   •   00:00

Imi place omniprezenta lui Dinescu la posturile de televiziune si-i urez chiar la o omniprezenta mult mai mare.

Asa cum il vad simultan pe Realitatea si pe B1TV, imi imaginez ca se mai poate sa-l vad si pe alte posturi de televiziune si chiar sa-l aud in direct la radio. Sincera sa fiu, mi-ar placea sa vad Dinesti peste tot in jurul meu: pe strada, la paine, la alimentara din colt, la farmacie, in redactie, in metrou, in autobuz, la chioscul de ziare, la pescarie, la florarie, la ginecolog, la sectia financiara a sectorului sase, in Cismigiu, in Sinaia si tot asa...

Imi imaginez ce misto ar fi ca toata lumea sa nu aiba decat un singur om reprodus in sase miliarde de exemplare. Sa fie numai Dinescu peste tot. Dinescu-stewardesa, Dinescu-pilot, Dinescu-copilot, Dinescu-kamikaze, Dinescu-Bush, Dinescu-Jenifer Aniston...

As mai vrea sa-l vad pe Dinescu la TVR, in jurnalul principal al zilei, pe urma mi-ar placea sa vad o emisiune in care sa fie invitat Dinescu, moderata de Dinescu, avandu-i invitati in studio pe mai multi Dinesti.

Daca m-am plictisit de TVR, pot sa schimb pe Cultural, unde-l vad pe Dinescu la o sindrofie (ceva lansare de carte, sa zicem, sau, nu, mai bine de revista) cu un microfon proptit sub nas de reporterul Dinescu. La sindrofie mai sunt si alti invitati, printre care multi de Dinesti. Cameramanul TVR Culturalului este Dinescu, iar la revenirea in studio, domnul Dinescu ne prezinta alte stiri pe scurt. Pe urma vine rubrica Teleshopping, unde domnul Dinescu ne arata ce abdomen misto si-a tras de cand si-a cumparat cureaua magica de te-ncingi in ea si cum nu mai e nevoie sa te epuizezi la sala in exercitii prea putin eficiente. Ia-ti si tu cureaua magica-de-te-ncingi-in-ea si-ai sa vezi ce burta faina vei avea.

Cum, slava Domnului, am de unde-alege, zic sa dau pe alt post de televiziune, unde domnul Dinescu ii ia interviu lui Becali (hmmm... asta da intalnirea secolului!) si se intereseaza sincer de soarta lui Zenga. In ultima instanta si pe o ultima apasare de buton e de presupus ca Dinescu (sa-i zic domnul Dinescu, ca nu ne batem pe burta, da? Deci da? Deci da?) n-are cum sa lipseasca din platourile, nu-i asa, OTV, unde domnul (da? Deci da? Deci da?) Dan Diaconescu se uita cu privirea aia a lui la Dinestii din fata lui si-i intreaba cand mai vine cutremuru-ala odata, ca s-a plictisit de cate ori a incalzit friptura. V-ati gandit unde-o sa va petreceti vesnicia, cu ocazia cutremurului?, sa-l intrebe Dan, iar domnul Dinescu sa-i spuna: Cred c-o sa fiu pe lumea ailalta, dar nu stiu precis unde. I-ha!

×
Subiecte în articol: dinescu