x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Preturi pentru toate buzunarele

Preturi pentru toate buzunarele

24 Noi 2004   •   00:00

In Predeal gasiti cazare in conditii bune si preturi pentru mai toate buzunarele: de la hoteluri si vile de patru stele pana la pensiuni si cabane.

MIRUNA MIHALCEA, EUGENIA MIHALCEA

Click
COMOD. Turistii pot gasi cazare cat mai aproape de partia de schi
Turistii ceva mai comozi, care n-au chef sa urce prea sus si carora nu le-ar strica o baie la piscina chiar daca afara e ger de crapa pietrele, n-au decat s-aleaga Hotel Orizont. Tariful pentru o camera dubla este de 60 de euro in plin sezon si 48 de euro in extrasezon. Hotelul e catalogat la trei stele si are o capacitate totala de 154 de camere. La Eden, la Premier si la Belvedere, tot hoteluri de trei stele, preturile in plin sezon pentru o camera dubla sunt ceva mai mari, intre 88 si 100 de euro, iar pentru sezonul ceva mai potolit, ele scad aproape la jumatate.

LA BAZA PARTIEI. In schimb, turistii impatimiti ai sporturilor de iarna au la dispozitie Complexul Clabucet Sosire, la baza partiei. Complexul ofera conditii de trei stele, cu preturi de aproximativ 50 de euro pentru camera dubla, pachete speciale pentru sejururi de 3 pana la 7 zile sau pe week-end. Predealul are si hoteluri de doua stele si de o stea, cu preturi cuprinse intre 35 si 80 de euro la doua stele pentru camera dubla si coborand la 25-40 de euro pentru conditii de o stea, in plin sezon. Una pesta alta, capacitatea totala de cazare a Predealului, in ce priveste locurile declarate, este de aproximativ 4.000 de locuri. .

CAT COSTA CAZAREA IN PREDEAL
HOTEL/PENSIUNE
STELE
PERIOADÅ
PRET
Cirus H

pana la 20 dec

Craciun

600.000 lei/dbl*

un milion lei/dbl*

Predeal HH

Craciun, 4 nopti

Revelion, 5 nopti

3.450.000 lei/pers./dbl**

290 euro/pers./dbl**

Timis HH

Revelion, 3 nopti

Revelion, 5 nopti

195 euro/pers./dbl**

250 euro/pers./dbl**

Orizont HHH

in sezon

Revelion, 3 nopti

60 euro/dbl*

14.500.000 lei/pers./dbl**

Hera Apart Hotel HHH

inainte de Sarbatori

Craciun

70 euro/apartament* (pret receptie)

120 euro/apartament*+MD
(prin agentie)

Eden HHH

Craciun, 2 zile

Revelion, 3 nopti

120 euro/dbl**

600 euro/dbl**

Vila Lux HH

inainte de Sarbatori

Revelion, 4 nopti

600.000 lei/pers. *+MD

280 euro/pers.**

Vila Iulia HH

Craciun, 3 nopti

Revelion, 6 nopti

6.000.000 lei/pers.**

14.850.000 lei/pers.**

Casa Aurora HHH

inainte de Sarbatori

Craciun

un milion lei/dbl*

7.700.000 lei/vila/zi

Vila Dalin HHH

pana la 19 dec.

Revelion

950.000 lei/dbl*

1.200.000 lei/dbl*

Legenda: sgl - camera cu un pat; dbl - camera dubla; * pret/zi; ** pachet turistic; MD - mic dejun

.

.

Scoli de schi si echipament de-nchiriat

Click
SCOALA. La Predeal sunt multi instructori de schi care va vor invata sa va mentineti echilibrul
Predealul e statiunea recunoscuta ca zona pe care turistii o aleg tocmai pentru posibilitatile variate de practicare a sporturilor de iarna. Asta nu inseamna ca aici vin numai schiorii profesionisti, ci, dimpotriva, vine o serie intreaga de persoane care au auzit ca Predealul este statiunea cu cea mai buna organizare din punct de vedere al activitatilor sportive, atat vara, cat si iarna. De exemplu, pentru sezonul rece, statiunea Predeal pune la dispozitia turistilor opt scoli de schi si nu mai putin de 18 centre de inchiriat material sportiv. Asadar, cine nu stie sa puna schiurile-n picioare, dar nu mai vrea sa piarda nici un sezon de schi n-are decat sa mearga la una din scolile din Predeal, Fotal, Fulg de nea, Albaspina, Fratila, Clabucet Sosire, Don Sergio, A.S. 2 Extreme sau Pro Snow.

CENTRE DE INCHIRIERE. Pe de alta parte, cei care stiu deja cum sa tina betele de schi si cum sa nu-si rupa picioarele de la prima coborare, dar n-au echipament propriu adecvat, pot merge sa inchirieze de la unul dintre centrele pe care statiunea Predeal le pune la dispozitie: Albaspina, Atelier, Bradul, Cabana Schiorilor, Caius, Clabucet, Coroana Cocosului, Don Sergio, Faast Schi, Fotal, Fratila, Fulg de nea, Monada, Palvero, Rafael, Ramidor Schi, Schi Expres, Snowboard. Aceste centre ofera echipament complet, de la schiuri, bocanci, bete, placi pana la sanii si boburi. Pretul este de aproximativ 300.000 de lei pentru o pereche de schiuri, in jur de 400.000 de lei placa si 100.000 de lei pentru sanie sau bob. Sania si bobul se inchiriaza cu ora, in timp ce echipamentul sportiv, pentru intreaga zi.

CABANE
Cabanele din Predeal sunt o buna alternativa de cazare pentru turistii care ajung in zona. Conditiile sunt variate de la loc la loc, dar toate ofera la cerere focuri de tabara, drumetii sau excursii in imprejurimi. Cabana Cioplea Vechi ofera pentru cazare 40 de locuri, posibilitatea de a lua masa sau de a organiza petreceri la sfarsit de saptamana. Cabana Garbova este situata in Muntii Baiului si are 54 de locuri de cazare, la pretul - anul trecut - de 2,5-4,2 euro locul pe noapte.

Poiana Secuilor din Muntii Postavarul detine 42 de locuri la pretul de 6,25-7,5 euro camera. Cabana Susai, de trei stele are 48 de locuri pentru cazare, cu un tarif cuprins intre 12 si 50 de euro pe noapte, dar anunta reduceri pentru grupuri de elevi.

PREDEAL - INFO
LOCATIE. Predeal este cel mai inalt oras din tara, amplasat pe culmea care desparte Valea Prahovei de Valea Timisului, intre masivele muntoase Bucegi, Postavaru, Piatra Mare si Clabucet. Este situat la o altitudine de 1.030-1.110 metri, iar clima este specifica zonelor alpine, cu un aer puternic ozonat si temperatura medie anuala de 5 grade Celsius.

TRANSPORT. Daca vreti sa ajungeti la Predeal cu masina puteti veni pe autostrada Bucuresti - Brasov pe DN1 (E 60), iar dinspre Rasnov pe DN 73 A, jonctiune cu DN 1. De asemenea, de la Bucuresti sunt 140 de kilometri pana la Predeal, de la aeroportul international Otopeni 120 de kilometri si de la Iasi 340 de kilometri.

SALVAMONT. Serviciul Salvamont Predeal are o echipa formata din trei angajati permanenti si cinci colaboratori pe timpul iernii. Pentru a lua legatura cu cineva din echipa, turistul are la dispozitie nu numar universal pentru toate Serviciile Salvamont de pe Valea Prahovei, respectiv 0-SALVAMONT. Dispeceratul va directiona fiecare apel spre echipa responsabila cu zona din care apelul a fost receptionat.

TRASEE. Din Predeal puteti pleca pe un traseu usor, gen Predeal - Complex Clabucet - cabana Garbova - oras Azuga - Predeal, cu o durata de patru ore, patru ore si jumatate. O alta ruta usoara este cu plecare din Predeal - cabana Cioplea - cabana Susai. Durata este de trei ore si jumatate, patru ore. Daca alegeti un traseu predominant prin padure, cu grad de dificultate usor, aveti varianta Predeal - cabana Trei Brazi - cabana Poiana Secuilor - cabana Timis - Predeal. La cabana Trei Brazi, o camera dubla costa 900.000 de lei. Un traseu mai lung si mai dificil, de 6-7 ore, este Predeal - Paraul Rece - cabana Diham - Pichetul Rosu - cabana Poiana Izvoarelor - cabana Gura Diham - Busteni - Predeal.

CONCURS. Jurnalul National va invita la un concurs de iarna. Din orice loc al tarii va aflati ne puteti trimite fotografii cu cel mai frumos moment din concediul dumneavostra prin intermediul telefonului mobil sau al camerei digitale, la adresa de e-mail vacante@jurnalul.ro. Cele mai bune fotografii vor fi publicate.
×
Subiecte în articol: schi revelion predeal cameră stele nopti cabana